صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۱ - ۰۱ آبان ۱۳۹۵

قارچ گران‌قیمتی که عاشق آتش است + تصاویر

قارچ‌های «مورل» از نظر غذایی بسیار باارزشند و مورد علاقه سرآشپزها و محققان صنایع غذایی قرار دارند، اما فکر می‌کنید بهترین مکان برای جمع کردن این قارچ‌ها کجاست؟ مطالعه جدید نشان می‌دهد که این قارچ‌ها بلافاصله بعد از آتش‌سوزی در مناطق جنگلی رشد می‌کنند.
کد خبر : 127837

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ایسنا، نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که آتش رشد قارچ‌های مورل را تحریک می‌کند. این اولین ‌بار است که این مساله توسط دانشمندان بررسی شده است.


منطقه نوادا عمدتا به دلیل شرایط علفزار و خشکی‌های منظم مستعد آتش‌سوزی است. در طول چند سال اخیر آتش‌سوزی در دامنه‌های کوهستانی این منطقه افزایش رو به رشدی داشته است که خبر بدی برای دوستداران اقلیم زمین و برای ساکنان مناطق کوهستانی محسوب می‌شود اما وقتی نوبت به جمع‌آوری قارچ می‌رسد داستان شکل دیگری به خود می‌گیرد.


این گروه تحقیقاتی به انجام یک پروژه نقشه‌برداری چهار ساله در ناحیه‌ای که در سال 2013 تحت تاثیر آتش‌سوزی قرار گرفته بود و 400 مایل مربع از زمین‌های آن سوخته و درختان و شمار زیادی از حیات‌وحش پارک ملی یوسمتی را به نابودی کشانده بود، پرداخته است. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که قارچ‌های مورل در نواحی کاملا سوخته در دسته‌های فراوان یافت می‌شوند. در این عرصه‌ها احتمال زیادی وجود داشت که بتوان قارچ‌هایی را پیدا کرد که در کنار هم رشد کرده‌اند.



آنها به طور کلی 595 قارچ را در پلات‌های 33 فوت مربعی پیدا کردند و با توجه به اینکه هر پوند قارچ خشک 75 دلار ارزش دارد، برداشت قابل‌توجهی محسوب می‌شود.


این مسئاه که چرا این قارچ‌های باارزش بعد از هر آتش‌سوزی به این شکل گسترش پیدا می‌کنند هنوز در حال بحث و بررسی است. تئوری‌های متعددی در این زمینه وجود دارد، اما دانشمندان هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌اند و به طور دقیق نمی‌دانند که چرا قارچ‌های مورل عاشق آتش و محیط‌های جنگلی سوخته‌اند.


انتهای پیام/

برچسب ها: آتشسوزی
ارسال نظر