صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۱ - ۲۶ آبان ۱۳۹۵

دهقانی درباره قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشر: قطعنامه سازمان ملل متحد حرکتی غیرصادقانه است

سفیر و معاون نماینده دائم کشورمان نزدسازمان ملل متحد روز سه شنبه در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیش از رای‌گیری درباره قطعنامه مغرضانه درباره وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران سخنرانی کرد و گفت : «مطمئناً، ارائه پیش‌نویس این قطعنامه از سوی کشوری با سابقه‌ای غیر قابل دفاع در حقوق بشر، حرکتی غیر صادقانه محسوب می‌شود و کمکی به تحقق اهداف ادعایی نمی‌کند.»
کد خبر : 134976

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد،‌ غلامحسین دهقانی در این سخنرانی گفت: «پیش‌نویس قطعنامه‌ای که قرار است در این کمیته در مورد آن رای‌گیری شود، یک بار دیگر به خوبی فقدان صداقت از سوی آن دسته از مدعیان خود خوانده حقوق بشر که بانیان این قطعنامه هستند را آشکار می سازد. تردیدی نیست که وضعیت حقوق بشر در ایران در خور چنین قطعنامه مغرضانه‌ای نیست و کانادا و سایر هم بانیان این قطعنامه نیز از این واقعیت آگاهند. لیکن بانیان این قطعنامه به حدی بی پروا بوده‌اند که کشورهایی را که به طور فاحش به نقض حقوق بشر می‌پردازند و با مصونیت کامل مرتکب قساوت علیه شهروندان شده و می‌شوند را نیز در میان هم بانیان قطعنامه آورده‌اند.»


دهقانی افزود: «حضور بزرگترین ناقض حقوق بشر در جهان (رژیم صهیونیستی) در لیست بانیان این قطعنامه نفرت‌انگیز است. بدیهی است که ایران صرفا به دلیل تسلیم نشدن در مقابل فشارهای سیاسی بانیان اصلی این پیش‌نویس مورد هجوم واقع شده است.»


امروز شاهدیم که بار دیگر حقوق بشر به ابزاری برای اعمال فشار ناعادلانه بر ملتی که استقلال را بر تسلیم در مقابل مداخله انتخاب کرده است، مورد سوء استفاده قرار می‌گیرد. شاهد آنیم که موضوع حقوق بشر همچنان برای دنبال کردن منافع نامشروع کشورهایی که به صورت سنتی و تاریخی مدافع استعمار، برده‌داری، نژادپرستی و آپارتاید بوده‌اند مورد سوء استفاده قرار می‌گیرد.


سفیر نمایندگی کشورمان افزود: «حقیقت امر این است که، ورای ملاحظات سیاسی، هیچ زمینه معتبر دیگری برای طرح پیش‌نویس این قطعنامه علیه کشور من وجود ندارد. تعداد بسیار کمی ممکن است که چنین قطعنامه سیاسی‌ای را به عنوان یک تلاش واقعی برای حمایت و ارتقای حقوق بشر تصور کنند.»


وی خاطرنشان کرد: «ایران صادقانه به ضرورت رعایت و ارتقای حقوق بشر اعتقاد دارد. به عنوان نمونه‌ای مبرهن، در طول چهار دهه گذشته، انتخابات دموکراتیک متعددی در ایران برگزار شده و از طریق این انتخابات بوده است که جهت‌گیری امور داخلی و خارجی کشور تعیین شده است. چنین اتکایی به رای و صدای مردم، یک پیشرفت قابل توجه در منطقه ما محسوب می‌شود. اتکای همیشگی به صندوق‌های رای در کشور من، در واقع ترغیب‌کننده فرایندهای دموکراتیک و صلح‌آمیز در جامعه بوده و منجر به شفافیت، مسئولیت‌پذیری، و ثبات در تمام سطوح دولت شده است.»


معاون نماینده دائم کشورمان گفت: «به هر حال، برای برخی از قدرت‌ها، انتخاب مردم مادامی مورد احترام است که هماهنگ با منافع خودشان باشد. مردمی که شهامت انتخاب امری غیر ازاین (تمایل این قدرت‌ها) را داشته باشند، باید از طریق کودتای نظامی، خشونت، تحریم، اشغال و یا اتهامات حقوق بشری مورد تنبیه قرار می گیرند. ولی در مورد متحدان و جیره‌خواران این قدرت‌ها، دموکراسی و احترام به حقوق بشر امری اختیاری است. این قدرت‌ها به راحتی و بدون توجه به عمق فجایع (حقوق بشری) که در سوابق متحدانشان وجود داشته باشد، از آنها حمایت می‌کنند و از طرفی دیگر، به شدت دولت‌هایی که با آنها همسو نیستند، مورد سرزنش شدید قرار می‌دهند هر چند که رفتاری دمکراتیک داشته باشند. همانطور که از محتوای این پیش‌نویس این و نیتی که پشت آن وجود دارد بر می‌اید ما به وضوح شاهد چنین الگوی رفتاری رفتار مغرضانه‌ای علیه ایران و ایرانیان هستیم که در حال اجرا شدن است.»


دهقانی افزود: «برخلاف ادعاهای بی‌اساسی که در پیش‌نویس قطعنامه مطرح شده است، ایران در طول چهار دهه گذشته، پیشرفت‌های برجسته‌ای را در بسیاری از عرصه‌های حقوق بشری رقم زده است. صرفا به عنوان نمونه، ایران در طول این مدت دومین کشوری بوده است که در جهان بالاترین رشد شاخص توسعه انسانی را داشته است. همچنین ایران، یکی از موثرترین شبکه‌ها و برنامه‌های مربوط به آموزش و سلامت زنان و دختران را تدارک دیده است. تعداد دانشجویان دختر در سطوح بالای تحصیلاتی همواره نسبت به مردان بیشتر بوده است. آمار کارهایی چون «ختنه زنان» و «قتل ناموسی» در ایران در مقایسه با حتی کشورهای اروپایی نیز کمتر است. آمار ازدواج کودکان در ایران از همه کشورهای منطقه پایین‌تر است. با این وجود، و بر خلاف چنین زمینه‌ای، این ایران است که باید با قطعنامه حقوق بشری نشانه گرفته شود!»


معاون نماینده ایران در سازمان ملل متحد بیان کرد: «در جبهه مرتبط دیگری که مستقیما حقوق بشر میلیون‌ها انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، ایران در خط مقدم مبارزه با مجرمان فراملیتی و مقابله با مواد مخدر غیر قانونی است که همواره منجر به از دست رفتن حیات و دارایی افراد بی‌شماری شده است. در طول تلاش‌های خستگی‌ناپذیر ایران علیه قاچاقچیان فرامرزی مواد مخدر، که عمدتا مسلح، و متصل به جرایم سازمان یافته فراملی و شبکه‌های تروریستی نیزهستند، هزاران نیروی ایرانی مجری قانون یا جان خود را از دست داده‌اند و یا معلول شده‌اند.»


دهقانی بیان کرد: «همان طور که در اسناد سازمان ملل متحد نیز مورد اشاره قرار گرفته است، آمار کشف و ضبط انواع مختلف مواد مخدر غیر قانونی که از تریاک گرفته می‌شود در ایران بسیار فراتر از تمام موادی است که در مجموع در سایر کشورها کشف می‌شود. علی رغم این واقعیت که بیشترین نفع استقامت ایران در مقابل قاچاق مواد مخدر را غرب می‌برد، و جوانان غربی هستند که از خطر اعتیاد به این مواد در امان می‌مانند، حمایت آنها (غربی‌ها) در این زمینه بسیار ناچیز بوده است. و این بسیار معنی‌دار است که در بی‌احترامی کامل به این همه جان فشانی‌ها، این ایران است که باید با طرح قطعنامه حقوق بشری نشانه گرفته شود.»


نماینده کشورمان در ادامه افزود: «اجازه دهید موضوع دیگری را مورد توجه قرار دهیم که بسیار به حقوق بشر مربوط است. در حالی که از نظر برخی از کشورهای ثروتمند، پذیرش ورود تنها چند هزار آواره تهدیدی امنیتی محسوب می‌شود، ایران برای چهار دهه گذشته مستمرا میزبان میلیون‌ها آواره و مهاجر بوده است. ایران همواره در میان 10 کشوری بوده است که میزبان بالاترین تعداد پناهندگان بوده‌اند. میزبانی این آوارگان و پناهندگان، آن هم در شرایط فقدان حمایت بین‌المللی قابل توجه، نقش برجسته‌ای را در حفظ صلح و ثبات در کشورهای همسایه بحران زده ما ایفا کرده است. تنها در سال تحصیلی اخیر، 460000 کودک پناهنده، که 100000 نفر آنها جزء خانواده‌های پناهنده غیر ثبت شده هستند، به صورت رایگان در مدارس جمهوری اسلامی ایران در حال تحصیل هستند و تامین این جمعیت، دشواری عظیمی را بر سیستم آموزشی کشورما تحمیل کرده است. با این وجود، این ایران است که با ید با قطعنامه‌ای حقوق بشری نشانه گرفته شود!»


وی ادامه داد: «با اذعان به رابطه واضح بین ارتقای حقوق بشر و مبارزه با ناشکیبایی، افراط‌گرایی و تروریسم، و با وجود اینکه برخی از کشورها در مصالحه و همکاری با گروه های تروریستی هستند، ایران ثابت کرده است که ثابت قدم‌ترین کشور در مبارزه با گروه‌های تروریستی بوده است. در غیاب چنین اراده مصممی از سوی ایران، ممکن بود امروز بخش‌های بیشتری از خاورمیانه تحت بیرق سیاه داعش باشد؛ که اگر چنین می‌شد، در آن شرایط وحشتناک، تراژدی‌ها و قصاوت‌های بسیار بیشتری ممکن بود رخ دهد، زنان و کودکان بیشتری مانند یزیدی‌ها ممکن بود قربانی افراط‌گرایی می‌شدند، هزاران جوان دیگر ممکن بود سربریده، زنده سوزانده یا به عنوان پیاده‌نظام گروه‌های تروریستی به کار گرفته می‌شدند، کشتار دسته جمعی بیشتری رخ می‌داد، جرایم بیشتری علیه اقلیت‌ها ارتکاب می‌یافت، میراث فرهنگی بیشتری به تله‌هایی از خاک و سنگ تبدیل می‌شد و میلیون‌ها نفر بیشتر آواره سواحل مدیترانه و ورای آن می شدند. با این وجود، این طنز آمیز است که علی‌رغم چنین واقعیت‌های مستحکمی، ایران با ید با قطعنامه‌ای حقوق بشری مورد نشانه گیری قرار گیرد!»


دهقانی در پایان گفت: «نه دولت من و نه هیچ دولت دیگری نمی‌تواند ادعای کامل بودن در حقوق بشر را داشته باشد. ولی کامل نبودن ما از هیچ کشور دیگری بیشتر نیست که ما را سزاوار داشتن قطعنامه کند. تلاش‌های سیاسی و جهت‌مند در این حوزه تنها منجر به افزایش بی‌اعتمادی می‌شود. سیاست دولت آقای روحانی برای تعامل سازنده با جهان، نوید بخش افق جدیدی از گفت‌وگو، شناخت، احترام متقابل و همکاری در همه حوزه‌ها است. برای ارتقای اعتبار گفتمان حقوق بشر، ما بدنبال گفتگوهای مبتنی بر احترام و خالی از اتهام و سرزنش هستیم و همان گونه که در گفت‌وگوهای هسته‌ای نیز نشان دادیم، ما از هر گونه تعامل معنادار با حریفان جدی خود استقبال می‌کنیم.»


دهقانی افزود: «مطمئناً، ارائه پیش‌نویس این قطعنامه از سوی کشوری با سابقه‌ای غیر قابل دفاع در حقوق بشر، حرکتی غیر صادقانه محسوب می‌شود و کمکی به تحقق اهداف ادعایی نمی‌کند.»


وی ادامه داد: «خودستایی بانی اصلی قطعنامه و تعدادی از هم بانیانی که سابقه حقوق بشری سیاهی در پرونده خود دارند، تعجب بر انگیز است. مخصوصا، زمانی که بی‌توجهی مستمری در جوامع خودشان به رشد هشداردهنده به حاشیه رانده‌شدگان، کنار زده شده گان اجتماعی، محرومیت‌ها، تعصبات فرهنگی افراطی، تمایلات بیگانه هراسانه فزاینده، تنفرنژادی و نژادپرستی که بستر لازم برای زایش قصاوت‌ها و تروریسم را فراهم می‌اورند از خود نشان می‌دهند.»


دهقانی تأکید کرد: «انتظار می‌رود که افکار عمومی جهانی، همچنان تمامیت و صحت (ادعاهای) این قهرمانان خود خوانده حقوق بشری را مورد سوال و تردید قرار دهد.»


دهقانی در خاتمه گفت: «در نهایت از دولت‌های عضو می‌خواهم که با پیش‌نویس این قطعنامه سیاسی که بارها بی‌فایدگی آن به اثبات رسیده، مخالفت کنند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر