بازگشت رنگ امید به توافق اوپک
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، قیمت نفت در بازارهای جهانی در معاملات امروز رشد 2 درصدی را به ثبت رساند تا امیدها به روزهای آینده برای تولیدکنندگان نفت افزایش پیدا کند.
مهمترین دلیل این افزایش را میتوان فاصله گرفتن از هیجان انتخابات آمریکا دانست که در کنار امید به توافق در نشست اوپک، قیمت ها را صعودی کرد.
همچنین احتمال کاهش تولید نفت شیل آمریکا نیز کاتالیزوری بود تا قیمت ها افزایشی باشد زیرا امید به تعادل در عرضه و تقاضا در بازار نفت را تقوت می کرد. انتظار می رود تولید نفت شیل آمریکا در دسامبر 2016 (آذر- دی) به 4.5 میلیون بشکه در روز برسد که کمترین سطح آن از آوریل 2014 (فروردین 1393) است.
از سوی دیگر منابع آگاه صنعت نفت عراق اعلام کردند که عراق قصد دارد صادرات نفت خام بصره از بندرها و پایانههای جنوبی این کشور را در ماه آینده (دسامبر) به سه میلیون و ١٦٣ هزار بشکه در روز برساند.
حجم صادرات ماه دسامبر عراق، پایینترین میزان در چهار ماه اخیر خواهد بود. این در حالیست که صادرات ماه اکتبر این کشور به منظور معافیت از طرح محدود کردن عرضه سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) برای محدود کردن عرضه بیش از میزان برنامه ریزی بود.
این منابع بر اساس برنامه بارگیری اولیه شرکت دولتی بازاریابی نفت عراق (سومو) گفتند که قرار است صادرات نفت خام سبک بصره در ماه دسامبر به دو میلیون و ٤٣٧ هزار بشکه در روز برسد.
همچنین قول همراهی روسیه در نشست اوپک نیز یکی از دلایل تقویت احتمال دستیابی به توافق کاهش تولید است که تاثیر مثبت بر بازار جهانی نفت داشته است.
در همین زمینه وزیر انرژی روسیه اعلام کرد که در گفتوگوهای پیش از نشست عادی ٣٠ نوامبر اوپک شرکت خواهد کرد.
الکساندر نواک از حضور مقامهای انرژی این کشور در رایزنیهای مقدماتی نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) خبر داد که قرار است ٢٦ تا ٢٨ همین ماه میلادی در وین برگزار شود.
این دلایل دست به دست هم داد تا قیمت نفت در بازار افزایش پیدا کند.
قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا صبح روز سه شنبه در معاملات آتی بازار نایمکس نیویورک 2.1 درصد نسبت به دیروز (دوشنبه) بالا رفت و به 44 دلار و 22 سنت در هر بشکه رسید.
هر بشکه نفت برنت دریای شمال نیز در معاملات آتی بازار لندن با 1.9 درصد افزایش نسبت به دیروز افزایش یافت و به قیمت 45 دلار و 24 سنت معامله شد.
خبرها در مورد افزایش تولید اوپک همچنان به گوش می رسد، اما اکنون کانون توجه بازار به تلاش های دیپلماتیک کشورهای اوپک برای موافقت با کاهش تولید معطوف شده است.
امیدها آنجا بیشتر می شود که خالد الفاتح وزیر انرژی عربستان اعلام کرده که در این موقعیت که قیمت نفت در بازارها سقوط کرده، به توافق رسیدن کشورهای عضو اوپک و موافقت آنها با یک مکانیزم کارآمد و سهمیه بندی درست تولید برای اجرایی کردن توافق تاریخی ماه سپتامبر ضروری است.
این درحالی است که عربستان تا پیش از این نسبت به بازگشت سهمیه بندی در اوپک روی خوش نشان نمی داد.
تولید نفت بیسابقه اوپک فعالان بازار را درباره توافق احتمالی کاهش عرضه نگران کرده است اما شواهد نشان می دهد که اعضای این سازمان اکنون به حداکثر تولید خود رسیدهاند و دیگر بیش از این نمیتوانند تولید کنند بنابراین امکان چانه زنی برای کاهش تولید همچنان پر رنگ است.
انتهای پیام/