صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۲ - ۲۶ آبان ۱۳۹۵
رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت:

27 میلیون ایرانی در گروه میانسالی قرار دارند

رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت با بیان اینکه 27 میلیون ایرانی در گروه میانسالی قرار دارند، اظهار کرد: بیشتر مرگ‌ومیر این گروه سنی ناشی از بیماری‌های مزمن غیرواگیر مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی است.
کد خبر : 134948

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر مطهره علامه، رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت در آیین پایانی کارگاه کشوری سلامت میانسالان در شیراز، گفت: گروه سنی میانسالان در جامعه و خانواده گروهی مولد هستند و به دلیل اینکه عامل توسعه پایدار هستند از اهمیت بالایی برخوردارند. گروه سنی میانسالان بیشترین جمعیت کشور را به خود اختصاص می‌دهند به گونه‌ای که از 80 میلیون جمعیت کشور، 27 میلیون در گروه سنی میانسالان قرار گرفته‌اند.


وی افزود: رشد این گروه بیشتر از سایر گروه‌های جمعیتی است و به طور مداوم تعداد این جمعیت در حال افزایش است که همین امر برنامه‌ریزی برای سلامت آنها را مهم‌تر می‌سازد. این گروه در چند سال گذشته مورد توجه ویژه نظام سلامت برای ارائه خدمات قرار گرفته‌اند و در دنیا هم مسایل سلامت این گروه در دهه‌های گذشته مورد توجه قرار گرفته است؛ به گونه‌ای که مرگ و میر گروه سنی 30 تا 70 سال، مرگ و میر زودهنگام شمرده می‌شود.


دکتر علامه ادامه داد: امید به زندگی در کشورهای مشابه کشور ما، نزدیک به 70 سال و در کشور ما برای بانوان 74.6 سال و برای آقایان 72 سال است؛ عمر کمتر از این امید زندگی در کشور، مرگ زودهنگام است، زیرا بسیاری از مرگ‌‌های زیر این سن، قابل جلوگیری و پیشگیری است و انتظار می‌رود با اجرای بسته خدمات نوین سلامت میانسالان، مرگ‌و‌میر زودهنگام در اثر بیماری‌های غیرواگیر و عوامل خطر آن کاهش یافته و کیفیت زندگی میانسالان کشور افزایش یابد.


وی با اشاره به تعهد کشور ما در سازمان‌های بین المللی برای کاهش مرگ‌و‌میر این گروه سنی و تدوین برنامه‌های سلامت گروه سنی میانسالان در وزارت بهداشت، گفت: بیشتر مرگ‌و ‌میر این گروه سنی ناشی از بیماری‌های مزمن غیرواگیر مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی است.


رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت در ادامه، یادآور شد: مسایل مختلف شامل شیوه و سبک زندگی، تغذیه نامناسب، نداشتن فعالیت فیزیکی، زندگی بدون تحرک و مصرف دخانیات، از عوامل مهم خطرساز برای این گروه سنی است و بسیاری از بیماری‌های کشنده را برای آنها به وجود می‌آورد؛ تمرکز بر این موارد به پیشگیری از ابتلا به بسیاری از این بیماری‌ها، کمک می‌کند.


دکتر علامه اضافه کرد: تغییرات بسیار اندک در سبک زندگی که هزینه زیادی هم ندارد، باعث می‌شود سلامت افراد افزایش پیدا کند و مردم نسبت به اینکه چه رفتاری با خود دارند، آگاهی پیدا کنند و تغییرات جدی در شیوه زندگی خود ایجاد کنند.


وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از مرگ و میر در این گروه سنی به ویژه در مردان بر اثر حوادث شغلی است، خاطرنشان کرد: در این گروه سنی به دلیل اینکه با مسایل شغلی مانند استرس‌ها و حوادث شغلی هم مواجه هستند، پیشگیری از حوادث به ویژه حوادث شغلی در محیط کار اهیمت بالایی دارد.


رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت، گفت: یکی دیگر از مسایل مربوط به گروه سنی میانسالان به ویژه در جوانان، حوادث ترافیکی است که باعث ایجاد تعداد زیادی از مرگ و میرهای کشور می شود؛ بیماری های مزمن غیرواگیر در تمام دنیا به عنوان یک مساله اصلی سلامت در این گروه سنی مطرح است؛ اما در سایر نقاط دنیا به اندازه ایران حوادث ترافیکی ندارند، به همین دلیل علاوه بر بیماری های رایج مزمن غیرواگیر در دنیا در ایران یک ضمیمه دیگر هم داریم که حوادث ترافیکی است و باعث مرگ و میر زیادی می شود.


علامه نخستین عامل مرگ و میر در کشور را بیماری های قلبی برشمرد و ادامه داد: دومین و سومین عامل در آقایان به ترتیب شامل حوادث ترافیکی و سرطان و در بانوان، به ترتیب سرطان و حوادث ترافیکی است؛ این سه عامل، عوامل اصلی مرگ و میر در ایران هستند و مهار این عوامل در درجه نخست با مهار عوامل مربوط به شیوه زندگی است که باید در زندگی روزمره افراد انجام شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر