صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۳ - ۲۶ آبان ۱۳۹۵
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت:

تولید زودهنگام ۱۵ هزار بشکه‎ای نفت آذر تا پایان امسال محقق می‎شود 

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت از بهره‌برداری از تولید زودهنگام ۱۵ هزار بشکه‌ای از میدان نفتی آذر تا پیش از پایان امسال خبر داد. 
کد خبر : 134978

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، سید نورالدین شهنازی زاده از تولید زودهنگام ۱۵ هزار بشکه‌ای از میدان نفتی آذر تا پیش از پایان امسال خبر داد و گفت: مرحله دوم تولید زودهنگام از این میدان هم تا پایان اردیبهشت‌ماه سال آینده و به میزان ٣٠ هزار بشکه در روز محقق می‌شود.


طرح توسعه میدان آذر با هدف تولید روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت شامل تولید روزانه ۳۰ هزار بشکه نفت در تولید زودهنگام و ۶۵ هزار بشکه نفت در مرحله تولید نهایی از میدان است.


شهنازی زاده حجم نفت در جای میدان آذر را، ۲.۵ میلیارد بشکه و حجم نفت قابل استحصال آن را حدود ۴۰۰ میلیون بشکه برآورد کرد و گفت: پیش‌بینی شده است، نفت خام سبک آن با درجه گرانروی (API) حدود ۳۲، در مدت ٢٥ سال از این میدان استحصال شود.


وی افزود: تاکنون بیش از ۴۰ بسته‌ کاری کوچک و بزرگ برای توسعه این میدان مشترک تعریف و واگذار شده است. سه پیمانکار حفاری، هشت دستگاه حفاری را در میدان آذر مستقر کرده‌اند. آغاز عملیات حفاری در شرایط حاضر و آن هم در میدانی همچون آذر، توان خاص و اراده بالایی را می‌طلبد.


میدان نفتی «آذر» که در بلوک اناران در دماغه کوه‌های زاگرس، امتداد مرز ایران و عراق (جنوب غربی ایلام) میان شهرهای مهران و دهلران واقع شده است، یکی از پیچیده‎ترین سازندهای نفتی ایران است؛ سازندی که حفاری‎های اکتشافی و تولیدی در آن نیاز به عملیاتی پیچیده و فناوری خاص دارد. در ابتدای روند اجرایی شدن این پروژه با اما و اگرهای فراوانی روبه رو بود، اما اقتصادی بودن برداشت نفت در این میدان و البته مشترک بودن آن با عراق، شرکت ملی نفت ایران را بر آن داشت تا به روند برداشت نفت از این میدان شتاب بخشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر