صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۷ - ۰۶ آبان ۱۳۹۵

اخاذ شبکه اجتماعی دستگیر شد

سرپرست پلیس فتا سیستان‌ و بلوچستان از دستگیری فردی که قصد خاذی در شبکه‌های اجتماعی را داشته، خبر داد.
کد خبر : 129385

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرگرد علی سرحدی با اشاره به یک پرونده تشکیل شده در خصوص اخاذی در شبکه‌های اجتماعی در پلیس فتا سیستان و بلوچستان، گفت: فردی که در یکی از شبکه‌های اجتماعی با انتشار عکس‌های شخصی یکی از شهروندان، قصد اخاذی از وی را داشت توسط کارآگاهان پلیس فتا در زاهدان دستگیر شد.


وی افزود: چندی پیش و به دنبال مراجعه یکی از شهروندان به این پلیس و طرح شکایت مبنی بر این‌که فردی دری کی از شبکه‌های اجتماعی با به دست آوردن عکس‌های وی قصد اخاذی ۸۰۰ میلیون ریالی از او را داشته، پرونده‌ای تشکیل و با توجه به حساسیت موضوع بلافاصله در دستور کار کار‌شناسان این پلیس قرار گرفت.


سرپرست پلیس فتا سیستان و بلوچستان ادامه داد: کارآگاهان این پلیس با اقدامات فنی و تخصصی خود ظرف ۷۲ ساعت متهم را شناسایی و در عملیاتی غافلگیرانه دستگیر کرده و به پلیس فتا انتقال دادند.


این مقام انتظامی تصریح‌کرد: متهم که در ابتدا منکر هرگونه عمل مجرمانه در فضای مجازی شده بود پس از رویت مستندات و ادله دیجیتال متخصصین این پلیس لب به سخن گشود و نسبت به بزه انتسابی اعتراف کرد.


سرگرد سرحدی در ادامه اظهار کرد: متهم دستگیر شده در تحقیقات تخصصی پلیس اعلام کرد که با توجه به تسلطی که در امور رایانه و فضای مجازی داشته هیچ‌گاه فکر نمی‌کرد که توسط پلیس فتا دستگیر شود.


سرپرست پلیس فتا استان سیستان‌و بلوچستان ضمن اشاره به ماده ۱۷ قانون جرایم رایانه‌ای، گفت: برابر قانون هر کس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۰۰۰. ۰۰۰. ۵) ریال تا چهل میلیون (۰۰۰. ۰۰۰. ۴۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد.


سرگرد سرحدی با بیان اینکه متاسفانه کاربرانی که گرفتار اخاذان فضای سایبر می‌گیرند از نگهداری امن اطلاعات شخصی و مهم خود در فضای سایبر غفلت می‌کنند‌، گفت: این کاربران با سهل انگاری در نگهداری فایل‌های صوتی و تصویری خود و همچنین اطلاعات شخصی و مهم این فرصت را به مجرمان سایبری می‌دهند که به راحتی به اطلاعات آن‌ها دست یابند.


وی ادامه داد: برخی دیگر از کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز متاسفانه به هر کسی که درخواست دوستی می‌دهد اعتماد نموده و باب دوستی آنلاین را با آن‌ها باز می‌کند غافل از آن‌که بسیاری از این دوستان سایبری و آنلاین با هویت و جنسیت غیر واقعی با وی در ارتباط هستند مجرمان سایبری هستند که به دنبال شکار می‌گردند.




انتهای پیام/

ارسال نظر