صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۹ - ۱۰ آبان ۱۳۹۵

نانوتراشه‌ای که به تنظیم ضربان قلب کمک می‌کند

یک شرکت آمریکایی با همکاری یک مرکز تحقیقاتی در ایرلند، اقدام به ساخت نانوتراشه‌ای با مصرف انرژی کم کرده است که از آن می‌توان برای بهبود عملکرد دستگاه‌های تنظیم کننده ضربان قلب استفاده کرد.
کد خبر : 130315

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، شرکت بوستون ساینتیفیک (Boston Scientific) با همکاری مرکز میکروالکترونیک MCCI ایرلند اقدام به ساخت نانوتراشه جدیدی کرده‌ است. از این تراشه می‌توان بهبود عملکرد تنظیم‌کننده‌های ضربان قلب استفاده کرد. این پروژه با حمایت مالی سازمان IDA و مرکز کارآفرینی ایرلند انجام شده است و در آن مؤسسه ملی تیندال و دانشگاه لیمریک نیز همکاری دارند.


در این پروژه محققان مدار مجتمع زیست‌پزشکی ساخته‌اند که با توان نانومقیاس کار می‌کند. این تراشه یک رابط میان بدن انسان و ادوات خارج از بدن است که به تنظیم‌ ضربان قلب انسان کمک می‌کند.


نمونه اولیه این تراشه با یک آمپلی‌فایر ترکیب شده است تا دستگاه تنظیم‌کننده ضربان قلب بتواند با کارایی بالاتری عمل کند.


دوناچا اولیردان، از محققان MCCI می‌گوید: «ما دستگاه تنظیم ضربان قلب را با مدارهای جدید ترکیب کردیم و همه را درون یک تراشه قرار دادیم. در نهایت سامانه هوشمندی ساختیم که قادر است با حساسیت بیش‌تر و عملکرد بهتری کار کند. این تراشه قابل برنامه‌ریزی از کانال‌های جداگانه‌ای بهره‌مند است که روی یک تراشه قرار دارد. این سامانه قادر است فعالیت‌های قلب را حس و ضربان آن را مدیریت کند. نتایج این پروژه می‌تواند منجر به ساخت دستگاه‌های تنظیم‌کننده هوشمندتری شود؛ تجهیزاتی که نسبت به ادوات رایج که به ‌صورت کاشت در بدن هستند، ساده‌تر استفاده می‌شوند. یکی از مزیت‌های این ابزار جدید آن است که در دوره‌های طولانی‌تر کار می‌کند و به ندرت نیاز به تعویض دارند».


این محصول ماحصل یک پروژه دو ساله است که توسط شرکت بوستون ساینتیفیک و MCCI با حمایت مالی دو سازمان ایرلندی انجام شده‌است. پنج سال قبل، گزارشی منتشر شده بود که در آن خبر سرمایه‌گذاری 26 میلیون پوندی بوستون ساینتیفیک در بخش تحقیق و توسعه درج شده بود.


مایکل کین از مدیران بخش تحقیق و توسعه شرکت بوستون ساینتیفیک می‌گوید: «همکاری با MCCI، به ما این فرصت را داده است تا مدل جدیدی برای تحقیقات در بخش طراحی مدار در دسترس داشته باشیم. همچنین در این همکاری فرصت همکاری با افراد مستعد برای ما فراهم شد».


انتهای پیام/

برچسب ها: تراشه ضربان قلب
ارسال نظر