صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نماینده تهران: رد صلاحیت پس از انتخابات موضوعیت ندارد

عضو هیات رییسه فراکسیون امید در مجلس دهم با تاکید بر این‌که نظارت استصوابی مربوط به تایید یا رد صلاحیت نامزدهای انتخابات است، یادآور شد که آنچه در استفساریه مجلس مورد تاکید قرار گرفته، مربوط به وضعیت صلاحیت منتخبان انتخابات است.
کد خبر : 127521

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از ایلنا، محمود صادقی با اشاره به عدم تایید طرح استفساریه قانون انتخابات در شورای نگهبان، اعلام کرد: به نظر می‌رسد استفساریه مجلس هیچ‌گونه مغایرتی با اصل ۹۹ قانون اساسی درخصوص نظارت استصوابی شورای نگهبان و همچنین استفساریه این شورا در سال ۱۳۷۰ ندارد.


استفساریه مجلس خدشه‌ای به نظارت استصوابی شورای نگهبان وارد نمی‌کند


او گفت: نکته حائز اهمیت این است که اصل ۹۹ قانون اساسی مربوط به انتخابات و استفساریه سال ۷۰ نیز تاکید دارد که نظارت این شورا در انتخابات، از نوع استصوابی است و این نظارت استصوابی از جمله در بحث تایید یا رد صلاحیت نامزدهای انتخابات ممکن خواهد بود.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: این درحالی است که در استفساریه اخیر مجلس، هیچگونه خدشه‌ای به تایید یا ردصلاحیت نامزد‌ها ازسوی شورای نگهبان وارد نکرده‌ایم؛ بلکه با استناد به‌‌ همان اصل ۹۹ قانون اساسی تاکید کردیم که این نظارت استصوابی مربوط به تایید یا رد صلاحیت نامزدهای انتخابات است، درحالی که آنچه در استفساریه مجلس مورد تاکید قرار گرفته، مربوط به وضعیت صلاحیت منتخبان انتخابات است.


تایید یا ردصلاحیت نامزدها پس از انتخابات موضوعیت ندارد


صادقی با تاکید بر تفاوت معنای حقوقی اصطلاح‌های «نامزد»، «منتخب» و «نماینده» در قانون اساسی، یادآور شد: درواقع پس از برگزاری انتخابات، بحث نامزدهای انتخاباتی که تایید یا رد صلاحیتشان بنابر اصل ۹۹ قانون اساسی در حوزه عمل نظارت استصوابی شورای نگهبان است، موضوعیت نداشته و بحث درمورد منتخبان خواهد بود.


صلاحیت منتخبان انتخاباتی باید در مجلس انجام شود


عضو هیات رییسه فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی گفت: به بیان دیگر پس از برگزاری انتخابات، درصورتی که شک و شبهه‌ای درخصوص صلاحیت منتخبان وجود داشته باشد، از حوزه اختیار شورای نگهبان خارج شده، و این مرحله داخل مجلس و در جریان بررسی اعتبارنامه‌های نمایندگان در صحن علنی انجام می‌شود.


او یادآور شد: بر اساس این استدلال، این‌که استفساریه مجلس حدود اختیارات شورای نگهبان در بحث نظارت استصوابی را محدود می‌کند، صحت ندارد.


با بررسی مجدد استفساریه در مجلس ابهام‌ شورای نگهبان رفع می‌شود


صادقی در پایان تصریح کرد: با توجه به این‌که شورای نگهبان با تاکید بر این‌که استفساریه مجلس ابهام دارد، از تایید آن خودداری کرده، به نظر می‌رسد در پی بررسی مجدد طرح استفساریه پس از تعطیلات مجلس، این ابهام مرتفع شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر