صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۶ - ۰۴ آبان ۱۳۹۵
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی خبر داد:

احتمال تهاتر بدهی ایرلاین ها به شرکت پخش فراورده‌های نفتی/ ذخیره استراتژیک بنزین یک میلیارد لیتری شد

بدهی ایرلاین ها به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی و نحوه خرید سوخت توسط آنها چند وقتی است که بر سر زبان ها افتاده است تا اینکه مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران برای حل این مشکل، از تهاتر این بدهی توسط دولت خبر داد.
کد خبر : 128795

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا،‌ منصور ریاحی،‌مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران،‌ امروز در نشستی خبری با بیان این مطلب گفت: بر اساس تبصره 23 بودجه سال 95،‌ دولت به سه ایرلاین بزرگ کشور 1300 میلیارد تومان بدهکار است و این ایرلاین ها در تلاشند تا مبلغ بدهی خود به شرکت پخش را با بدهی دولت به شرکت های هواپیمایی تهاتر کنند.


ریاحی، کل بدهی ایرلاین ها به شرکت پخش را 1500 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت:‌77 درصد این بدهی‌ها مربوط به سه ایرلاین ایران ایر،‌ آسمان و ماهان است که بیشترین طلب را نیز از دولت دارند.


وی افزود: ‌بدهی‌های جاری ایرلاین‌ها از سال 94 به صورت نقدی دریافت می‌شود، اما این شرکت ها از سال‌های گذشته بدهی سنواتی نیز دارند.


منصور ریاحی،‌ مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: به جز این سه ایرلاین، در تلاشیم تا بدهی سنواتی سایر شرکت‌های هواپیمایی را تا پایان سال تسویه کنیم.


پیشنهاد دریافت بخشی از بهای بلیط هواپیما به عنوان حق سوخت


وی از ارائه پیشنهادی به منظور دریافت بخشی از بهای بلیط هواپیما به عنوان حق سوخت خبر داد و افزود: در صورت موافقت با این پیشنهاد، در زمان خرید بلیط مبلغی از پول پرداختی مشتری مستقیما به حساب شرکت پخش واریز و سپس به حساب خزانه کشور می رود.


‌مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران ادامه داد: اگر با این شرایط باز هم موفق به دریافت طلب خود از ایرلاین ها نشویم،‌ پیگیری قضایی در دستور کار ما خواهد بود.


وی با اشاره به ذخایر مناسب سوخت برای فصل زمستان گفت:‌ امسال هیچ نگرانی برای تامین سوخت زمستانی نداریم و ذخایر استراتژیک کشور وضعیت مطلوبی دارد.


ریاحی افزود: اکنون ذخایر استراتژیک بنزین در کشور بیش از یک میلیارد لیتر است.


وی به برنامه این شرکت برای کیفی سازی فرآورده ها و ارتقای کیفی در پالایشگاه ها اشاره کرد و گفت: امنیت انرژی و امنیت عرضه در دستور کار شرکت ملی پالایش و پخش قراردارد.


‌مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران ادامه داد:‌ از نظر کمی نیز فارغ از 12 میلیون لیتر بنزین یورو 4 که با راه اندازی فاز اول ستاره خلیج فارس وارد چرخه عرضه سوخت کشور می شود،‌ تا پایان سال 6 میلیون لیتر بنزین یورو 4 نیز به تولید کشور اضافه خواهد شد که سهم هر یک از پالایشگاه‌های بندرعباس و لاوان 3 میلیون لیتر در روز است.


سهم 40 درصدی بنزین یورو 4 در سبد بنزین کشور


ریاحی گفت: ‌با این طرح ها،‌ سهم بنزین یورو 4 در سبد سوخت کشور،‌ 40 درصد خواهد شد.


در حال حاضر روزانه ۱۰ میلیون لیتر گاز مایع در کل کشور مصرف می‌شود که نسبت به سال گذشته ۰.۶ درصد رشد داشته است. همچنین مصرف بنزین در کشور روزانه ۷۵ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر است که ۳.۸ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.


وی در مورد مصرف نفت سفید و نفت گاز و نفت کوره نیز اظهار کرد: میزان مصرف نفت سفید چهار میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر است که نسبت به سال گذشته ۱۱.۵ درصد کاهش داشته است. همچنین در حال حاضر حدود ۷۳ میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر نفت گاز در کشور مصرف می‌شود که نسبت به سال گذشته ۱۱.۷ درصد کاهش داشته است. همچنین میزان مصرف نفت کوره نسبت به سال گذشته ۶۸.۲ درصد کاهش داشته است.


مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان این‌که روزانه ۱۷۸ میلیون لیتر فرآورده نفتی توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی توزیع می‌شود، گفت: این میزان نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد کاهش یافته است و ۴.۵ میلیارد لیتر نسبت به مدت مشابه سال گذشته مصرف فرآورده‌های نفتی کاهش داشته و سوخت گاز جایگزین سوخت مایع شده است.


ریاحی در مورد میزان بنزین وارداتی توضیح داد: روزانه ۱۱ میلیون لیتر بنزین وارد کشور می‌شود. شکافی بین تولید و مصرف بنزین در کشور وجود دارد. تولید پالایشگاه‌های کشور روزانه ۵۹.۵ تا ۶۰ میلیون لیتر است، در حالی که میزان مصرف بنزین در کشور ۷۵ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر است به همین دلیل باید روزانه ۱۱ میلیون لیتر بنزین وارد کنیم.


وی ادامه داد: روزانه ۲۰۰ میلیون لیتر سوخت مایع (نفت گاز و نفت کوره)، ۱۲ میلیون لیتر و گاز طبیعی ۲۰۰ میلیون لیتر در نیروگاه‌های کشور تولید می‌شود.


مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با تاکید بر این‌که مصرف سوخت مایع در کشور ۶۰ درصد کاهش داشته است، اظهار کرد: جایگزین سوخت مایع گاز طبیعی شده که اقدام بسیار مثبتی است. به‌طور کلی حدود سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون لیتر فرآورده در هفت ماه گذشته در نیروگاه‌های کشور کمتر مصرف شده است و این امر به کاهش آلودگی هوا و محیط زیست کمک می‌کند.


مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در مورد صادرات فرآورده‌های نفتی گفت: برای نخستین بار توانستیم حدود ۴۰۰ هزار بشکه سوخت مایع از چهار اسکله در بندرعباس، بندر ماهشهر، لاوان و عسلویه صادر کنیم و قصد داریم این میزان را تا پایان سال جاری و اوایل سال آینده به ۵۰۰ هزار بشکه برسانیم. به‌طور کلی سهم ایران از صادرات فرآورده‌های نفتی در خاورمیانه حدود ۱۳.۷ درصد است.


ریاحی در مورد صادرات سوخت هواپیمایی نیز توضیح داد: در شش ماه اول امسال سه میلیون و ۷۵۰ هزار لیتر سوخت هواپیمایی به فروش رسیده است که نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد رشد داشته است. همچنین ۱۵۰ هزار و ۴۵۲ تن سوخت مایع صادر کرده‌ایم که نسبت به سال ۱۳۹۴، ۱۴۱ درصد رشد داشته است. صادرات گوگرد نیز ۴۰ هزار تن بوده که نسبت به سال گذشته ۱۰۳ درصد رشد داشته است.


وی در مورد فروش مرزی نیز گفت: فروش مرزی در شش ماه گذشته روزانه ۳۸۹ میلیون لیتر بود.


مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان این‌که کلیه فرآورده‌های شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از طریق بورس انجام می‌شود، ادامه داد: قیمت‌های شرکت ملی پخش به عنوان قیمت مرجع محسوب می‌شود.


ریاحی بیان کرد: به‌طور کلی ۲۰ تا ۲۵ میلیون لیتر مازاد عرضه وجود دارد که بخشی از آن صادر می‌شود و بخشی از آن در مناطق مرزی استفاده می‌شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر