صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نرخ سود تسهیلات صادرات باید تک‌رقمی باشد

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران، کاهش نرخ سود تسهیلات صادرات به ۱۱ درصد را گامی در جهت بهبود وضعیت صادرات دانست اما تصریح کرد که درصد منطقی برای این نرخ بین شش تا هفت درصد است.
کد خبر : 128870

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایسنا، سیده فاطمه مقیمی، ضمن ارزیابی تصمیم جدید صندوق توسعه ملی مبنی بر کاهش نرخ سود تسهیلات صادرات به ۱۱ درصد برای بهبود صادرات غیر نفتی گفت: طبیعتا هر گزینه‌ای که بتواند به بهبود و رشد صادرات کمک کند می‌تواند مطلوب باشد.


وی ادامه داد: از طرفی نیز ثبات نرخ ارز و در دستور کار قرار گرفتن تک نرخی شدن ارز تا پایان امسال می‌تواند شرایط بهتری را برای صادرات رقم بزند، چرا که عدم ثبات نرخ ارز یکی از معضلاتی بوده که در تسهیلات صندوق توسعه ملی هم تاثیر داشته است و یک تاجر به دلیل عدم آگاهی از تغییرات نرخ ارز در بازار و وضعیت عرضه و تقاضا نمی‌تواند عملیات تجاری‌اش را به شکل مطلوبی انجام دهد.


عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: تبدیل شدن این تسهیلات از شکل ارزی به ریالی از نکات مثبت این تصمیم جدید است اما کاهش نرخ سود به ۱۱ درصد کافی نیست و با توجه به اینکه دولت تک رقمی شدن تورم را هم اعلام کرده است طبیعتا نرخ این تسهیلات هم باید به نرخ تورم بیشتر نزدیک می‌شد.


به گفته وی، نرخ مطلوب برای نرخ سود تسهیلات صادرات رقمی بین شش تا هفت درصد است.


مقیمی اضافه کرد: حداقل انتظار این بود که نحوه محاسبه چگونگی این ۱۱ درصد برای نرخ سود تسهیلات صادرات در این طرح اعلام می‌شد، صندوق توسعه ملی این نرخ را اعلام کرده بدون آنکه به جزئیاتش اشاره کند اما به هر حال این اقدام یک روز پس از روز ملی صادرات افتاده است و بهتر از این بود که هیچ اقدامی برای صادرات اتفاق نمی افتاد.


عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد که اگر قرار است که به صادرات غیر نفتی یارانه‌ای پرداخت شود باید شرایط به گونه‌ای رقم بخورد تا صادرکننده بتواند در بازارهای مطلوب خود حضور پیدا کند و امکان رقابت بین المللی برایش فراهم شود.


وی همچنین درباره اینکه طی ماه‌های آینده تا پایان دولت یازدهم، مهمترین اقداماتی که دولت می‌تواند برای توسعه صادرات انجام دهد، گفت: در ماه‌های پیش رو نیازمند تصمیمات قاطعانه در صادرات و به طور کلی مدیریت اقتصاد هستیم، چرا که صادرات تنها منحصر به عملیات صادرات نیست و باید پیش از آن تولید اتفاق بیفتد و برای تولید نیاز است که دولت حامی کار آفرینی باشد تا بتوانیم تولیدات مطلوب صادرات محور داشته باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر