جفتیابی برای یک حلزون نادر از طریق توییتر
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Sciencealert، این جهشهای ایجاد شده در این نوع حلزون بسیار نادر است و مطالعه آن را برای محققان دشوار میکند. حلزون جهشیافته، که دانشمندان نام آن را «جرمی» گذاشتهاند، در یک توده کمپوست یافت شد و مورد توجه یکی از دانشمندان و نسلشناسان تکاملی دانشگاه ناتینگهام قرار گرفت.
این دانشمند که حدود 20 سال به مطالعه حلزونها پرداخته بود، تاکنون حلزون باغچهای را با مارپیچیهای صدف حلزونی به سمت چپ مشاهده نکرده بودند.
این صدف حلزونی متمایل به سمت چپ به شکل چپی معروف است و این در حالی است که بخش اعظم حلزونها، پوستهای با مارپیچهای متمایل به سمت راست دارند که در جهت عقربههای ساعت هستند. جهش ژنتیکی ایجاد شده در این نوع حلزون تنها در یکی از هر 100 هزار حلزون رخ میدهد.
این جهش همچنین به گونهای است که حتی باعث میشود اندام تناسلی حلزون هم در جهت مخالف سایر حلزونها قرار گیرد که این امر جفتگیری را برای حلزون دشوار میکند و حتی این نوع حلزون تا پایان عمر قادر به جفتگیری نخواهد شد.
حلزونها «Hermaphrodite» (نرموک) هستند یعنی به طور طبیعی هر دو اندام تناسلی نر و ماده را دارا هستند و بدون نیاز به جفت نیز میتوانند تولیدمثل کنند. با وجود این، آنها تمایلی به این کار ندارند. دانشمندان با کشف این حلزون جهشیافته که قادر به جفتگیری نبود، در توییتر و با هشتگ snaillove# کمک خواستند تا اگر کسی حلزون دیگری با مارپیچ سمت چپ میشناسد، برای جفتگیری با این حلزون معرفی کند.
بعد از انتشار خبر این حلزون جهشیافته، نه تنها یک نفر، بلکه دو نفر اظهار کردند که حلزونی با مارپیچ سمت چپ دارند. یکی از حلزونها به نام «لفتی»متعلق به فردی انگلیسی بود. آنها از این که نسل این حلزونها حفظ خواهد شد و در آیندهای نزدیک حلزونهای مارپیچ چپ دیگری هم متولد میشوند، ابراز خوشحالی کردند.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/