صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۲ - ۲۸ مهر ۱۳۹۵

فناوری جدید برای کاهش خطر ابتلا به ضایعات مغزی در نوزادان نارس

دانشمندان اروپایی در بیمارستانی در میلان و در کپنهاگ فناوری جدیدی را طراحی کرده‌اند که بر نوزادان نارس نظارت دارد و هدفش کاهش ابتلا به ضایعه مغزی برای این نوزادان است.
کد خبر : 127038

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از UPI، نوزدان نارس در اولین روزهای زندگی‌شان باید هر لحظه تحت نظارت و مراقبت باشند. اندام‌های آنها به اندازه کافی رشد نکرده است و خطرهای زیادی سلامت این نوزادان را تهدید می‌کند. به ویژه آن دسته از نوزادانی که قبل از ماه هفتم بارداری به دنیا می‌آیند. هر سال نوزادان بسیاری در جهان نارس متولد می‌شوند.


گورم گریسن، متخصص اطفال از بیمارستان دانشگاه کپنهاگ، می‌گوید: «هر چه نوزاد نارس‌تر باشد، خطر ابتلای او به ضایعات مغزی و نقص عضو در آینده بیش‌تر است. زمانی که نوزاد بسیار نارس باشد، احتمال این که به ضایعه مغزی مبتلا و بعدا مشکل نقص عضو داشته باشد، ۲۵ درصد است. ما متخصصان نوزاد به خوبی می‌توانیم با مشکل تنفسی این نوزدان روبه‌رو بشویم اما هنوز امکانات و ابزاری برای حفاظت مغز این نوزدان نداریم و به وسیله‌ای نیاز داریم که با آن کافی بودن اکسیژن در مغز نوزاد و جریان خون در مغز را اندازه‌گیری کنیم».


محققان اروپایی طرحی موسوم به «بی‌بی لوکس» مشغول آزمایش ابزاری هستند که هدفش بهبود نظارت‌های پزشکی بر این نوزادان و کاهش خطر ابتلا به ضایعات مغزی است.


آنها پیش نمونه چنین دستگاهی را ساخته‌اند. آزمایش این دستگاه در دو بیمارستان، در کپنهاگ و در میلان به انجام می‌رسد. اولین آزمایش‌های بالینی روی کودکانی انجام می‌شود که پس از دوره کامل نه ماه حاملگی به دنیا آمده‌اند و جزئیات اطلاعاتی هم که به دست می‌آید به پدر و مادر داده می‌شود.



مونیکا فوماگالی، متخصص نوزادان از بیمارستان «مانگیگالی» در میلان، می‌گوید: «این فناوریِ بسیار پیچیده به نوری که حسگر گسیل می‌کنند، وابسته است. یک پروب (کاونده) را روی سر نوزاد می‌گذاریم. دستگاه طوری طراحی شده است که کوچک‌ترین خطری برای سلامتی نوزاد نداشته باشد، با این وجود حفاظ کوچکی هم روی چشم‌های نوزاد می‌گذاریم».


این دستگاه اپتیکی امکان می‌دهد که جریان خون و مقدار اکسیژن خونی را که به مغز می‌رسد اندازه‌گیری شود. این روش به بافت‌ها آسیب نمی‌رساند که نکته خیلی مهمی برای پزشک است.


مونیکا فوماگالی در این باره می‌گوید: «ورود به بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان در بیمارستان برای پدر و مادرها با تنش و استرس زیاد همراه است. هدف ما این است که فناوری‌هایی را به کار بگیریم که به ما امکان می‌دهد مشکلات نوزاد را تشخیص دهیم و در عین حال برای نوزاد آزار دهنده نباشد».


9 دانشگاه و بیمارستان در سرتاسر اروپا برای طراحی و ساخت این پیش نمونه همکاری کردند. آلساندرو توریچلی، هماهنگ‌کننده این پروژه در دانشکده فیزیک دانشگاه پلی‌تکنیک میلان کار می‌کند. در اینجا محققان تلاش می‌کنند نوآوری‌ها در زمینه فناوری اپتیک را در پزشکی به کار گیرند.


آلکساندرو توریچلی، هماهنگ‌کننده این طرح در باره نحوه کار این ابزار می‌گوید: «یک تار فیبر نوری، نور را به مغز می‌رساند و تار نوری دوم نور را جمع می‌کند. چون نورهای قرمز و مادون قرمز از بافت عبور می‌کنند. این روش مکمل روش‌های تصویرسازی MRI است و همان اطلاعات را با فناوریِ فشرده‌تر و ارزان‌تری فراهم می‌کند. این ابزار را می‌توان کنار تخت نوزاد برد و از آن استفاده کرد».


انتهای پیام/

ارسال نظر