نزاع در اردوگاه ترامپ بر سر انتصابات دولتی
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا به نقل از بیبیسی، شایعات در مورد «نزاع در اردوگاه ترامپ» پس از آن قوت گرفت که صبح روز گذشته، مایک راجرز، نماینده سابق مجلس نمایندگان و مسئول امور امنیت ملی در دوره مبارزات انتخاباتی دونالد ترامپ، اعلام کرد که از همکاری با گروه کاری رئیسجمهوری منتخب کناره گرفته است. از آقای راجرز به عنوان رئیس احتمالی سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) نام برده میشد و برخی از منابع خبری نوشتند که کنارهگیری او ناشی از فشار یکی از نزدیکان ترامپ بوده است.
همچنین، ماتیو فریدمن که سرپرستی گروه برنامهریزی برای انتخاب اعضای شورای امنیت ملی را برعهده داشت، از این مسئولیت کنار رفته اما در مورد تصمیم خود توضیحی نداده است.
همزمان، گزارش شد که مایک پنس، معاون رئیسجمهوری منتخب، روز گذشته با امضای اسناد مربوطه، رسما به سرپرستی «گروه انتقالی» منصوب شده است. وظیفه اصلی مایک پنس در این سمت، تعیین فهرست اسامی کسانی است که قرار است در تماس با مقامات دولت باراک اوباما، رئیسجمهوری کنونی، نمایندگی رئیسجمهوری منتخب در سازمانها و دوایر مختلف دولتی را برعهده بگیرند. این فهرست باید هر چه زودتر در اختیار مقامات دولتی کنونی قرار گیرد.
این افراد پس از امضای اسناد مربوط به تعهد عدم تداخل منافع شخصی و وظایف رسمی، در جریان امور این نهادها و همچنین محل فعالیت آنها قرار خواهند گرفت.
گفته شده است که نخستین اقدام مایک پنس، کنار گذاشتن تمام لابیگران از فهرست نامزدهای عضویت در گروه انتقالی بوده است. در جریان مبارزات انتخاباتی، یکی از انتقادات دونالد ترامپ به شیوه دولتداری رایج در آمریکا، حضور و فعالیت لابیگران در مراکز قدرت و وعده کنار گذاشتن آنان بود.
قرار است پنس از نزدیک در جریان انتخاب و انتصاب اعضای دولت آینده هم قرار داشته باشد و همچنین نقش رابط بین رئیسجمهوری آینده و اعضای کنگره را ایفا کند. ترامپ نخستین رئیسجمهوری آمریکاست که قبل از تصدی این سمت، هیچ مقام دولتی یا نظامی نداشته است. علاوه بر این، در جریان مبارزات انتخاباتی، دونالد ترامپ نه تنها هدف انتقاد اعضای حزب دموکرات قرار داشت بلکه شماری از اعضای برجسته حزب جمهوریخواه نیز مخالفت خود را با برخی از مواضع او اعلام داشتند.
یکی از مسئولیتهای مایک پنس کسب حمایت و موافقت اعضای ارشد کنگره و سایر شخصیتهای تاثیرگذار حزبی از کسانی است که قرار است سمتهای عمده دولتی را برعهده بگیرند.
پیشتر، سناتور راند پل، عضو حزب جمهوریخواه و نماینده ایالت کنتاکی در مجلس سنا، به شدت به احتمال انتصاب رودی جیولیانی، شهردار سابق نیویورک به سمت وزیر امور خارجه واکنش نشان داد و آن را غیر قابل قبول خواند.
وی گفت که جیولیانی در سال ۲۰۱۵ از بمباران ایران حمایت کرده بود. وی انتصاب فردی با چنین رویکردی به امور بینالمللی را برای تصدی سمت وزارت امور خارجه مناسب ندانسته است.
سناتور پل همچنین از انتصاب جان بولتون، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد و یکی از مخالفان جدی هرگونه نرمشی در برابر جمهوری اسلامی ایران به شدت مخالفت ورزیده است.
برخی از نزدیکان ترامپ به جریان افتادن روند «تصفیه» گروه همکاران ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی را تایید کرده اما گفتهاند که فقط افراد مرتبط با لابیهای گوناگون کنار گذاشته شدهاند. در مقابل، بعضی رسانهها از بروز اختلافات شدید بین دستیاران و حتی اعضای خانواده ترامپ بر انتصابات دولتی خبر داده و از «نزاع در اردوگاه ترامپ» سخن گفتهاند.
دونالد ترامپ در واکنش به این گزارشها، در توئیتر خود نوشت: «روندی بسیار سازمان یافته در جریان است در حالیکه من در مورد اعضای کابینه و سمتهای متعدد دیگر تصمیم میگیرم. من تنها کسی هستم که می داند فینالیستها چه کسانی هستند!»
انتهای پیام/