صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۵ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۴
در جریان طرح سؤال از وزیر ارتباطات مطرح شد؛

پژمانفر: اینترنت بدون کیفیت و با هزینه زیاد به مردم تحمیل می‌شود

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه به جز چند پاورپوینت و اسلاید پاسخ دیگری به سوالات نمایندگان درباره شبکه ملی اطلاعات داده نشده است، گفت: اینترنت بدون کیفیت و با هزینه زیاد به مردم تحمیل می‌شود.
کد خبر : 12741

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر امروز سه‌شنبه در صحن علنی مجلس در جریان طرح سوال خود از سید محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره دلایل توسعه شبکه و پهنای باند اینترنت توسط وزارت ارتباطات بدون پیوست فرهنگی و پیش از راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات و بی‌توجهی به ظرفیت داخلی با اشاره به اینکه وزارت ارتباطات پس از وزارت نفت از پر درآمدترین وزارتخانه‌هاست، گفت: این وزارتخانه 5 هزار میلیارد تومان درآمد دارد که 100 درصد آن قابل تحقق است.


وی بحث شبکه ملی اطلاعات را موجب تبدیل تهدیدها به فرصت عنوان کرد و با اشاره به اینکه مجلس عدد و رقم بسیار زیادی بابت این موضوع قرار داده است، افزود: اما آنچه به عنوان عملکرد در این‌باره در شورای عالی فضای مجازی و دیگر محافل ارائه می‌شود جز چند پاورپونت و اسلاید نیست و آنچه ما مشاهده می‌کنیم این است که کار بیش از 5 درصد جلو نرفته است.


پژمان‌فر اینترنت را امری ضروری و جدایی ناپذیر برای زندگی امروز مردم برشمرد و با اشاره به اینکه اینترنت ما امروز همراه با شبکه ملی اطلاعات نشده است، گفت: این موضوع موجب تحمیل هزینه‌ای زیاد برای کاری بی کیفیت به مردم شده است.


وی با اشاره به این موضوع که 10 برابر آنچه ارائه می‌دهیم هزینه به مردم تحمیل می‌شود، خاطرنشان کرد: علت این مسئله فقدان شبکه ملی اطلاعات است.


عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از ارائه اینترنت خارجی بدون هیچگونه مدیریتی به مردم سخن گفت و ادامه داد: عدم شفافیت در زمان‌بندی و مفهوم شبکه ملی اطلاعات، عدم روشن بودن سیاست دولت در قبال آن و دیگر سوالات از جمله سوالات ما در این باب است.


پژمان‌فر با تاکید بر اینکه پاسخ قانع‌کننده‌ای در برابر این سوالات دریافت نکرده‌ایم، گفت: به دلیل این مسائل ما امروز برای ارائه اینترنت به مردم دست در جیب آنها می‌کنیم.


وی با اشاره به اینکه در کنار توسعه باند تکالیفی بر عهده وزارت ارتباطات بود که انجام نشده است، بیان داشت: شاید اینترنت را با آقای وزیر خیلی ارزان حساب می‌کنند.


پژمان‌فر با یادآوری اینکه رهبر معظم انقلاب تأکید فرمودند که اهمیت فضای مجازی به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی است، گفت: برخلاف راهبرد اصلی در فضای مجازی بر اساس قانون اساسی ما هیچ نقشی در مدیریت فضای مجازی نداشته و تنها چیزی که در کشور پیگیری می‌شود سرگرم کردن به فضای کاربری است و مدیریت در اختیار آمریکاست حتی کشورهای اروپایی هم در این موضوع نقش اساسی ندارند.


وی خاطرنشان کرد: آنچه در شبکه ملی اطلاعات می‌تواند تهدید را به فرصت تبدیل کند مورد توجه واقع شده و هم در مجلس و هم در شورای عالی فضای مجازی بر‌ آن تأکید شده است و شناخت این موضوع باعث پیشرفت کشور در فضای مجازی شده و باید به سرعت راه‌اندازی شود.


عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه در شبکه‌های خارجی عموماً شبکه‌های ملی اطلاعات را به عنوان محدودکننده شبکه جهانی می‌شناسند اما در وزارت ارتباطات این موضوع را به شکل دیگری مطرح می‌کنند و می‌گویند خیلی بزرگ است و انجام نشدنی است.


پژمان‌فر گفت: هزینه مطرح شده از سوی وزارت ارتباطات برای اجرای آن را 6هزار میلیارد دلار برشمرد و با اشاره به اینکه این وزارتخانه می‌گوید 12سال گذشته است و هیچ کاری در این زمینه انجام نشده است، اظهار داشت: این وزارتخانه می‌گوید هزینه‌های زیادی در این راستا به ما تحمیل شده و کار غیرقابل اجراست.


پژمان‌فر با استناد به تأکید قانون توسعه در ایجاد شبکه ملی اطلاعات، گفت: در شورای عالی فضای مجازی این کار را مانند آنچه آقای وزیر مطرح می‌کنند نمی‌دانند؛ و ایجاد شبکه ملی اطلاعات را با 12 نهایت 14 پروژه قابل اجرا می‌داند که حتی با سه پروژه اگر فعال شود این کار انجام شدنی است.


وی با تأکید بر اینکه ما آغاز شبکه ملی اطلاعات را متکی بر پول نمی‌دانیم افزود: راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات عزم و اراده نیاز دارد که متأسفانه نه عزمی و نه اراده‌ای برای راه‌اندازی آن وجود ندارد.


نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه اگر نظام تعرفه‌گذاری را اصلاح می‌کردیم این اتفاقات نمی‌افتاد، گفت: کافی است در این راستا نظام تعرفه‌گذاری مدیریت شود که در صورت اجرای شبکه ملی اطلاعات سرعت دسترسی کاربران به اینترنت 10 برابر خواهد شد و امروز یکی از مشکلاتی که مردم با ان مواجه‌اند سرعت پائین اینترنت است که یک دانلود کردن زمان بسیار زیادی می‌برد.


وی با طرح این سؤال که چرا نمایندگان مجلس را متهم به مخالفت با اینترنت می‌کنند، تصریح کرد: ما با بی‌برنامگی وزارت ارتباطات و با ضعف شما که موجب متهم شدن دیگران می‌شود مخالفیم؛ چرا هزینه کاربران باید این مقدار بالا باشد؛ شما بین 8 تا 10 برابر بیشتر از مردم پول می‌گیرید.


پژمان‌فر یکی از نتایج ایجاد شبکه ملی اطلاعات را تولید 150هزار شغل خواند و گفت: ما مزایایی را درباره شبکه ملی اطلاعات از جمله قطع وابستگی به خارج، صرفه‌جویی و نیز مزایای فرهنگی خواهیم داشت.


وی ادامه داد: امروز که دولت در حوزه فرهنگی بمب شیمیایی می‌زند ما نباید مردم را در گودی ببریم بلکه باید آنها را به ارتفاعات ببریم اما امروز در عرصه فرهنگی اتفاقات بدی می‌افتد.


عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی با طرح مجدد این سؤال که چرا با عدم ایجاد شبکه ملی اطلاعات تعداد زیادی کسب و کار از دست داده‌ایم، گفت: روزانه چه مقدار دست در جیب مردم کرده‌ایم که آن را نه به بیت‌المال بلکه به خارجی‌ها دادیم و دیگران از این موضوع نفع بردند.


وی یکی دیگر از پیامدهای عدم اجرای شبکه ملی اطلاعات را تداوم وابستگی و سرکوب توان داخلی خواند و اضافه کرد: امروز همه توان وزارت ارتباطات فقط در زمینه فیزیکی به کار گرفته می‌شود؛ ما شواهدی داریم که در کره جنوبی و چین با سرعت‌ترین اینترنت را با پایین‌ترین قیمت ارائه می‌کنند و این کار فقط با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات صورت گرفته است.


پژمان‌فر با اشاره به اینکه در این دو کشور 80درصد اینترنت از طریق شبکه ملی اطلاعات است، خاطرنشان کرد:‌ در تیرماه آقای وزیر قول دادند که ما در چند شهر شبکه ملی را راه‌اندازی می‌کنیم؛ کجا ایجاد شد؟ آقای وزیر گفتند ما در حال حاضر این خدمات را به صورت مجانی به بعضی افراد ارائه می‌دهیم، کجا ارائه دادند؟


وی عملکرد وزارت ارتباطات را موجب استفاده تنها 20 تا 30درصد کاربران از پهنای باند اینترنت ایرانی خواند و با انتقاد از اینکه وزارت ارتباطات در حال از دست دادن فرصت است، گفت:‌ در کنار توسعه اینترنت باید به اسناد بالادستی و کارهای هم ارز توجه شود.


پژمان‌فر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه از اپراتور امضاء می‌گیرند و می‌گویند هر زمان پیوست فرهنگی درست شد ما به شما می‌گوییم این کار را بکنید، گفت: این مسخره کردن فرهنگ ماست که متأسفانه در این وزارتخانه انجام می‌شود.


وی با ابراز تأسف از اینکه ما هزینه را برای مردم بالا بردیم و دست در جیب آنان کردیم ولی اجازه ندادیم ظرفیت داخلی فعال شود، تصریح کرد: ما به شرکت‌های خارجی فرصت دادیم اما به شرکت‌های داخلی ندادیم. چه کسانی پشت واردات پهنای باند غیرشفاف هستند؟


عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر اینکه تخلفات فراوانی در این حوزه وجود دارد، خاطرنشان کرد: ما اگر شبکه ملی اطلاعات را راه‌اندازی کنیم یکی از مزایای آن هزینه بسیار کمتر اینترنت است و حداقل شدن خروج ارز و نیز کسب درآمدهای داخلی است.


وی اشتغال برای بخش خصوصی، استفاده هدفمند از محتوای فضای مجازی و الهام‌بخشی فرهنگی را پیامدهای دیگر فعال‌سازی شبکه ملی اطلاعات برشمرد و افزود: هزینه بیشتر سرعت کمتر و پمپاژ پول به خارج از کشور، سرکوب توان داخلی، وابستگی هرچه بیشتر کاربران به محتوای خارجی نتیجه عملکرد وزیر ارتباطات در قبال شبکه ملی اطلاعات است.


پژمان‌فر خطاب به واعظی گفت: شما یازده ماه قبل به ما وعده دادید اما عمل نکردید، شما در کمیسیون چهار اسلاید به ما نشان دادید که در شورای عالی فضای مجازی نیز همان‌ها را به نمایش درآوردید. شما جلوی پیشرفت را گرفتید و مانع اشتغال و ارز آوری در عرصه فضای مجازی شدید و به جای آن عقب‌ماندگی، خروج ارز، جاسوسی و تهاجم فرهنگی را برای ما تحصیل کردید.


عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان با استناد به جمله‌ای از رهبر معظم انقلاب در اهمیت فضای مجازی، گفت: بخشی از دغدغه بزرگ را در جامعه مطرح می‌کنید و اما وزارت ارتباطات با همکاری نیروی انتظامی دفاتر کارگزاری را تعطیل کرده است.


بر اساس این گزارش محمدرضا باهنر که ریاست جلسه را برعهده داشت بلافاصله پاسخ داد: این جمله آخر آقای پژمان‌فر خارج از سؤال بود و پاسخ آن بارها و بارها داده شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر