صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۴ - ۲۳ آبان ۱۳۹۵
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران:

لزوم پیشگیری از آلزایمر در افراد سالمند/ مداخلات غیردارویی حلقه مفقوده نظام سلامت است

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد: با توجه به اینکه هرم سنی در کشورمان به طرف سالمندی می‌رود، نیازمند مداخلات پیشگیری از آلزایمر در افراد سالمند هستیم.
کد خبر : 133810

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمد قدیری وصفی در آستانه برگزاری پنجمین کنگره علوم اعصاب ایران اظهار کرد: رشته علوم اعصاب، علم نسبتا نوپایی در ایران است و چند دانشگاه مادر کشور توانسته‌اند دکترای علوم اعصاب را راه‌اندازی کنند.


وی با بیان این مطلب که اختلالات پزشکی و روانپزشکی را می‌توان با علوم اعصاب مرتبط دانست، افزود: تمام اختلالاتی که در کلینیک‌های روانپزشکی مورد بررسی قرار می‌گیرد، مربوط به علوم اعصاب است و بخشی از اختلالات بعد از جراحی‌های مغز و اعصاب نیز در حوزه رشته علوم اعصاب قرار می‌گیرد.


دبیر علمی بخش بالینی پنجمین کنگره علوم اعصاب ایران ادامه داد: یکی از مهم‌ترین دلایل نیاز به متخصص علوم اعصاب در بالین، اختلالات اکتسابی است،به‌طوری‌که این اختلالات می‌تواند ناشی از ضربه به سر، آلزایمر، اختلالات حافظه و تمامی اختلالات ناشی از یک بیماری مرتبط با مغز و روان باشد که اختلالات شناختی را هم با خودش می‌تواند همراه آورد.


این روانپزشک با تاکید بر اینکه اختلالات عصب شناختی باعث می‌شود که فرد توانایی بازگشت به کار نداشته باشد، تصریح کرد: در این قبیل موارد متخصصان علوم اعصاب باید مداخله کنند. یکی از حلقه‌های مفقوده در مداخلات بالینی این حوزه نقش متخصص علوم اعصاب در ارزیابی، درمان و بازتوانی است.


قدیری با عنوان این مطلب که افراد مبتلا به آلزایمر نباید در بالین رها شوند، افزود: با توجه به اینکه هرم سنی در کشورمان به طرف سالمندی می‌رود، نیازمند مداخلات پیشگیری از آلزایمر در افراد سالمند هستیم.


وی با اشاره به ضرورت مداخلات دارویی و غیر دارویی در مواجهه با اختلالات روانپزشکی، گفت: متاسفانه مداخلات غیردارویی به عنوان حلقه مفقوده در نظام سلامت کشور تلقی می‌شود که از آن محروم هستیم.


قدیری به معرفی مرکز مغز و شناخت در تهران برای ارائه خدمات اعصاب و روان به مردم اشاره کرد و افزود: این مجموعه تنها مرکز دانشگاهی با طیف گسترده‌ای از خدمات است که در کشور وجود دارد.


دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: در مرکز مغز و شناخت تهران تمامی خدمات به صورت متمرکز به بیماران ارائه می‌شود.


وی با اشاره به اینکه آلزایمر، مصرف مواد مخدر، اسکیزوفرنی، اوتیسم، بیش فعالی و.... تغییرات بسیار زیادی در نوع زندگی افراد ایجاد می‌کنند، یادآور شد: ما علاوه بر کلینیک‌های درمانی که برای این قبیل رفتارها نیاز داریم، می‌بایست مداخلات عصب شناختی را نیز داشته باشیم تا از عوارض این قبیل بیماری‌ها جلوگیری کنیم.


بر اساس این گزارش، پنجمین کنگره علوم اعصاب ایران از ۱۷ تا ۱۹ آذر در مرکز همایش‌های بین المللی رازی تهران برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر