ضرورت اصلاح ساختار بیمهها باید در اولویت باشد/ تجمیع بیمهها در سیاستهای ابلاغی رهبری آمده است
همایون یوسفی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد بحث تجمیع بیمهها اظهار کرد: تجمیع بیمهها طبق قانون برنامه توسعه باید انجام شود و به نظر میرسد تجمیع منابع در یک محل میتواند نتیجه بهتری در تصمیم گیری برای صرف کردن آن داشته باشد اما در مورد اینکه متولی وزارت بهداشت یا وزارت رفاه باشد هنوز جای بحث و بررسی دارد.
وی افزود: برخی از کارشناسان معتقدند اینکه خرج کننده و متولی بیمهها یک نهاد باشد مزایا و معایب فراوانی دارد اما برخی نیز معتقدند که بهتر است این دو بخش تامین کننده و خرج کننده منابع از یکدیگر جدا باشند البته باید همه شرایط و نظرات را مورد بررسی قرار داد.
یوسفی تاکید کرد: ابتدا باید ساختار بیمهها را به طور کلی اصلاح کرده و بعد نسبت به تجمیع بیمهها و یا سپردن به یک متولی خاص تصمیم گیری کنیم.
این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که چرا وقتی یک بار این پیشنهاد در سال ۶۸ در مجلس ارائه و رد شده است دوباره نسبت به این موضوع بیتوجهی شده و مطرح میشود، گفت: با توجه به اینکه مطابق سیاستهای کلی نظام و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت است بنابراین باید اجرا شود زیرا قوانین بالادستی نظام این موضوع را دستور دادهاند البته امیدواریم بتوانیم تصمیم گیری مناسبی در این زمینه داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که تجمیع بیمهها ظلم در حق افرادی است که ۳۰ سال در سازمان تامین اجتماعی حق بیمه پرداخت کردهاند و ممکن است با تجمیع بیمهها منجر به اعتراضات کارگران و مستمری بگیران شود، گفت: هم اکنون هم چالش بزرگی از سوی این قشر ایجاد شده و موضوع مهمی است. البته اظهارات مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیز درست و منطقی است اما وقتی موضوع تجمیع بیمهها در سیاستهای بالادستی نظام دیده شده است باید به آن رسیدگی کنیم زیرا این قانون از سالهای پیش روی زمین مانده است.
به گزارش آنا، روز گذشته سید تقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: جدا کردن درمان از سازمان تامین اجتماعی با توجه به اینکه سرمایههای این سازمان حقالناس است، پیامدهای بسیاری خواهد داشت و نمیتوان با جابهجایی یک بیمه یا بههم خوردن تمامیت نظام بیمهای امور نظام سلامت را پیش برد.
انتهای پیام/