صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۳ - ۱۸ آبان ۱۳۹۵

ساخت پنلی شبیه کاغذ دیواری که نور خورشید و لامپ‌های داخل خانه را جذب می‌کند

تیمی از محققان موسسه فناوری ویرجینیا کاشی‌های منعطف و ارزان‌قیمت خورشیدی‌ای را طراحی کرده‌اند که می‌توانند به جای پرده و کاغذ دیواری در خانه قرار بگیرند و از نور خورشید و نور مصنوعی داخل خانه انرژی بگیرند.
کد خبر : 132739

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از GizMag، این پنل‌های خورشیدی جدید، انعطاف‌پذیرند و کمتر از یک میلی‌متر ضخامت دارند و هر کدام از آنها به اندازه یک خرما هستند ولی می‌تواند 75 میلی‌وات برق تولید کنند. محققان این پنل‌ها را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند که حالت تزئینی دارند و می‌توانند در پرده‌ها، سایه‌بان پنجره‌ها یا به جای کاغذ دیواری در خانه به کار بروند.


این پنل‌ها با استفاده از فرآیند «چاپ پرده» ساخته شده‌اند که در آن، لایه‌ای از خمیر اکسید تیتانیوم نازک می‌شود تا به یک ورقه منعطف درآید.


شاشانک پریا، مدیر این پروژه، می‌گوید: «مولفه‌های مختلفی وجود دارد که این فناوری را بسیار کاربردی می‌کند. اول این که تولید آن در دمای پایین بسیار راحت است. در نتیجه فرآیند تولید آن کم‌هزینه می‌شود. دوم این که امکان تولید این پنل به صورت رول‌های ورقه‌ای امکان‌پذیر است و این بدان معناست که می‌توان از آنها به جای کاغذ دیواری استفاده کرد تا با دریافت نور خورشید، برق مورد نیاز ابزار الکترونیک مثل گوشی موبایل و همچنین لامپ‌های LED خانه را تامین کند».


محققان ادعا می‌کنند که مهم‌ترین ویژگی این پنل خورشیدی آن است که قابلیت جذب نورهای پخش‌شده را نیز دارند. به این معنا که آنها نه تنها نور خورشید، بلکه حتی نوری که توسط لامپ‌های LED، نئون و فلورسنت در خانه پراکنده شده‌اند را نیز جذب می‌کنند. در واقع، این فناوری نور حاصل از ابزارهای داخل خانه را بازیافت می‌کند تا در صرفه‌جویی برق و انرژی در خانه‌ها کمک کند.


مترجم: نسترن صائبی



انتهای پیام/

ارسال نظر