صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۱ - ۲۹ آبان ۱۳۹۵

ابلاغ دستورالعمل بهداشت محیطی برای حفظ و ارتقای سلامت زائران اربعین

معاون بهداشت وزارت بهداشت با توجه به نزدیک شدن ایام اربعین سالار شهیدان و حضور عظیم زائران کربلای معلی در کاروان‌های زیارتی از سراسر کشور، طی نامه‌ای به روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی غرب کشور بر ضرورت کنترل عوامل محیطی در مسیر حرکت زائران به منظور پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با محیط به ویژه بیماری‌های روده‌ای واگیردار مرتبط با آب و غذا تاکید کرد.
کد خبر : 135728

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر علی اکبر سیاری در این نامه ضمن ابلاغ دستور کار بهداشت محیطی به منظور حفظ و ارتقای سلامت زائران در مراسم اربعین، برنامه ریزی منظم در قالب تیم‌های عملیاتی و واکنش سریع بهداشت محیطی را مورد تاکید قرار داده است.


بر اساس این گزارش در توصیه‌ها و پیام‌های بهداشت محیطی برای زائران حسینی بر مواردی از جمله رعایت بهداشت فردی و شستن دست با آب و صابون مایع قبل از دست زدن به غذا و بعد از اجابت مزاج تاکید شده است. هم چنین تاکید شده زائران از نگهداری غذای آماده به مصرف به صورت رو باز خودداری و جهت مصرف نوشیدنی داغ از لیوان یکبار مصرف گیاهی استفاده کنند.


در این دستور االعمل ضمن تاکید بر استفاده از هرگونه قوطی‌های کنسرو بادکرده و زنگ زده عنوان شده زائران نباید از تخم مرغ‌های شکسته و ترک خورده که بیشتر در معرض آلودگی هستند استفاده کنند و با دقت داشته باشند مواد غذایی از دسترس حشرات، جوندگان و سایر جانداران دور نگه دارند و از خرید هر نوع مواد خوراکی از فروشندگان دوره گرد خودداری کنند.


بنابر این گزارش غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری و بیش از یکبار گرم شود و در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده باید به تاریخ تولید، مصرف و پروانه ساخت آن توجه شود.هم چنین بر لزوم استفاده از محلول گندزدا در شست‌و‌شوی میوه و سبزیجات به منظور پیشگیری از بیماری‌های روده‌ای تاکید شده است.


براساس این دستورالعمل در هنگام سفر توصیه می‌شود به همراه غذا «ماست» مصرف شود و از خرید و مصرف شیرینی جات و تنقلات حاوی رنگ‌های مصنوعی به شدت پرهیز شود.


در این دستورالعمل بر تهیه گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ از مراکز مجازی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند تاکید شده و عنوان شده زائران تا حد امکان غذا را شخصا آماده کنند و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوری‌های نامطمئن خودداری کنند.


براساس دستورالعمل معاونت بهداشتی باید از مصرف آب‌های سطحی، چشمه‌ها و دریاچه‌ها خودداری شود و آب مصرفی خود را از منابع مطمئن و شبکه‌های آبرسانی تهیه و پیش از استفاده از آب آشامیدنی در پارک‌ها، کنار جاده‌ها و تفرجگاه‌ها به تابلوهای هشدار دهنده آن دقت شود و همیشه از آب لوله کشی یا جوشیده یا ضدعفونی شده استفاده شود.چ


در هنگام بروز گرد و غبار حتما با ماسک مناسب و در صورت در دسترس نبودن از پارچه یا دستمال مناسب جلوی دهان و بینی گرفته شود.


در ادامه این دستورالعمل تاکید شده است که مردم در زمان استراحت و خواب در چادرهای مسافرتی از روشن کردن گاز پیک نیک و والور در داخل چادر اجتناب کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر