۱۰۷ تصفیهخانه جدید فاضلاب در کشور در حال ساخت است
بهگزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پاون، بهنام وکیلی در گردهمایی ملی مدیران بهرهبرداری فاضلاب شرکتهای آب با بیان اینکه اینگونه گردهماییها فرصتی برای افزایش بار علمی است، اظهار کرد: یکی دیگر از مزایا برپایی چنین همایشی ارتباط و تعامل هرچه بیشتر بین همکاران در اقصی نقاط کشور را فراهم میکند.
وی افزود: شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی یکی از شرکتهای پیشرو و موفق در صنعت فاضلاب بوده است که توانسته از سالهای گذشته از سیستمهای پیشرفته برای خدمترسانی استفاده کند که ناشی از حمایتهای مسئولان این مجموعه و ظرفیت استان است.
مدیر دفتر بهبود روشهای بهرهبرداری فاضلاب شرکت مهندسی آبفای کشور با اشاره به اینکه عمده فعالیت شرکتهای آب و فاضلاب خدماتی بوده است، گفت: توسعه و نوسازی و بازسازی ظرفیتها، بهرهبرداری و تعمیرات و نگهداری بهینه مدیریت تقاضای خدمات آب و فاضلاب از عمدهترین ماموریتها است.
وی آخرین وضعیت صنعت آب و فاضلاب در کشور را چنین اعلام کرد: درصد جمعیت تحت پوشش تاسیسات آبی در مناطق شهری ۹۹.۲ درصد و در مناطق شهری ۷۲ درصد است و همچنین این میزان برای تاسیسات فاضلابی در مناطق شهری ۴۴.۳۵ و در مناطق روستایی ۰.۳۶ است.
وکیلی تعداد تصفیهخانههای فاضلاب در مدار را برای شهرها ۱۶۰ شهر و برای مناطق روستایی ۳۵ روستا عنوان کرد و ادامه داد: تعداد شهرها و روستاهای دارای تاسیسات فاضلاب ۲۸۶ شهر و ۴۲ روستا است که در حال حاضر ۱۰۷ تصفیه خانه در حال ساخت است. وی با تاکید بر اینکه چالش اساسی شرکتهای آب و فاضلاب افزایش جمعیت با پیشرفت در بهداشت است، گفت: وقتی افزایش جمعیت و پیشرفت بهداشتی رخ میدهد در کنار آن افزایش تقاضا در امر آب و فاضلاب ایجاد میشود که در نتیجه با افزایش خدمات و کاهش منابع آبی مواجه خواهیم بود.
مدیر دفتر بهبود روشهای بهرهبرداری فاضلاب شرکت مهندسی آبفای کشور به دو گلوگاه عمده در بخش آب و فاضلاب اشاره کرد و ادامه داد: کمبود منابع مالی و کمبود منابع آبی همیشه همراه با صنعت بوده که باید مدیریت اساسی شود.
وی اضافه کرد: مدیریت این دو گلوگاه یا با همزیستی و یا با حذف امکانپذیر است که با توجه به اینکه حذف کار بسیار دشواری است باید یک همزیستی سطحی در این مساله صورت گیرد.
وکیلی با تاکید بر اینکه باید بین شبکه مصرف و تولید تعادل و توازن برقرار شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه ۶ میلیارد مکعب آب در سال تولید میشود، ولی نمیتوانیم از آن به خوبی استفاده کنیم، به طور مثال در بخش کشاورزی ۴۹ درصد استفاده مجدد از پساب داریم.
مدیر دفتر بهبود روشهای بهرهبرداری فاضلاب شرکت مهندسی آبفای کشور به ارائه راهکارهای اصلی مقابله با چالشها پرداخت و گفت: طراحی و اجرای مناسب و اصولی پروژهها، بهرهبرداری و نگهداری صحیح و اصولی از تاسیسات، بهرهگیری از نیروهای انسانی متخصص، بهرهگیری و استفاده از فناوریهای نوین و مناسب با شرایط فعلی کشور و بومیسازی فناوریها و تشویق و حمایت سازندگان و بخش خصوصی ازجمله اقداماتی است که باید شرکتهای آب و فاضلاب در نظر بگیرند.
وکیلی به ثبت دقیق دادهها توسط همکاران در آب و فاضلاب سراسر کشور تاکید و خاطرنشان کرد: سامانههایی در این زمینه طراحی شده است که انتظار میرود تمام همکاران با دقت کافی دیتاها را وارد کنند و در تکمیل این اطلاعات یاری بهم رسانند که از این رو ۱۸۰ شرکت خصوصی برای بهرهبرداری فاضلابی تعیین صلاحیت شده و همچنین بر واقعی بودن ارقام مناقصه نیز اهتمام بیشتر خواهد شد.
انتهای پیام/