صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۹ - ۰۱ آبان ۱۳۹۵
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان خبر داد

تشدید عملیات گشت در فصل بازگیری/ جریمه قاچاق پرندگان شکاری تا 60 میلیون تومان

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان از تشدید عملیات گشت و کنترل یگان حفاظت محیط زیست در فصل بازگیری سال جاری خبر داد.
کد خبر : 127657

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سعید محمودی، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: همه ساله با فرا رسیدن فصل پاییز، مهاجرت پرندگان شکاری به عرض‌های جغرافیایی پایین‌تر از جمله منطقه ساحلی سیستان و بلوچستان آغاز می‌شود.


وی با بیان اینکه برخی افراد سودجو به صورت غیرمجاز اقدام به زنده گیری پرندگان شکاری می‌کنند، افزود: پاییز به فصل بازگیری به معنای آغاز کار شکارچیان متخلف بازهای شکاری معروف شده چرا که برخی بازهای شکاری نظیر بالابان و شاهین از محبوبیت بیشتری نزد کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس برخوردارند که متاسفانه با توجه به کاهش جمعیت آن در دهه‌های اخیر و قاچاق آن به کشورهای عربی به قیمت بسیار گزاف، نسل آن در ایران در معرض خطر انقراض قرار گرفته است.


مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: یگان حفاظت محیط زیست استان با هم افزایی تجهیزاتی و پرسنلی، منطقه ساحلی جنوب استان از گواتر در مرز ایران و پاکستان تا خور میدانی هم مرز با استان هرمزگان را در زیر ذره بین نگاه تیزبینانه خویش قرار می‌دهد و در این راستا با هماهنگی قبلی از توان تجهیزاتی و پرسنلی سایر ارگان‌ها ازقبیل نیروهای نظامی و انتظامی شامل نیروی دریایی، شیلات و... استمداد می‌جوید.


محمودی اضافه کرد: ایران به دلیل تنوع آب و هوایی یکی از کشورهای با تنوع زیستی بالا نسبت به کشورهای همجوار خود است که این ویژگی‌، ایران را در کانون توجه افراد سودجو در زمینه زنده‌گیری و قاچاق گونه‌های مختلف جانوری قرار داده است.


به گفته وی، در همین راستا شکارچیان با آگاهی از عدم توانایی پرواز طولانی مدت پرندگان شکاری بر روی دریاها و اقیانوس‌ها به علت فیزیک بدنی و سیستم پرواز آنها که اصولاً بر روی توده‌های هوای موافق سر می‌خورند و اوج می‌گیرند، در نوار ساحلی جنوب کشور که به نوعی تراکم و زادآوری آنها بیشتر است مترصد حضورشان می‌شوند و در نهایت با کوخه نشینی و استفاده از طعمه زنده اقدام به بازگیری در مناطق ساحلی می کنند که نوار ساحلی چابهار و کنارک نیز در محدوده تخلف آنها قرار می‌گیرد.


گفتنی است در کشورهای عربی جوجه بالابان و شاهین اصیل ایرانی را پرورش می‌دهند تا به سن بلوغ برسد، سپس با آموزش این پرندگان از آنان برای جفت گیری، تفریح و شکار به خصوص شکار هوبره استفاده می‌کنند.
محمودی همچنین دستاوردهای روزهای نخست عملیات گشت و کنترل در منطقه ساحلی جنوب استان را کشف و ضبط 3 بهله پرنده شکاری از نوع شاهین و دلیجه یک قطعه قمری به عنوان طعمه زنده، دستگیری یک نفر متخلف در این رابطه، توقیف یک فروند قایق موتوری و ادوات صید و زنده گیری، تخریب و جمع آوری 20 کوخه ذکر کرد.


مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: قانونگذار به استناد تبصره دو ماده 13 قانون شکار و صید، برای هر شخصی که به زنده گیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری و قاچاق پرندگان شکاری از قبیل شاهین، بحری، بالابان و دلیجه مبادرت کند، علاوه بر محکومیت به حداکثر مجازات حبس مقرر در این ماده به مدت سه سال، در آخر مصوبه هیأت وزیران جزای نقدی تا 600 میلیون ریال نیز در نظر گرفته است.


وی افزود: در اثنای عملیات گشت و کنترل فصل بازگیری با هرگونه تخلف زیست محیطی از قبیل صید غیر مجاز آبزیان از جمله کوسه و پستانداران دریایی برخورد می‌شود و در برنامه پایش ساحلی هرگونه مشاهدات یا مرگ و میر احتمالی پستانداران دریایی، لاک پشت‌های دریایی و بروز پدیده مضر شکوفایی پلانکتونی نیز سریع گزارش می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر