صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۷ - ۲۸ مهر ۱۳۹۵

کشف آتشفشان فعال غیر زمینی در زهره

فعالیت زمین‌ساختی در منظومه شمسی تقریبا فقط منحصر به زمین است اما اخیرا دانشمند متوجه وقوع یک انفجار آتشفشانی در سطح زهره شده‌اند.
کد خبر : 127097

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Space، فعالیت آتشفشانی و پرتاب ماگما از داخل سیاره به سطح آن، ویژه سیاره‌های جوان و یکی از لازمه‌های شکل‌گیری جو و مواد معدنی در سطح سیاره است. این ویژگی میلیون‌ها سال قبل زمینه‌های لازم برای شکل‌گیری حیات در زمین را فراهم کرد و در به‌وجود آمدن جو اثر زیادی داشت. اکنون گروهی از محققان در مرکز تحقیقات فضایی آلمان موفق شدند با استفاده از داده‌های فروسرخ به دست آمده از سطح زهره، پی به فعالیت آتشفشانی در این سیاره ببرند.


آتشفشانی که احتمال فوران آن داده می‌شود حدود 200 کیلومتر قطر دارد و داده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد که پنج رود از مواد مذاب به‌صورت مجزا از دهانه آن جاری هستند. این اطلاعات با استفاده از نقشه‌های فروسرخ که کاووشگر ژاپنی که در سال 2006 به مدار ونوس رفت ارسال کرده لسا و همچنین داده‌های کاووشگری که در سال 1991 ناسا به این سیاره فرستاده است، به دست آمده است.


به دلیل این‌ که سطح زهره با یک لایه ضخیم ابری پوشیده شده، است امکان مشاهده مستقیم و عکس‌برداری از این سیاره وجود ندارد اما داده‌های فروسرخ اختلاف دمای زیاد میان این پنج رود مذاب و سطوح کناری و زیرین آن را نشان می‌دهد. همچنین محققان با تحلیل پرتونگاری‌های انجام‌شده، به این نتیجه رسیده‌اند که این ماگما نه‌ تنها هنوز سرد نشده است، بلکه در معرض هوازدگی و فرسایش نیز قرار نگرفته است و محتویات آن می‌تواند ساختار هسته زهره را به‌صورت واقعی به تصویر کشد.


اگرچه در حال حاضر کاووشگرمدارگرد ژاپن در مدار زهره قرار دارد و هنوز هم کار می‌کند اما اطلاعات دقیق زمانی به‌دستمی‌آید که ناسا برنامه اعزام کاووشگر ارزان‌قیمت خود به زهره ا اجرا کند؛ سازمان فضایی آمریکا در حال بررسی و ساخت کاووشگری ارزان قیمت است که حتی ممکن است روی سطح زهره فرود آید.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا




انتهای پیام/

ارسال نظر