تجهیز استان قزوین به سایت پسماندهای ویژه و صنعتی/ سازمان ملل قزوین را برای برنامه شکوفایی شهری برگزید
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سیاوش شمسی پور، مدیرکل محیط زیست استان قزوین در حاشیه بازدید خبرنگاران از منطقه حفاظت شده باشگل استان قزوین اظهار کرد: استان قزوین یکی از استان پیشرو در حوزه محیط زیست است به عنوان مثال در حوزه محیط زیست انسانی که پسماندها از معضلات عمده جهان به شمار میروند،استان قزوین جزو استانهای برتر در حوزه پسماند است زیرا کل استان قزوین یک سایت امحاء و مدیریت پسماند دارد، یعنی از همه شهرها پسماند را به همین سایت ۱۲۰ هکتاری در محمدآباد منتقل میکنند و این اتفاق خوبی است.
شمسی پور افزود: همچنین قزوین دارای سایت پسماندهای ویژه و صنعتی است که در همان مجموعه محمدآباد ۱۰ هکتار به بخش خصوصی اختصاص داده شده و این پسماندها آنجا مدیریت میشوند. پسماندهای پزشکی هم از معضلات کشور است در حالی که در قزوین پسماندهای پزشکی نه تنها از بیمارستانها بلکه از درمانگاهها، رادیولوژیها و غیره نیز جمع آوری میشوند و از بین ۵۰۰ مطب موجود در قزوین، ۳۶۰ مطب بی خطرسازی پسماند انجام میگیرد.
وی با تاکید براینکه محیط زیست استان در حوزه تفکیک از مبداء نیز بسیار خوب عمل کرده است، افزود: موضوع اکولوژی صنعتی اولین بار در قزوین مطرح شده تا بتوانیم از پسماندها به عنوان خوراک صنایع دیگر استفاده کنیم.
مدیرکل محیط زیست استان قزوین ادامه داد: طرح جامع کنترل آلودگی هوای قزوین هم تهیه شده است. همچنین نرم افزاری را طراحی کردهایم که تمامی اطلاعات صنایع استان جمع آوری شده و مدام به روز رسانی میشود همچنین آزمایشگاههای معتمد هم به این نرم افزار متصلاند و مجوزها به جای آنکه دستی یا حضوری صادر شود، از طریق همین نرم افزار که به عنوان پایلوت کشوری انتخاب شده، صورت میگیرد.
شمسیپور با اشاره به نیروگاه شهید رجایی گفت: سالها نیروگاه شهید رجایی به عنوان یک معضل کشوری مطرح بود اما با تدابیر صورت گرفته و پیگیریهای ملی، از اواخر بهمن ماه سال گذشته سوخت نیروگاه به طور کامل گاز طبیعی شد زیرا اگر سوخت این نیروگاه همچنان سوخت سنگین بود، روزانه ۴۰۰ تن سولفور تولید میکرد که منجر به بروز مسایل زیست محیطی و بیماریهای اسفبار میشد.
وی در حوزه محیط زیست طبیعی تصریح کرد: در قزوین یک منطقه حفاظت شده داریم که ۱.۶ درصد مساحت استان را تشکیل میدهد. اما ۵ منطقه شکار ممنوع هم داریم. البته ۲ منطقه الموت و طارم را پیشنهاد کردهایم تا به مناطق حفاظت شده افزوده شود بر همین اساس اگر مصوبه شورای عالی محیط زیست را بگیرد، به ۷.۵ تا ۸ درصد خواهد رسید.
وی ادامه داد: هنگام بروز بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک، استانهای مختلف درگیر آن شدند، ما هم از طرف زنجان و هم البرز محاصره بودیم، با اینکه در الموت با طالقان و در باشگل با زنجان هم مرز بودیم، اما حتی یک مورد تلفات نداشتیم و موضوع به خوبی مدیریت شد.
مدیرکل محیط زیست استان قزوین یادآور شد: سیاستهای کلی محیط زیست که از طرف رهبری ابلاغ شد، ما این سیاستها را در قالب ۳۵ برنامه مدون در استان به تصویب رساندیم که تلفیقی از منویات مقام معظم رهبری، برنامه ششم توسعه و برنامههای محیط زیست استان است و اکنون حدود ۱۵ دستگاه باید به محیط زیست پاسخگو باشند.
شمسی پور اعلام کرد: هر ۲۰ سال، یک شهر در سازمان ملل متحد انتخاب میشود تا برنامه شکوفایی شهری در آن انجام شود و سازمان ملل از میان ۶۶ شهر داوطلب در جهان، قزوین را انتخاب کرد و این کار بسیار سختی است که ۷ بخش دارد و همه بخشها مستقیم و غیر مستقیم به محیط زیست مرتبط است.
انتهای پیام/