صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اسحاق جهانگیری: صالحی امیری بایدادامه‌دهنده راه جنتی باشد/ برخورد مدیران فرهنگی در مواجهه با مسائل باید به دور از افراط و تفریط باشد

معاون اول رئیس‌جمهور در تودیع و معارفه وزرای قدیم و جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «برخورد مدیران فرهنگی در مواجهه با مسائل باید به دور از افراط و تفریط باشد و ما با برخوردهای حکیمانه که در بخش فرهنگ پیش می‌گیریم، می‌توانیم از چالش‌ها عبور کنیم.»
کد خبر : 132544

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، اسحاق جهانگیری در مراسم تودیع علی جنتی و معارفه سید رضا صالحی امیری گفت: «جنتی مدیر همه‌جانبه‌نگر، متدین، معقول، منصف، توانا، انقلابی است که عمر خود را در راه پیشرفت این کشور و انقلاب و نظام صرف کرده است و سابقه درخشان دارد و ما متاسف هستیم از ادامه خدمت وی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محروم شدیم. برای ایشان آرزوی موفقیت داریم و امیدواریم که در مسئولیت‌های جدیدی که برعهده می‌گیرند، بتواند کارهای مفید گذشته خود را ادامه دهند.»


وی افزود: «جنتی در زمان شروع مسئولیتش با سختی‌ها و ناهمواری‌های زیادی در بخش فرهنگ و هنر کشور روبه‌رو بود و تلاش‌های زیادی کرد که در این سه سال اطمینان و آرامش و امید را به بخش فرهنگ و هنر کشور برگرداند.»


معاون اول ریاست جمهوری درباره صالحی امیری نیز بیان کرد: «صالحی‌امیری هم از چهره‌های شناخته‌شده‌ای است که قرار است براساس تاکیدات رئیس‌جمهوری به همین راه ادامه دهد. او از چهره‌های خوشنام و صاحبنامی است که زحمات زیادی کشید و در دوره مسئولیتش در موسسه استراتژیک و دانشگاه و کتابخانه با چهره‌های شاخص ارتباطات خوبی برقرار کرده است. صالحی امیری در شرایط نامناسب و دشواری مسئولیت وزیری فرهنگ و ارشاد اسلامی را برعهده گرفت که همین امر بیانگر عزت‌نفس و روح خدمتگزار و علاقه‌مند وی به این بخش است که فردی چون او را وادار می‌کند در چنین مقطعی، چنین مسندی را قبول کند. امیدوارم با قدرت تشخیصی که وی به نظام دارد بتواند اولویت‌بندی‌های جدیدی انجام دهد و با کمک کسانی که در این مجموعه فعالیت دارند کارهای جدیدی انجام دهد.»


وی در ادامه سخنانش به متنوع و گسترده بودن حوزه فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و افزود: «مخاطبان و کاربران فعالیت‌های آن، همه نخبگان فرهنگی- اجتماعی و هنری و عموم شهروندان کشور هستند.»


وی اظهار کرد: «قدرت فرهنگ به واقع از قدرت سیاست، اقتصاد بیشتر و قوی‌تر است و به همین دلیل هم انتظاراتی که از بخش فرهنگ به وجود می‌آید، بسیار بالاست. هرکجا مشکل و نارسایی داریم در بحث‌هایمان می‌گوییم که اهل فرهنگ و هنر کمک می‌کنند تا بتوانیم آن را برطرف کنیم و وقتی که دغدغه گسترش مفاسد اقتصادی را دنبال می‌کنیم، در راهکارهایمان به آنچه فکر می‌کنیم این است که چگونه می‌توانیم با کمک اصحاب فرهنگ و هنر آن را رفع کنیم. بنابراین وقتی به توسعه اقتصادی می‌پردازیم، پیش‌نیازش توسعه فرهنگی است.»


وی ادامه داد: «در هرجا دست می‌گذاریم متوجه می‌شویم این بخش مهم‌ترین بخش است. اینکه آیا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قادر است با این حجم مطالبات و نیازها و تنوع پاسخگو باشد، قاعدتا باید پاسخ منفی بدهیم یعنی مطالبات و انتظارات با ابزارها و امکانات سازگار نیست؛ هرچه پیش رفتیم قدرت قانونی وزارت ارشاد کاهش پیدا کرده است و امکانات مادی به دلیل تنوع نهادها و ارگان‌هایی که سهم بودجه دارند، کاهش یافته است.»


وی بیان کرد: «فکر می‌کنم مهم‌ترین مسئولیت ما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که بخش فرهنگ را قدرتمند کنیم چرا که با فرهنگ ضعیف، جامعه ضعیف می‌شود. وقتی بخش فرهنگ ناتوان باشد اقتصاد، سیاست کشور و دیپلماسی کشور نیز ضعیف می‌شود.»


معاون اول ریاست جمهوری در سخنانش اعلام کرد: «علی‌رغم محدودیت‌هایی که وجود داشت، جنتی گام‌های موثری برداشته است که باید صالحی امیری ادامه‌دهنده آن باشد. مسئولیت دولت از آغاز دولت یازدهم بازگشت به قانون، مبارزه با فساد و قانون‌گریزی، ارتقای سرمایه‌های فرهنگی و اجتماعی و جلب اعتماد از دست رفته مردم به نظام و تقویت و ارتقای این اعتماد بوده است. چراکه اگر اعتماد افزایش پیدا کند و سرمایه‌ اجتماعی قدرتمند شود، ما می‌توانیم موانع را پشت‌سر گذاریم. لازمه آن این است که در بخش فرهنگ به جای رویکردهای سیاسی به رویکرد علمی و فرهنگی توجه کنیم و روح امید و نشاط را بیشتر در نظر بگیریم.»


وی بیان کرد: «برخورد مدیران فرهنگی در مواجهه با مسائل باید به دور از افراط و تفریط باشد و ما با برخوردهای حکیمانه که در بخش فرهنگ پیش می‌گیریم، می‌توانیم از چالش‌ها عبور کنیم. اصلی‌ترین رویکردی که تمام نظام به آن بسیج شده است، این است که با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی کشور می‌توانیم این کشور را پیش ببریم. این امر نقطه کانونی اقتصاد مقاومتی است. ما وقتی به بخش فرهنگ مراجعه می‌کنیم اتفاقا ظرفیت‌های درونی فرهنگی ایران از همه بخش‌های آن بیشتر است. سابقه تمدنی ایران، شخصیت‌های تراز اولی فرهنگی و هنری که در ایران وجود دارد، نسل جوان فرهنگی که در این حوزه شکل گرفته، آثار بزرگی که امروز خلق شده و در حوزه سینما و حوزه هنرهای تجسمی در سطح جهان قابل ارائه است، حائز اهمیت است.»


در ادامه این مراسم، آیین تکریم و گرامیداشت علی جنتی با اعطای لوح از سوی معاونان و مشاوران و هدیه‌ای از سوی اسحاق جهانگیری به علی جنتی برگزار شد و در ادامه حکم وزارت صالحی امیری به وی تقدیم گردید.


انتهای پیام/

ارسال نظر