صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۳ - ۱۹ آبان ۱۳۹۵

گزارش وضعیت علمی کشور در جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع ارائه شد

جلسه 85 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، روز سه شنبه 18 آبان به ریاست دکتر محمد‌رضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
کد خبر : 133009

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این جلسه گزارشی از وضعیت علمی کشور با توجه به اسناد منتشر شده توسط برخی از پایگاه های علم‌سنجی بین‌المللی ارائه شد.


در این گزارش با تأکید بر جایگاه دانشگاه‌های کشورمان در رتبه‌بندی دانشگاه‌های معتبر جهان و اقدامات برخی از کشورها در ارتقاء رتبه علمی خود، بر لزوم مقابله با اقداماتی که وجهه علمی کشور را مخدوش می‌کنند تأکید شد.


در ادامه جلسه، موضوع نقش وقف در حوزه علم و فناوری در دستور کار قرار گرفت و حجت‌الاسلام علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گزارشی پیرامون این موضوع ارائه کرد.


در این گزارش به ظرفیت و قابلیت نهاد وقف و امور خیریه در زمینه ‌سازی برای پیشرفت علمی و برخی از مصادیق این ظرفیت تأکید شد.


در بخش دیگری از این گزارش، با تاکید بر اعتماد‌سازی در میان واقفین نسبت به اجرای دقیق موضوع وقف، نظارت جدی بر این موضوع توسط سازمان اوقاف و امور خیریه نیز مورد تاکید قرار گرفته است.


در ادامه گزارش، با اشاره به ورود واقفین کشور به حوزه بهداشت و درمان، فراهم کردن ساختارهای قانونی و حقوقی لازم به منظور ورود این ظرفیت به سایر حوزه‌ها با توجه به نیاز جامعه نیز مطرح شد. به علاوه بر برخی از سیاست‌های مندرج در نقشه جامعه علمی کشور پیرامون موضوع وقف و امور خیریه سیاستگذاری و برنامه‌ریزی به منظور اجرای این سیاست‌ها تأکید شد.


پس از ارائه این گزارش اعضاء به نظرات و پیشنهادهای خود را بیان کردند، این نظرات و پیشنهادات شامل بازتعریف نقش وقف در اقتصاد علم ودانش، توجه به جایگاه وقف در اقتصاد مقاومتی، تعیین دقیق و نحوه استفاده از ظرفیت‌های نوین در وقف علم و فناوری، مستندسازی و تاریخ نگاری وقف در علم و فناوری کشور، تعیین اولویت‌ها و نیازهای بخش علم وفناوری به منظور جهت‌دهی به عملکرد واقفین، لزوم اختصار در تدوین سیاست‌ها و ورود دانشگاهیان و حوزویان در این بخش بود.


در پایان جلسه و با توجه به نا‌تمام ماندن بحث مقرر شد تا در جلسه آینده نیز بررسی این موضوع ادامه پیدا کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر