صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۸ - ۱۷ آبان ۱۳۹۵

حفاظت اضطراری عمارت تاریخی وکیلی در خراسان رضوی به اتمام رسید

مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خلیل آباد در استان خراسان رضوی از اتمام عملیات حفاظت اضطراری عمارت تاریخی حاج ملا حسن وکیلی با مشارکت شورای اسلامی، دهیاری و خیرین روستای هفت خانه خبر داد.
کد خبر : 132423
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، حمید رضا محمودی قوژدی با اشاره به اتمام کار حفاظت اضطراری عمارت وکیلی افزود: هدف از این عملیات حفاظت اضطراری، حفظ وضع موجود اثر به منظور مطالعه اجمالی و بررسی اسناد، آسیب‌شناسی اولیه، مهار آسیب‌های اصلی و رفع فوری خطر تا اول فصل بارندگی است.

وی اظهار داشت: اقداماتی نظیر دوخت و دوز ترک طاق ها، پر نمودن حفره های ایجاد شده حاصل از نفوذ نزولات جوی ، شیب بندی بام ، اصلاح ناودان ها، مرمت موضعی جرزهای زیر ناودان ها که بر اثر آب شستگی دچار آسیب شده بودند ، سبک سازی بام و در نهایت اجرای اندود خارجی کاه گل جهت محافظت و هدایت آبهای سطحی انجام گردید.


مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خلیل آباد گفت : عمارت تاریخی حاج ملا حسن وکیلی روستای هفت خانه در طی سالیان متمادی در معرض عوامل مخل خارجی اقلیمی قرار گرفته که همین امر باعث بروز آسیب های ساختاری بر پیکره آن شده بود.


وی تصریح کرد: در سال های اخیر به علت نفوذ رطوبت به بطن بنا، ساختار بام بنا دچارضعف سازه ای و در نهایت قسمتی از آن ریزش کرده بود . به همین منظور جهت جلوگیری از تخریب بیشتر و حفظ یکپارچگی و تداوم عمر اثر اقدم به حفاظت اضطراری عمارت با همکاری و مشارکت شورا ، دهیاری و خیرین روستا گردید .


محمودی گفت : این بنا نمونه ای از معماری اواخر دوره قاجار و اوایل دوره اولیه دوره پهلوی در منطقه ترشیز بزرگ می باشد، که می توان از آن به عنوان معماری دوره گذار نام برد، اکثر بناهای فاخر منطقه سبک معماری مشابهی بهم دارند که می توان از نمونه های احیا شده به خانه علمی بردسکن اشاره کرد،


روستای هفتخانه در 7 کیلومتری جنوب شهر خلیل آباد واقع گردیده است .


انتهای پیام/

ارسال نظر