صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۶ - ۱۷ آبان ۱۳۹۵

نانوپوششی برای محفاظت در برابر امواج تلفن‌های همراه

یک شرکت تولید کننده محافظ در برابر تابش و امواج، قصد دارد با استفاده از گرافن پوششی محافظ در برابر امواج نسل پنجم تلفن‌های همراه تولید کند. این پوشش، شفاف و سبک و با هزینه کم قابل تولید است.
کد خبر : 132296

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، آر اف سیف (RF Safe) پیشرو در حوزه ساخت محافظ تابش تلفن همراه، اخیرا روی ساخت نسل جدیدی از ادوات محافظ تحقیق می‌کند. این شرکت در حال ساخت یک ماده مبتنی بر گرافن برای محافظت ادوات در برابر تابش‌های RFR و EMI است.


گرافن که به ماده جادویی شهرت یافته است، جایزه نوبل سال 2010 را به خود اختصاص داد. این ماده گزینه مناسبی برای ساخت سپرهای محافظ در برابر امواج RF است. این شرکت قصد دارد از گرافن برای ساخت ادوات محافظ برای حفاظت از تجهیزات الکترونیک بی‌سیم استفاده کند. این سپر بسیار سبک و شفاف است به طوری که می‌توان آن را روی ادوات مختلف قرار داد. این فناوری به‌ گونه‌ای است که تولید آن هزینه اندکی در بر داشته و هیچ وزن اضافه‌ای به دستگاه تحمیل نمی‌کند. این محافظ در برابر خوردگی مقاوم است و از استحکام بالایی برخوردار است.


دلیل اصلی توسعه چنین فناوری بسیار ساده است: فناوری تلفن همراه نسل پنجم از امواج فرکانس بسیار بالا استفاده می‌کند؛ این تلفن‌های همراه نسبت به نسل‌های دوم تا چهارم از امواج قوی‌تری بهره‌مند هستند. به این میکروامواج، امواج میلی‌متری گفته می‌شود که همانند فناوری‌های رایج درون بدنه ساختمان‌ها نفوذ نمی‌کند. به همین دلیل است که نیاز به میکروآنتن‌های بزرگتری دارد و از سوی دیگر باید این ایستگاه‌های ارسال نیز نزدیک‌تر به خانه‌ها باشد.


ژئول موسکویتز از دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: «پذیرش فناوری نسل پنجم تلفن‌های همراه در آمریکا می‌تواند تاثیر به‌سزایی روی اکوسیستم ما داشته باشد، برای مثال می‌تواند باکتری‌ها را تغییر دهد و باکتری‌های مخرب‌تری ایجاد کند، باکتری‌هایی که نسبت به آنتی‌بیوتیک مقاوم هستند. به همین دلیل محققان مختلفی نسبت به این فناوری هشدار دادند و معتقدند که باید پیش از وارد شدن آن به بازار نسبت به اتخاذ تدابیر لازم اقدام کرد.


با این حال بسیاری از دانشمندان معتقدند که لازم است تحقیقات بیشتری روی امواج میلی‌متری انجام داد و نسبت به تاثیر این فناوری روی محیط‌زیست و جانداران تحقیق کرد.


این فناوری یکی از ابزارهای محفاظت در برابر این تابش‌ها است به طوری که با نصب آن به داخل بدنه تلفن‌های همراه می‌توان با پوشش گرافنی در برابر این امواج مقابله کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر