صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۹ - ۲۲ آبان ۱۳۹۵

روش‌های اسانس‌گیری و عصاره‌گیری از گیاهان دارویی چگونه است؟

رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، از برگزاری کارگاه آموزشی دوروزه روش‌های اسانس‌گیری و عصاره گیری از گیاهان دارویی (نظری و عملی) در تاریخ سوم و چهارم آذر سال جاری در دانشکده فنی و مهندسی (مجتمع آموزشی) خبر داد.
کد خبر : 133576

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر حسن نورافکن اظهار کرد: «در راستای فعالیت‌های علمی پژوهشی و درآمدزایی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی میانه، کارگاه آموزشی دو روزه روش‌های اسانس‌گیری و عصاره گیری از گیاهان دارویی به صورت نظری و عملی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، سوم و چهارم آذر 95 برگزار می‌کند.»


وی درباره سرفصل‌های این کارگاه بیان کرد: «از جمله سرفصل‌های این کارگاه آموزشی می‌توان آموزش روش‌های مختلف اسانس‌گیری و عصاره‌گیری بصورت تئوری، اسانس گیری به روش تقطیر با آب (کلونجر) و آب و بخار (کیزر و لانگ)، عصاره گیری به روش بدون حرارت (ماسراسیون) و با حرارت (سوکسله) و تغلیظ عصاره (تقطیر در خلاء گردان یا روتاری اواپریتور) به صورت عملی را نام برد.»


نورافکن در تعریف کلمه عصاره گفت: «در صورتی که مواد موجود در سلول‌های گیاهی با حلال‌ها از جمله آب یا حلال‌های آلی از گیاهان استخراج شوند به این محصول عصاره گفته می‌شود. اصولا پس از استخراج مواد حلال به کار رفته با کمک تقطیر و یا تقطیر در خلا جدا می‌شود. در صورتی که عصاره با آب یا اتانول استخراج شود می تواند بدون خارج کردن حلال آن را در داروهای خوراکی مصرف کرد ولی در صورتی که عصاره با حلال‌های دیگر استخراج شود خوراکی نبوده و حتما باید حلال های دیگر را خارج کرد.»


عضو هیات علمی گروه کشاورزی واحد میانه با بیان اینکه روش عصاره‌گیری به دو نوع با کمک حرارت و بدون دخالت حرارت انجام پذیر است، ادامه داد: «در صورتی که اجسام موجود در گیاهان به حرارت حساس باشند بهتر است از روش دوم استفاده کنیم. عصاره‌گیری با دخالت حرارت با وسیله ای به نام سوکسله و عصاره گیری بدون دخالت حرارت با وسیله ای به نام پروکوله صورت می گیرد.»


رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک این واحد دانشگاهی افزود: «عصاره گیری با حرارت سریع تر و ارزان تر تمام می شود در حالی که در روش دوم عصاره گیری نیازمند زمان بوده و میزان حلال مصرفی بیشتر و گران‌تر تمام می‌شود. مزیت عصاره گیری بدون دخالت حرارت سالم ماندن اجسام در عصاره است، در این صورت اثر عصاره شبیه گیاه مربوطه است.»


حسن نورافکن خاطرنشان کرد: «در پایان این دوره آموزشی گواهی شرکت در کارگاه برای شرکت کنندگان از سوی مرکز نحقیقات گیاهان داوریی و محصولات ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی میانه اعطا خواهد شد.»


وی تصریح کرد: «علاقه مندان برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به وب سایت workshop.m-iau.ac.ir مراجعه و یا با شماره تلفن 04152240085 –09144145339 تماس بگیرند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر