صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۳ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۴

بازپخش سریال «تبریز در مه» از جمعه در شبکه یک + تصاویر و آنونس

سریال تلویزیونی «تبریز در مه» ساخته محمدرضا ورزی از 28 فروردین ماه جمعه‌ هر هفته، ساعت 22 روی آنتن شبکه یک سیما می‌رود.
کد خبر : 12693

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، این سریال پیش از این از 16 بهمن ماه 1389 در 26 قسمت هر شب ساعت 20 از شبکه یک سیما پخش شده بود.


این سریال که در ابتدا عنوان «تبریز مه‌آلود» را داشت، زندگی عباس میرزا ولیعهد فتحعلی‌شاه قاجار را روایت می‌کند.


«تبریز در مه» به تهیه‌کنندگی علی لدنی ماجرای جنگ‌های ایران و روسیه را در زمان فتحعلی شاه و عباس میرزا به تصویر کشیده‌ است و روایتگر جنگ‌های این دو کشور از آغاز تا مرگ عباس میرزا است.


ورزی کارگردان تاریخ نگار تلویزیون، این بار تاریخ 200 سال گذشته ایران، جنگ‌های مرزی ایران و روسیه را در بین سال‌های 1230ـ1220 هجری شمسی روایت می‌کند.


از مهم‌ترین اتفاقات این دوره عهدنامه ترکمانچای، جنگ هرات و فرمان 20 ماده‌ای جرج سوم پادشاه انگلیس و... است که تا آغاز سلطنت محمدشاه ادامه پیدا می‌کند.


از اقدامات مفید و موثر آغا محمدخان قاجار این بود که ایران را از ملوک الطوایفی نجات و حکومت مرکزی تشکیل داد که در آن زمان تبریز را به عنوان پایتخت حکومت مشخص می‌کند و داستان سریال و وقایعش در آن تاریخ مذکور می‌گذرد.


شخصیت برجسته و اصلی داستان عباس میرزا، برادرزاده فتحعلی‌شاه قاجار، پادشاه وقت شیراز است که به تبریز می‌رود و حکومت را به دست می‌گیرد و در تمام دوران حکومتش مشغول مقابله با مهاجمان روسی و ایجاد حفظ امنیت در مرزهای شمالی ایران است. عباس میرزا نمونه نادری از غیرت و جوانمردی و تدبیر و شجاعت در بین پادشاهان قاجار است که در این سریال به تصمیم‌ها و تلاش‌های وی توجه شده است.


داستان «تبریز در مه» از جایی آغاز می‌شود که فتحعلی‌شاه، حاج ابراهیم خان کلانتر (صدراعظم) را که فکر می‌کند ممکن است به او خیانت کند، از صدارت خلع و به طرز فجیعی به قتل می‌رساند و میرزا شفیع را به جای او منصوب می‌کند. سپس شاه تصمیم می‌گیرد عباس‌میرزا را از تبریز احضار کند. در این ملاقات به او ماموریت می‌دهد که گنجه و ایروان را از روس‌ها پس بگیرد. هنگام بازگشت عباس‌میرزا به تبریز، میرزا ابوالحسن شیرازی (وزیر خارجه) از خواهر عباس‌میرزا (گوهر ملک) خواستگاری می‌کند که با ترفند عباس میرزا و جایگزینی فردی به جای او، مراسم خواستگاری و عروسی را ترک و با مادر و خواهر خود به تبریز می‌رود اما این پایان کار نیست.


ساخت این سریال تاریخی اواسط تیر ماه 89 در لوکیشن منزل مشیرالدوله کلید خورد و گروه تولید پس از تصویربرداری در کاخ سعدآباد، در دکور تبریز 200 سال پیش واقع در شهرک غزالی کار تصویربرداری را ادامه دادند. همچنین بخش‌هایی از این سریال در کاخ‌های نیاوران و گلستان و کشور اکراین تصویربرداری شده است.


مکان‌هایی مثل تالار بزرگ تبریز، میدان بزرگ شهر، مسجد جامع، دارالحکومه (کاخ عباس میرزا)، دروازه ورودی شهر، چند منزل و تکیه و غیره، از جمله لوکیشن‌هایی است که به شکل دکور در شهرک سینمایی غزالی بازسازی شده‌ است.


طی چند روز اخیر محمدرضا شریفی‌نیا با انتشار عکسی از خودش در نقش فتحعلی‌شاه قاجار از پخش مجدد سریال «تبریز در مه» در صفحه اینستاگرامش خبر داد.


در این سریال محمدرضا شریفی‌نیا نقش فتحعلی‌شاه، پدر عباس‌میرزا را بازی می‌کند و علاوه بر او کوروش تهامی در نقش عباس‌میرزا، ارژنگ امیرفضلی در نقش خواجه یعقوب ماکاریان، محمد مطیع در نقش میرزا ابوالقاسم فراهانی، داریوش کاردان در نقش حاج ابراهیم خان کلانتر، فقیهه سلطانی در نقش کتوان، دختر حاکم گرجستان، حسین محب‌اهری در نقش میرزا ابوالحسن‎خان شیرازی، زهیر یاری در نقش گریبایدوف، ژیلا سهرابی در نقش خاتون، سید جواد هاشمی در نقش میرزا مسیح مجتهد، مسعود عجمی در نقش ارنست ژوبر و رامین راستاد در نقش ناپلئون بناپارت به ایفای نقش پرداخته‌اند.


هنرمندان دیگری چون جمشید مشایخی (میرزا عیسی فراهانی)‌، رزیتا غفاری (ریحان)‌، حسام نواب‌صفوی (لطفعلی‌خان زند)،‌ عنایت بخشی (پیرقلی‌خان)‌، ارژنگ امیرفضلی (خواجه یعقوب ماکاریان)‌، سپند امیرسلیمانی (نظرعلی‌ بیک)‌، شهرام عبدلی (مهدی قلی‌خان)،‌ الهام حمیدی (طاووس خانم، زن فتحعلی‌شاه)‌، رزیتا غفاری (ریحان)، حسین باقریان (ستوان طاهریه)‌، کمند امیرسلیمانی (آسیه)‌، چنگیز وثوقی (آصف الدوله)، سعید امیرسلیمانی (حاج میرزا آقاسی)، رضا فیاضی (گاردان)، فخرالدین صدیق شریف (مرشد پیر)، امیر دژاکام (میرزا شفیع مازندرانی)، علیرضا علیا (عسگر خان و نماینده انگلیس)، امیریل ارجمند (لاچین خان)، کامران تفتی (محمدشاه قاجار)، شیرین ایزدی (گوهر ملک خانم)، امیرحسین غفاری (خواجه علی‌اصغر)، محسن صادقی نسب (میرفتاح)، رز رضوی، ولی‌الله مومنی، شاپور کلهر، ساغر عزیزی، لیلا زارع‌زاده، امیر مهدی کیا، علی کریمی‌پور نیز در این سریال تاریخی نقش‌آفرینی کرده‌اند.


در ساخت این سریال تلویزیونی مسعود عجمی (دستیار و برنامه‌ریز)، امیر غفاری (دستیار برنامه‌ریز)، حسین اعتماد (دستیار دوم برنامه‌ریز)، فرشاد خالقی (مدیر تصویربرداری)، مهران ملکوتی (مدیر صدابرداری)، شهرام خلج (طراح گریم)،‌ تینا پاکروان (مدیر تولید)‌، بابک زرین (آهنگساز)،‌ سیدمحمد کشفی و علیرضا حسینی (صداگذاری و میکس)‌، یلدا جبلی (تدوینگر)، گلنوش انتظامی (منشی صحنه)، علی عباسی (طراح صحنه)، رویا ابراهیمی (طراح لباس)، پرویز کاظم‌زاده (مدیر تدارکات)، حمید رسولیان (جلوه‌های ویژه میدانی) و بهنام خاکسار (جلوه‌های ویژه رایانه‌ای) همکاری کرده‌اند.


همچنین ترانه تبریز در مه (وطنم) سالار عقیلی تیتراژ پایانی این سریال است و علی خدایی تصانیف آذری سریال را اجرا کرده است.











انتهای پیام/

ارسال نظر