صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۴ - ۲۲ آبان ۱۳۹۵
دبیر علمی پنجمین کنفرانس پیشگیری از مرگ و میر مادر، جنین و نوزاد:

کمبود 3 هزار تخت NICU در کشور

دبیر علمی پنجمین کنفرانس پیشگیری از مرگ و میر مادر، جنین و نوزاد، گفت: هم‌اکنون ۱۸۰۰ تخت NICU (مراقبت های ویژه نوزادان) در کشور داریم که مقدار نیاز ما ۳۰۰۰ تخت است.
کد خبر : 133746

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمدحسین سلطان‌زاده در همایش علمی کاهش مرگ و میر مادر، جنین و نوزاد، با بیان اینکه سه قشر مادر، جنین و نوزاد در جامعه بیش از سایرین آسیب‌پذیر هستند، گفت: ما مسئول هستیم در برابر هر خطری که این سه قشر را تهدید می‌کند، اقدام کنیم.


وی افزود: پایه‌گذاری این موضوع و تلاش در راستای کاهش مرگ و میر جنین، مادر و نوزاد از ۲۰ سال قبل و در زمان وزارت دکتر مرندی بنا شد و در آن زمان در کنگره دکتر قریب که در بیمارستان فیروزگر برگزار شد، وزیر بهداشت وقت، اظهار کرد که با احداث خانه‌های بهداشت از بسیاری از مرگ‌ و میرهای ناشی از عفونت‌های تنفسی و مشکلات گوارشی پیشگیری شده است.


سلطان زاده تاکید کرد: خوشبختانه هم اکنون میزان مرگ و میر نوزادان نسبت به قبل از انقلاب به نصف کاهش یافته است و این امر مرهون اقداماتی از جمله نگهداری‌ها، پیشگیری‌ها، مراقبت‌ها در حین بارداری و مراقبت‌های یک ماه بعد از تولد نوزاد است که پر خطرترین دوره زندگی نوزاد محسوب می‌شود.


وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سازمان بهداشت جهانی میزان کاهش مرگ و میر کشورمان معادل ۹.۵ در هر ۱۰۰۰ تولد را پذیرفته است، افزود: ما در حال تلاش برای کمتر کردن این تعداد هستیم و البته انتظار داریم که با این اقدامات بتوانیم به آمار کشورهایی که تعداد مرگ و میر آنها چهار مرگ در هر هزار تولد است، برسیم.


دبیر علمی همایش کاهش مرگ و میر جنین، مادر و نوزاد اظهار کرد: در حال حاضر ۱۸۰۰ تخت NICU (تخت نوزاد) در کشور داریم که مقدار نیاز ما سه هزار تخت بوده و لازم است این تعداد را افزایش دهیم و همچنین تعداد تخت‌ها باید در تمام کشور و برای کاهش مرگ و میر نوزادان به صورت عادلانه تقسیم شود.


وی عنوان کرد: در کشور حدود ۱۶۰ مرکز دارای NICU داریم که حدود ۱۰۰ مرکز از این تعداد در اختیار بخش دولتی و مابقی در فقط خصوصی است.


سلطان‌زاده تاکید کرد: در خصوص کاهش مرگ و میر نوزادان آنچه اهمیت زیادی دارد، تغذیه نوزاد با شیر مادر و به خصوص در ساعات ابتدایی تولد است که در آن زمان ماده‌ای که در شیر مادر نهفته در حکم واکسیناسیون برای نوزاد است و برای پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها، رشد مغزی و سلامت نوزاد به خصوص در نوزادان نارس اهمیت بسیار زیادی دارد.


وی اضافه کرد: مادران باید توجه کنند که هوای آلوده و سیگاری بودن مادر، ۲ عامل تاثیرگذار و مهم در نارسایی و مرگ و میر نوزاد و سقط جنین است.


انتهای پیام/

ارسال نظر