آئیننامه بیست و دومین دوره مسابقات کتبی، شفاهی هنر ادبیات دینی و فرهنگی و پژوهشی به زودی ابلاغ میشود/ اهدای جایزه علامه طباطبایی به آیتالله هاشمی رفسنجانی
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر سیدطه هاشمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با خیر مقدم به حضار، قرآن پژوهان، قاریان، حافظان و عالمان به مبانی قرآن و عترت پیامبر اسلام (ص) و آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی، دکتر حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاونان و مدیران خطاب به آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت: «شما در روزهای آغازین مهرماه 1392 که اینجانب در معیت دکتر میرزاده افتخار خدمتگزاری در دانشگاه آزاد اسلامی را پیدا کردم، به بنده فرمودید من از این که به مباحث عمیق و پژوهشهای بنیادین قرآن و عترت در دانشگاهها پرداخته نمیشود رنج میبرم. از همان زمان، در حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و نیز بعداً که دانشجویی هم بدان منضم شد وظیفه خود دانستم علاوه بر گسترش همه فعالیتهای مرتبط با حوزه قرآن و عترت که در گذشته انجام میشده به مباحث بنیادیتر و توسعه پژوهشهای قرآن و مکتب اهل بیت، سلام الله علیهم اجمعین، پرداخته شود.»
او افزود: «کارهای گستردهتر قرآنی در دانشگاه آزاد اسلامی که حجم آن در مقایسه با سایر فعالیتها بیشتر است نه برای خوشآمدن فزونخواهانِ مدعی، بلکه همه آنها برای خداست. چون به خدا و قیامت و تمامیت اسلام معتقدیم. اسلام، دین نجات بشریت است. اگر اسلام به درستی فهم شود و بر پایه مقتضیات زمان و مکان، مفاهیم قرآن و آموزههای مکتب اهل بیت عرضه شود در صف اول مخاطبان آن، دانشمندان، استادان و دانشجویان خواهند بود. آنچه که امروز بر سر اسلام عزیز و قرآن مظلوم میآید نتیجه کجفهمی از قرآن و آموزههای گرانسنگ مکتب اهل بیت است.»
جایزه علامه طباطبایی به آیتالله هاشمی داده خواهد شد
هاشمی ادامه داد: «ما که افتخار تعهد به آموزههای قرآن و سیره پیامبر و اهل بیت بزرگوار آن حضرت را داریم، بیش از هر زمان دیگر مسئولیم در سطح دانشگاهها به صورت گسترده به مباحث قرآنی بپردازیم. در حقیقت، اسلام ناب و خالص را بدون پیرایههای متحجرین و قشرینگرها بشناسیم و بشناسانیم. امروز در دانشگاه آزاد اسلامی، طرحهای پژوهشی بزرگی نظیر علم در محضر قرآن، سبک زندگی که مورد تأکید مقام معظم رهبری مدظله بوده، اخلاق حرفهای و اهتمام به شناخت مباحث اجتماعی قرآن و عرضه آن که همگی با استفاده از توان علمی استادان و محققان این دانشگاه در دست انجام است در حقیقت در راستای انجام وظیفهای است که بر عهده ما گذاشتهاید.»
او در ادامه درباره ماهیت جشنواره شیخ طبرسی- جایزه علامه طباطبایی و مسابقات سراسری قرآن و عترت گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی به منظور حمایت از مطالعات بنیادی و کاربردی در عرصه اصول و مبانی قرآن و عترت و توسعه کیفی و حرفهای پژوهشها و مطالعات قرآنی، بر آن شد تا آثار مکتوب قرآنی شامل کتاب، پایاننامه و مقالههای قرآنی و طرحهای پژوهشی، را در یک فرایند علمی، شناسایی و بررسی کند و آثار برتر قرآنی سال را انتخاب و به جامعه دانشگاهی معرفی و از نویسندگان آنها تقدیر کند. لذا برای جمع آوری و انتخاب بهترین و برترین آثار قرآنی انتشار یافته از سوی دانشگاه آزاد اسلامی در 30 سال گذشته (1363- 1393) کمیتهای متشکل از استادان حوزه و دانشگاه تشکیل شده است. این جشنواره از این پس به صورت پیوسته و دوسالانه از سوی پژوهشکده قرآن و عترت برگزار خواهد شد.»
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «همزمان با برگزاری جشنواره شیخ طبرسی، جایزهای تحت عنوان «جایزه علامه طباطبایی (ره)» به یکی از شخصیتهای برجسته قرآنی به انتخاب اعضای کمیته داوران اهدا میشود. در این دوره از جشنواره، جایزه علامه طباطبایی به انتخاب و اجماع اعضای کمیته داوران به آیتالله هاشمی رفسنجانی به پاس مجاهدتهای فراوان در تألیف اثر ارزشمند و ماندگار تفسیر راهنما و همچنین فرهنگ قرآن تعلق میگیرد و امید است به یُمن این انتخاب، جایزه علامه طباطبایی(ره) هر دو سال یک بار تداوم پیدا کند.»
دوهزار اثر به جشنواره ارسال شد
او خبر داد بعد از فراخوان اولین دوره جشنواره، بیش از 2هزار اثر قرآنی از اعضای هیأت علمی دانشگاه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و کمیته داوری متشکل از اعضای هیأت علمی که دارای درجه استادی و دانشیاری در دانشگاه هستند در مرحله اول ارزیابی، آثار رسیده به دبیرخانه را ارزیابی کرد، که 230 پایان نامه، 75 کتاب، 122 مقاله و 12 طرح پژوهشی واجد شرایط برای ارزیابی شناخته شد و به مرحله دوم راه یافت.
هاشمی گفت: «کمیته داوری بر اساس شاخص های تعیین شده، تیر 95 آثار راه یافته به مرحله دوم را بررسی کرد و تعداد 21 کتاب، 16 پایان نامه، 10 مقاله و 5 طرح پژوهشی برای راهیابی به مرحله سوم (نهایی) انتخاب کرد. کمیته داوران در آبان سال جاری جلسه نهایی انتخاب آثار را برگزار کرد و با بررسی دقیق آثار، 4 کتاب، 1 پایاننامه و 2 مقاله را به عنوان آثار برگزیده انتخاب کرد که از آنها در مراسم اختتامیه جشنواره تقدیر میشوند.»
او شاخصهای انتخاب آثار را نو بودن و مفید بودن موضوع مورد تحقیق، برخورداری از نتایج و دستاوردهای جدید، قوت علمی مباحث و تحلیل محتوا، نو آوری و تولید دانش در عرصه قرآن و حدیث، روشمند بودن محتوای اثر، ادبیات نگارشی متقن حاکم بر اثر، استفاده از منابع معتبر و دست اول و ارجاع درست، شکل ظاهری مناسب و رعایت اصول کتاب نویسی، نظم منطقی موضوعات و تطابق عناوین و محتوا، و توازن حجم فصول اعلام کرد.
120هزار نفر در مسابقات سراسری قرآن و عترت شرکت کردند
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی بیست و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی را از جمله اقدامات تبلیغی و ترویجی دانشگاه برای توسعه فرهنگ قرآن و عترت، دانست و گفت: «مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی از سال 1372 تا کنون در 2 بخش کتبی و شفاهی همراه با جشنواره هنر و ادبیات دینی و پژوهشی و در 3 رده استادان دانشجویان و کارکنان برگزار میشود. بیست و یکمین دوره مسابقات کتبی و شفاهی با شرکت بیش از 120 هزار استاد، دانشجو و کارمند دانشگاه در 14 رشته مختلف میشود و امروز از 12 نفر استاد همراه با 30 دانشجوی برتر، تقدیر میشود.»
او ادامه داد: «بخش شفاهی مسابقات قرآن کریم در سه مرحله (مقدماتی، استانی و ملی) در سه رده استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه برگزار میشود و شامل رشتههای قرائت و حفظ است. رشتههای قرائت شامل بخشهای ترتیل و تحقیق، رشته حفظ شامل حفظ 5 جزء، 10 جزء، 20جزء و حفظ کل قرآن کریم بود که در روزهای یکشنبه و دوشنبه 9 و 10 آبان، مرحله نهایی مسابقات به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم برگزار شد.
هاشمی تعداد راه یافتگان به مرحله کشوری را 190 نفر استاد و 260 نفر دانشجو اعلام کرد و گفت: «در هر رشته 3 نفر از برگزیدگان مسابقات دانشجویان، به جشنواره ملی دانشجویان اعم از دولتی و غیردولتی که در تاریخ 20 تا 23 آبان برگزار میشود معرفی خواهند شد. مرحله نهایی ششمین دوره مسابقات کارکنان دانشگاه در آذر ماه سال جاری به میزبانی استان هرمزگان دانشگاه آزاد بندر عباس برگزار میشود.در بخش داوری مسابقات سعی شده از داوران بین المللی و با تجربه استفاده شود.»
او از ابلاغ آئیننامه بیست و دومین دوره مسابقات کتبی، شفاهی هنر ادبیات دینی و فرهنگی و پژوهشی در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: «این آئیننامه در حال بازنگری است که به زودی برای اجرا از طرف رییس محترم دانشگاه به واحدهای دانشگاهی ابلاغ میشود.»
انتهای پیام/