صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۷ - ۲۷ مهر ۱۳۹۵

ساخت فیبر نوری قابل کاشتی که با درد روشن می‌شود

محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) فیبر نوری جدیدی را درست کرده‌اند که برخلاف فیبرهای نوری دیگر که همانند شیشه سفت و سخت هستند، بسیار نرم است و جالب‌تر این که با استفاده از پالس‌های نوری، در صورت وجود سلول‌های سرطانی در بدن روشن می‌شود.
کد خبر : 126875

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از GizMag، این فیبر نوری از هیدروژل درست شده است و با روش «اپتوژنتیک» با کمک از پالس‌های نوری، سلول‌های سرطانی را در مغز تشخیص می‌دهد و حتی پتانسیل این را دارد که در درمان نیز به کار برود.


به گفته محققان MIT، این فیبر نوری کاملا نرم است و خاصیت کششی دارد و حتی می‌تواند در بخش‌های دیگر بدن، بیماری‌ها را تشخیص دهد و با نور هشدار دهنده‌اش وجود بیماری را نشان دهد.


این فیبر نوری از هیدروژل پیچیده‌شده در پلیمر ساخته شده است و بدون این که در داخل بدن بشکند و آسیبی ببیند، قابلیت خم و کشیده شدن را دارد. به گفته محققان، این فیبر نوری به دلیل ویژگی‌هایی که دارد می‌تواند در بلند مدت به عنوان ایمپلنت در بدن کاشته شود تا بدون وارد کردن صدمه‌ای به بافت‌های بدن، کار درمان را انجام دهد.


البته به گفته محققان، این فیبر نوری علاوه بر تشخیص سلول‌های مغزی، به اندازه هفت برابر خودش می‌تواند کش بیاید بدون این که پاره شود. این تیم قسمت‌های مختلف این فیبر را به رنگ‌های قرمز، سبز و آبی درآوردند و نور لیزر به آن تاباندند. با آنالیز شدت نور ساطع شده از آن، متوجه شدند که کدام قسمت‌ها کشیده شده‌اند و تا چه میزان.


به گفته محققان، زمانی که قسمت‌هایی از خاصی از فیبر کشیده شدند، ابعاد آن قسمت تغییر کرد و میزان نوری که در این قسمت جذب و پراکنده شد نیز تغییر کرد. این فیبر به همین روش می‌تواند به عنوان حسگری برای فشار عمل کند.


محققان می‌گویند: «این فیبر نوری می‌تواند در آینده به عنوان ابزار قابل کاشت یا ابزاری برای کشش‌سنج پوشیدنی مورد استفاده قرار گیرد و به طور مثال، در بازو یا پای بیمار بعد از جراحی کاشته شود یا این که در بدن قرار بگیرد و نخستین علائم بیماری را از روی التهاب‌های بدنی را نشان دهد و البته تومورهای داخل بدن را مانیتور کند».


مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر