صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۰ - ۰۸ آبان ۱۳۹۵

شارژ پهپادها حین پرواز ممکن شد

محققان امپریال کالج لندن روش جدیدی را توسعه دادند که به واسطه آن می‌توان پهپاد را در حال پرواز شارژ کرد.
کد خبر : 129873

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ایسنا، پهپادها در اندازه، عملکرد و دوام متفاوت بوده، اما نقطه مشترک همه این هواپیماهای بدون سرنشین باتری آنها است که عمر کوتاهی دارد. برخی پهپادهای نظامی و تحقیقاتی می‌توانند به اندازه پیمودن هزاران مایل در هوا باقی بمانند، اما آنها برای مقاصد تفریحی و تجاری بیش از حد بزرگ، خشن و گران قیمت هستند.


برخی از بهترین و محبوب‌ترین کوادکوپترها نیز تنها می‌توانند در حدود 20 دقیقه پرواز کنند و پس از این مدت نیازمند شارژ مجدد هستند. اکنون دانشمندان در امپریال کالج لندن یک راه حل بالقوه را توسعه بخشیدند که به واسطه آن بتوان پهپادها را به صورت بی‌سیم و با پرواز بر فراز یک فرستنده شارژ کرد.


اگر چه این کار یک پیشرفت هیجان انگیز است که می‌تواند بسیاری از دردسرهای کنونی را از بین ببرد و امکانات مختلفی را برای هواپیماهای بدون سرنشین گسترش دهد اما این فناوری پایه جدید نیست و بیش از یک قرن قدمت دارد.


در این روش محققان از یک سیستم استفاده می‌کنند که شامل انتقال انرژی بین دو دستگاه از طریق یک میدان الکترومغناطیسی نامرئی است.


این روش شبیه همان روش‌هایی است که برای مسواک‌های الکترونیکی، شارژرهای بی‌سیم تلفن همراه و فناوری experimental roads استفاده می‌شود و به صورت بی‌سیم وسایل نقلیه الکترونیکی را شارژ می‌کند.


این تیم در امپریال کالج لندن برای نشان دادن چگونگی شارژ القایی هوایی از کوادکوپرهای موجود استفاده کردند. آنها قسمت‌های الکترونیکی پهپاد را هک، باتری آن را حذف کردند و یک حلقه فویل مسی به عنوان یک آنتن به این هواپیمای بدون سرنشین متصل کردند.


نیمه دوم این سیستم شامل یک فرستنده ساخته‌شده از تخته مداری است که به قسمت‌های الکترونیکی این پهپاد متصل می‌شود و منبع آن را نیرودهی می‌کند. در این فرآیند، فرکانس میدان مغناطیسی بخش‌های الکترونیکی این هواپیمای بدون سرنشین به فرکانس میدان مغناطیسی فرستنده تبدیل می‌شود.


زمانی که هواپیماهای بدون سرنشین در این محدوده پرواز می‌کنند، بخش‌های الکترونیک آنها ولتاژ جریان متناوب (AC) را به ولتاژ جریان مستقیمتبدیل کرده (DC) ، در نتیجه انرژی را از منبع برق به هواپیماهای بدون سرنشین انتقال می‌دهند.


پهپادها در حال حاضر می‌توانند در ارتفاع 10 سانتی‌متری بالاتر از فرستنده پرواز کنند که این نمی‌تواند راه حلی عملی و مفید باشد. با این حال محققان این پژوهش اظهار می‌کنند که تا تجاری‌سازی این روش تنها یک سال فاصله دارند.


این روش جدید شارژ بسیار هیجان‌انگیز است چراکه می‌توان از آن به صورت معکوس نیز استفاده کرد. یعنی از پهپادها برای نیرودهی به دستگاه‌هایی که رسیدن به آن سخت و غیر ممکن است، مانند حسگرهایی که روی پل‌ها و برج‌ها قرار دارند و یا تجهیزات موجود در فضا استفاده کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر