صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۱۶ آبان ۱۳۹۵

ایمنی در پتروشیمی؛ از لوکس گرایی تا ضرورتی برای تداوم تولید

همگان اذعان دارند که صنعت نفت، گاز و پتروشیمی صنعتی خطر آفرین است بنابراین به روز شدن آموزش‌ها و تجهزات ایمنی نه تنها لوکس‌گرایی نیست بلکه توجه به آن در این صنعت با توجه به مخاطرات ضرورتی اجتناب ناپذیر است که برای تداوم تولید حیاتی است.
کد خبر : 132096

حوری قاسمی، گروه اقتصادی- حوادث در پتروشیمی‌های کشور طی نیمه اول سال جاری اگرچه خسارات مالی فراوانی را به بار آورد اما سببب شد تا توجه به مسائل ایمنی در این واحدها بیش از پیش شود.


از همین‌رو اغلب مجتمع‌های پتروشیمی که به واسطه خصوصی سازی، نسبت به مسائل ایمنی و اچ اس ای بی‌تفاوت بودند،‌ توجه به این مهم را در دستور کار خود قرار دادند و جلسات متعددی برای بازنگری در دستورالعمل ها و تجهیزات برگزار شد.


در واقع مسئله ایمنی که تا قبل از این حوادث،‌ مقوله‌ای لوکس برای مجتمع های پتروشیمی به شمار می‌رفت،‌ به دغدغه‌ای جدی تبدیل شد تا با صرف هزینه های مادی و برگزاری دوره های آموزشی تقویت شود.


در همین جلسات مقرر شد تا در مناطق پتروشیمی،‌ پشتیبانی حوادث بر عهده سازمان منطقه ویژه باشد و در کنار آن خود پتروشیمی‌ها نیز توان مواجهه با حوادث را تقویت کنند.


در همین زمینه، ‌مرضیه شاهدایی،‌ معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی به خبرنگار اقتصادی آنا گفت:‌ به منظور برخورد مناسب در مواقع بروز بحران و حوادث، نیازهای منطقه را برآورد کردیم و سطح‌بندی در این مورد انجام شد.


به گفته وی،‌ سطح یک ایمنی به خود مجتمع ها مربوط می‌شود از همین رو لازم بود تا امکانات در داخل خود مجتمع ها بررسی و تکمیل شود.


شاهدایی ادامه داد:‌ سطح دو پشتیبانی، در سطح سازمان منطقه ویژه است که با برگزاری جلساتی با مدیران مجتمع ها و هلدینگ‌های حاضر در منطقه، نیازهای مورد نیاز، شناسایی و رفع خواهد شد.


مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به خصوصی بودن شرکت‌های پتروشیمی گفت:‌ به همین دلیل،‌ برای بالا بردن سطح ایمنی شرکت‌ها تنها می‌توان جلساتی را برای ارائه دستوالعمل ها برگزار کرد.


وی افزود:‌ با وجود خصوصی بودن شرکت ها،‌ پتروشیمی ها پذیرفتند که ممیزی بین‌المللی برای ایمنی مجتمع ها را اعمال کنند.


با وجود فعالیت‌های صورت گرفته اما همگان اذعان دارند که صنعت نفت، گاز و پتروشیمی صنعتی خطرآفرین است و به روز شدن آموزش ها و تجهزات ایمنی در این صنعت ضروری است.


مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر نیز با تاکید این نکته به خبرنگار اقتصادی آنا گفت:‌ به نظر می‌رسد حوادث پتروشیمی باعث شد تا تلنگری به منظور توجه و دقت بیشتر روی مسائل ایمنی زده شود و به دنبال این حوادث جریان تقویت تجهیزات و آموزش در مجتمع های پتروشیمی به راه افتاده است.


وی با اشاره به اینکه تا رسیدن به سطح مطلوب اینکار باید ادامه پیدا کند،‌ افزود:‌ رسیدن به سطح مورد نظر تنها نیازمند سرمایه گذاری نیست و بیشتر به آموزش، ‌فرهنگ سازی و مسئولیت پذیری باز میگردد.


امید شهیدی‌نیا ادامه داد: باید زیرساخت‌ها و تجهیزات را به شدت تقویت کنیم و به موازات آن بازنگری روی ایمنی فرآیندها و نگاه دقیق به استانداردها در دستور کار باشد و همه این موارد باهم انجام شود تا به ایمنی مورد نظر برسیم.


وی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در این مورد گفت: مقرر شد تا سازمان منطقه ویژه الزامات رعایت مسائل اچ اس ای،‌ پدافند غیر عامل و مدیریت بحران را رصد کند و در این رابطه جلساتی برگزار و شرکت ها فعال شدند.


شهیدی نیا افزود:‌ به دنبال این جلسات،‌ تصمیم بر آن شد تا یکبار دیگر مجتمع های پتروشیمی سیستم های خود را مورد پایش قرار دهند و کاستی‌های موجود مشخص شود.


وی خاطرنشان کرد: از لحاظ توانمند کردن تجهیزات منطقه نیز مطالعاتی صورت گرفت و تجهیزاتی که برای منطقه نیاز بود مشخص شد تا در حوادث آتی بتوان قوی تر برخورد کرد.


مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر گفت:‌ قرار است جلسه‌ای با مشارکت هلدینگ‌های حاضر در ماهشهر برگزار شود تا تجهیزات تهیه شده و بخش آتش نشانی تقویت شود.


وی به بازنگری دستورالعمل ها و بخشنامه های مربوط به اچ اس ای اشاره کرد و افزود: دوره های مدیریت بحران طراحی کردیم که اولین دوره آن با عنوان "توانمند سازی مدیریت بحران" که خاص خود مدیریت هاست در آینده نزدیک برگزار خواهد شد و در این دوره از هر شرکت 20 نفر به مدت سه روز شرکت خواهند کرد.


شهیدی نیا ادامه داد: در این دوره بحث های خاصی در مورد مدیریت بحران ها و نحوه بر خورد با بحران مطرح می شود و سناریوهای مختلفی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.


به نظر می رسد حوادث پتروشیمی سبب شده تا توجه به اچ اس ای بیشتر شود اما باید توجه داشت تا با فاصله گرفتن از حوادث،‌ مسائل ایمنی نیز به فراموشی سپرده نشود.


انتهای پیام/

ارسال نظر