صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۹ - ۰۲ آبان ۱۳۹۵
وزیر نیرو خبر داد:

بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت 10 مگاوات و بیشتر تا پایان سال

وزیر نیرو در مراسم افتتاح نیروگاه یک مگاواتی خورشیدی در اراک گفت: وزارت نیرو به ظرفیت یک مگاوات بسنده نکرده و امسال نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت 10 مگاوات و بیشتر به بهره‌برداری خواهند رسید.
کد خبر : 128169

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، ظهر امروز نخستین نیروگاه یک مگاواتی کشور همزمان با سفر ریاست جمهوری به استان مرکزی با حضور وزیر نیرو و مقامات ارشد این وزارتخانه افتتاح شد.


حمید چیت‌چیان وزیر نیرو در این مراسم با بیان اینکه سرعت کُند توسعه فناوری‌ انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور جای تاسف دارد، گفت: نگاه اجمالی به روند توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در دنیا با آنچه که در ایران اتفاق می‌افتد صحت این امر را تایید خواهد کرد.


وی افزود: غلبه اقتصاد دولتی و عدم صحت و دقت تعرفه‌های صنعت برق موجب شده تا کشور در مسیری که دنیا در آن قرار گرفته و اکنون با شدت در حال پیش‌روی است، نباشد.


چیت‌چیان ادامه داد: اکنون تولید کننده برق پول سوخت خود را به درستی پرداخت نمی‌کند از طرفی مدیریت شبکه نیز نرخ درستی برای برق خریداری شده از نیروگاه و مصرف کننده قیمت واقعی برق مصرفی خود را نمی‌پردازد که این وضعیت اقتصادی صنعت برق علامت‌های اشتباه به مجموعه کشور می‌دهد.


وی اضافه کرد: اکنون متوسط قیمت خرید برق تجدیدپذیر از تولیدکننده خصوصی با کاهش نرخ در اوایل سال جاری به 370 تومان در هر کیلووات ساعت رسیده در حالی که قیمت متوسط هر کیلووات ساعت برق برای مصرف کننده 60 تومان و نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر 6 برابر نرخ فروش آن به مصرف کننده است.


به گفته وزیر نیرو این نرخ‌های غیر واقعی علامت‌های اشتباه می‌دهند و تولیدکننده به علت دریافت سوخت یارانه‌ای دیگر به فکر انرژی‌های تجدیدپذیر نخواهد بود از طرفی تولید برق با استفاده از سوخت‌های فسیلی هزینه‌هایی را از قبیل آلودگی هوا، خاک، منابع آبی و ... بر اجتماع تحمیل می‌کنند که در نظام حسابداری مالی درج نمی‌شوند.


وی تاکید کرد: صحت چنین شرایطی را شهروندان استان مرکزی می‌توانند تایید کنند چرا که در زمان استفاده نیروگاه شازند از سوخت مازوت وضعیت شهر اراک به لحاظ آلودگی‌ها قابل توصیف نیست.


لزوم بازنگری بنیاد‌های انرژی در اقتصاد کشور


چیت‌چیان گفت: وزارت نیرو با توجه به اهمیت انرژی‌های تجدید پذیر قیمت‌هایی را برای برق در این حوزه اعلام کرد که با قیمت معمولی برق در کشور بسیار متفاوت بود.


وی با بیان اینکه باید تمام بنیاد‌های انرژی در اقتصاد کشور مورد بازنگری قرار گیرند، افزود: انرژی خورشیدی یک منبع انرژی بسیار عظیم است که هیچ زمان کاسته نمی‌شود و به همین علت نیز انرژی تجدیدپذیر نام گرفته است اما اهمیت استفاده از آن به این علت است که بیشترین فعالیت و اثربخشی سیستم‌های تولید برق از خورشید با زمان اوج مصرف در کشور انطباق دارد.


وی با بیان اینکه بر این اساس انرژی خورشیدی می‌تواند یکی از مهم‌ترین ابزارهای تامین کننده برق مورد نیاز در زمان پیک مصرف انرژی باشد، اظهار کرد: استفاده از انرژی خورشیدی نیازمند سرمایه‌گذاری‌های متمرکز بسیار بزرگ نیست و حتی یک خانواده روستایی نیز می‌تواند در حد وسع مالی خود از پنل‌های خورشیدی استفاده کرده و برق تولیدی را نیز روانه شبکه کند.


چیت‌چیان اضافه کرد: بر این اساس چنین قابلیت و انعطافی در سیستم‌های خورشیدی یک مزیت محسوب می‌شود که هر فردی حتی در روستاها می‌تواند از آن بهره‌مند شود همچنین کاهش آلودگی‌ها، کاهش انتشارگازهای گلخانه‌ای و امکان ایجاد اشتغال توسط این صنعت از دیگر مزایای انرژی‌های تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی محسوب می‌شود.


وزیر نیرو با اشاره بر کاهش قابل توجه هزینه سرمایه‌گذاری‌ها در سیستم‌های انرژی‌های تجدیدپذیر ادامه داد: طی چند سال گذشته شاهد بودیم که قابلیت تولید سیستم‌های انرژی تجدیدپذیر در کشور بسیار بالا رفته است و به همین خاطر قرار شد تا بر اساس پیشنهاد وزارت نیرو و مصوبه هیات دولت قیمت خرید تضمینی برق برای کسانی که از سیستم‌های تولید داخل در تولید انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده می‌کنند به میزان 30 درصد افزایش یابد.


وی با بیان اینکه اقبال به انرژی‌های خورشیدی در دنیا افزایش یافته و باور جریان ایجاد شده برای ما بسیار سخت خواهد بود، گفت: در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس مناقصه راه‌ اندازی 800 مگاوات نیروگاه خورشیدی با قیمت 2/9 سنت برگزار شد که این رقم بسیار کمتر از قیمت برق تولید شده از طریق نیروگاه‌های حرارتی است. این در حالی است که نرخ خرید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران ناصحیح است.


چیت‌چیان تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم از امکان و فرصت ایجاد شده در دنیا به خوبی استفاده کنیم و باید گفت که وزارت نیرو به انجام سرمایه‌گذاری‌های دولتی تمایلی ندارد و حتی در تمام آیین‌نامه‌های موجود نیز تاکید شده که قیمت‌های تضمینی برق از انرژی‌های تجدیدپذیر برای تولیدکننده بخش خصوصی در نظر گرفته شده است.


وی ادامه داد: در جریان کاپ 21 ایران به معاهده پاریس ملحق و متعهد شده که تا پایان سال 2020 به میزان 7 هزار و 500 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور نصب کند که همه باید در جهت تحقق این هدف کمک کنیم.


وزیر نیرو از تبدیل بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور به اکوپارک خبر داد و خاطر نشان کرد: قرار است تا نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی اراک به عنوان اکوپارک در نظر گرفته شود و انواع فناوری‌های مرتبط با استفاده بهینه از انرژی و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به نمایش گذاشته خواهد شد همه دانشجویان و اساتید و مردم بتوانند از آن بهره‌مند شوند. کما اینکه این روش یک گزینه مناسب برای توسعه و ترویج انرژی‌های تجدیدپذیر و هماهنگ با محیط زیست خواهد بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر