صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۱ - ۲۹ مهر ۱۳۹۵

کشف نمونه عجیب وغریب از زنبور بدون بال در یک کهربای 100 میلیون ساله + تصویر

دانشمندان به تازگی زنبور انگلی بدون بال عجیبی را یافته‌اند که در یک کهربا در میانمار گیر افتاده است و قدمت آن به دوران کرتاسه یعنی 65 تا 145 میلیون سال پیش می‌‌رسد.
کد خبر : 127353

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از SciNews، این زنبور کوچک بدشانس حدود 100 میلیون سال پیش در رزین درخت به دام افتاده است و در نهایت به یک فسیل کهربایی تبدیل شده است. این کهربا در دره «هاکانگ» در میانمار یافت شده است؛ یعنی در جایی که تاکنون 252 نوع از متنوع‌ترین و غنی‌ترین خانواده از بندپایان در آن یافت شده است که همگی به دوران کرتاسه برمی‌گردند.


جورج پوینر، سرپرست مطالعات پروفسور ازدانشگاه ایالتی اورگون، می گوید: «هنگامی که من برای اولین بار این حشره را دیدم هیچ نظری راجع به هویتش نداشتم. چیزی که دیده می‌شد، بدن سخت و تنومند و همچنین نیش آن است می‌توانسته خیلی هم دردناک باشد».


این حشره منقرض‌شده جدید Aptenoperissus burmanicus نامیده شده است. دانشمندان معتقدند که این حشره احتمالا در زیر پوسته درخت به دنبال سایرحشرات یا محلی برای تخم‌گذاری و در جست‌وجوی شفیره حشرات برای نیش زدن بوده است. این صحنه را در حالی تصور کنید که دایناسورها بالای سرش درحال قدم زدن بودند.


محققان پس از بحث‌های قابل توجه، خانواده جدیدی برای این نمونه تعریف کردند که بخشی از گروه بزرگ‌تر «پرده‌بالان» یا Hymenoptera محسوب می‌شود. پرده‌بالان شامل مورچه‌ها، زنبورهای وحشی وعسل می‌شود.


Aptenoperissus burmanicus در حال حاضرتنها نمونه این خانواده شناخته شده است.


پروفسور پوینرمی‌گوید: «اگر روی پاهای عقبی حشره دقت کنید، می‌توانید آن را یک ملخ بدانید. شاخک‌هایش شبیه به مورچه و شکم سپرمانندش شبیه سوسک است اما صورتش شبیه به زنبورهای وحشی است. ما نهایتا آن را در گروه پرده‌بالان قرار دادیم».


گفتنی است که نمونه کشف‌شده، ماده است و پاهای بلندش ممکن است باعث گیر کردن داخل حفره شده باشد. دانشمندان می‌گویند که این حشره احتمالا با نیش تیز و دندانه‌دارش به حشرات حمله می کرده است و با کمک شاخک‌هایش مکانیسم تمیز کردن را انجام می‌داده است.


مترجم: مهدیه طاهری


انتهای پیام/

ارسال نظر