تشکیل کمیتههای ملی درمان سکتههای قلبی و مغزی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، محمد آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت، در نشستی با موضوع "درمان سکتههای مغزی و قلبی" گزارشی از اقدامات انجام شده طی یکسال و نیم گذشته در حوزه درمان بیماران سکته قلبی و مغزی ارائه کرد و گفت: از آنجایی که اولین و دومین عامل مرگ ایرانیان سکتههای قلبی و مغزی است لذا به منظور کنترل و درمان این بیماران جلسات، هماهنگیها و اقدامات بسیاری صورت گرفت.
وی از تشکیل کمیتههای ملی درمان سکتههای قلبی و مغزی خبر داد و گفت: این کمیتهها با حضور صاحب نظران و نخبگان در این حوزه برنامهریزی و تشکیل شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت به تهیه شناسنامه خدمات درمانی قلبی و مغزی اشاره کرد و گفت: از آنجایی که ثبت این دو بیماری بسیار مهم است لذا در این خصوص از سامانه ثبت اطلاعات استفاده کردیم و همچنین با کمک دانشگاههای علوم پزشکی نسبت به آموزش افراد در اورژانسهای ۱۱۵ و بیمارستانی و مراکز آموزشی اقدام کردیم.
وی گفت: آموزشها و اقدامات انجام شده برای سکته حاد قلبی، در 54 بیمارستان در 32 شهر و برای سکته حاد مغزی نیز در 55 بیمارستان و در 49 شهر صورت میگیرد که این بیمارستانها در ۳ نوبت در جلساتی در سطح ملی دعوت شدند تا در بهتر انجام دادن فرآیند درمان بیماران اقدام کنند.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: با اجرای طرح تحول سلامت مشکل هزینه ترخیص و یا لوازم پزشکی بیماران "پرایمری پی سی آر" رفع شده است و همچنین کد متفاوت نیز در کتاب تعرفه سلامت برای این بیماری در نظر گرفته شده است و در حال حاضر نیز در بیمارستانها 2 دارو برای درمان سکتههای حاد قلبی و مغزی وجود دارد که خوشبختانه تحت پوشش بیمه نیز قرار گرفته است.
آقاجانی در خصوص سکتههای حاد مغزی نیز گفت: خوشبختانه با نهضتی که در این بخش شکل گرفته است در 55 بیمارستان اقدامات لازم برای این بیماران صورت میگیرد.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه سکته مغزی قابل درمان است، افزود: آموزش عمومی جامعه در این خصوص بسیار مهم است و مردم باید علائم این بیماری را بشناسند.
انتهای پیام/