صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۴ - ۱۷ آبان ۱۳۹۵
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد؛

سالانه 22 میلیون نوزاد با وزن کم متولد می‌شوند

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بر اساس آمار سالانه از مجموع ۱۲۹ میلیون نوزاد متولد شده در جهان حدود ۲۲ میلیون نفر با وزن کم به دنیا می‌آیند.
کد خبر : 132503

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پروفسور محمد حسین سلطان‌زاده، فوق تخصص اطفال و نوزادان، افزود: متاسفانه حدود ۲۰ میلیون نفر از این نوزادان در کشورهای جهان سوم به عللی همچون مصرف سیگار و دخانیات توسط والدین در معرض خطر هستند.


استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه مصرف سیگار یکی از عوامل سقط جنین، سندرم مرگ ناگهانی نوزاد، مرگ حین زایمان و تولد نوزاد نارس محسوب می‌شود، افزود: علل مرگ و میر مادر، جنین و نوزاد قابل پیشگیری است و خوشبختانه با برپایی دوره‌های لازم برای پزشکان و پرستاران در سراسر کشور، شاهد کاهش چشمگیر مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال در دهه‌های اخیر بوده‌ایم ولی متاسفانه مرگ و میر نوزادان به موازات کاهش مرگ و میر کودکان نبوده است.


دبیر علمی همایش «کاهش مرگ و میر مادر، جنین و نوزاد» که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و همت بیمارستان فوق تخصصی فرمانیه برگزار می‌شود، گفت: براساس آمار جهانی دو میلیون و ۸۰۰ هزار نوزاد که اغلب در ماه نخست تولد هستند، متاسفانه جان خود را از دست می‌دهند و تقریبا همین تعداد نیز مرده متولد می‌شوند؛ یعنی شاهد شاهد مرگ حدود ۵.۵ میلیون نوزاد در جهان هستیم که قابل پیشگیری است.


سلطان‌زاده با بیان اینکه سالانه حدود ۸ میلیون کودک در دنیا می‌میرند که نیمی از آنها زیر یک سال و ۸۰ درصد در ماه اول تولد هستند، افزود: بین ۷۰ تا ۹۰ درصد این آمار قابل پیشگیری است.


وی گفت: با توجه به اهمیت موضوع و امکان زنده نگهداشتن این رقم از نوزادان، سلسله سمینارهای مذکور در کنار برپایی بیش از ۱۷۰ کارگاه احیاء نوزادان و سمینارهای مرتبط با اهمیت شیر مادر و تاکید بر تماس پوست به پوست مادر و نوزاد دراتاق زایمان، تاکنون برگزار شده و این روند در سراسر کشور به همت دانشگاه‌های علوم پزشکی در حال پیگیری است.


این فلوشیپ بیماری‌های عفونی اطفال افزود: اگرچه همکاری وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی به منظور توسعه آموزش‌های لازم در سراسر کشور موجب کاهش آمار مرگ و میر نوزادان و اطفال شده اما این روند نیازمند پیشگیری و مداومت است و همچنان عفونت‌های دوران بارداری و نوزادی، زایمان زودرس، نقص تکاملی ریه، وزن کم نوزاد و کمبود تخت مراقبتهای ویژه نوزادی(NICU) تهدید جدی محسوب می‌شود.


سلطان‌زاده تصریح کرد: دوران بارداری حساسترین زمان در آینده نوزاد و کودک است و آموزش نکات مهم و کلیدی به متخصصان زنان و زایمان، بیهوشی، اطفال، مامایی، پرستاری و پیراپزشکی می تواند نقش اثرگذاری در کاهش مرگ و میر نوزادان داشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر