صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۲ - ۲۷ مهر ۱۳۹۵
ستاری در "دهمین همایش ملی نخبگان فردا" مطرح کرد

تفکر دانش‌بنیان سونامی اقتصاد ایران/ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به بورس

رئیس بنیاد ملی نخبگان موج ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان را سونامی خواند که به زودی همه اقتصاد ایران را تحت‌الشعاع قرار می دهد.
کد خبر : 126745

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از مرکز روابط‌عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری، معاون علمی‌وفناوری رئیس‌جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان در «دهمین همایش ملی نخبگان فردا» به لزوم فرهنگ‌سازی در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: «مهمترین و بزرگترین سرمایه‌های هر کشوری نیروی‌انسانی آن است.»


او ادامه داد: «ایران به لحاظ داشتن نیروی انسانی کشور فوق‌العاده است و این مهم نه به دلیل وجود ذخایر متعدد نفت و گاز بلکه به‌خاطر تعداد بالای نیروی‌انسانی جوان و متخصص است.»


ستاری افزود: «در دنیای امروز، صرف برخورداری از ماده خام و اولیه اهمیتی ندارد بلکه وجود ذخایر طبیعی تنها زمانی ارزشمند است که نیروی‌انسانی متخصص برای تبدیل آن به ارزش‌افزوده حضور داشته باشد.»


معاون علمی‌وفناوری رئیس‌جمهوری گفت: «فروش ماده اولیه و خام‌فروشی هنر نیست خاصه برای کشوری که به اندازه همه تاریخ قدمت دارد و همواره معیادگاه تربیت افرادی شاخص و نوآور در حوزه علم و فناوری و به‌کارگیری آن بوده است. تاریخ ایران مرهون نفت و گاز و دیگر منابع نیست بلکه عظمت ایران امروزی مدیون افرادی مانند ابن‌هیثم، بوعلی، ابوریحان، فارابی، حافظ و سعدی است که هر یک در زمان خود سرآمد بودند.»


رئیس بنیاد ملی نخبگان افزود: «بعد از کشف نفت، مسیر جامعه ایرانی تغییر کرد و به‌جای نیروی‌انسانی، معادن و منابع را مهمترین سرمایه خود دانست. همین اشتباه سبب ایجاد فرهنگی نادرست شد که سال‌‌ها جامعه ایرانی را از مسیر خود منحرف کرد و کشور را به جایی رساند که به تعبیر مقام‌معظم رهبری مانند «بچه‌پولدار» به درآمدهای نفتی وابسته شد.»


او ادامه داد: «کشور برای بازگشت به گذشته پرافتخار خود و معرفی سیستمی جدید به همه دنیا، نیازمند سرمایه‌گذاری روی نیروی‌انسانی خود است و این مهم میسر نمی‌شود مگر با فرهنگسازی و تغییر فرهنگ عمومی جامعه.»


رئیس هیات امنای صندوق حمایت از پژوهشگران گفت: «حضور بیش از 30میلیون جوان یک مزیت بی‌نظیر برای کشور است به طوری که کمتر کشوری از این ظرفیت برخودار است. از سوی دیگر 5میلیون دانشجو و جای گرفتن در رتبه پنجم تربیت مهندس در جهان، ایران را به کشوری فوق‌العاده در جهان تبدیل کرده است. به‌همین دلیل بنیاد ملی نخبگان رسالت خود را گفتمان‌سازی و فرهنگسازی صحیح در حوزه نخبگان قرار داده و معتقدم کار ما در معاونت علمی و بنیاد نرم‌افزاری است که باید بر سخت‌افزار کشور سوار شود.»


معاون علمی‌وفناوری رئیس‌جمهوری به لزوم حضور بخش‌ خصوصی در فضای نخبگانی اشاره کرد و گفت: «یکی از مکان‌هایی که باید هدف سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی باشد، در کنار شرکت‌های دانش بنیان استارتاپ‌ها هستند که خوشبختانه در سال‌های گذشته این رویداد توانسته است به‌خوبی جایگاه خود را تثبیت کند.»


رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: «ایجاد هر تغییری نیازمند صرف هزینه است. رسالت بنیاد ملی نخبگان آماده کردن نیروی‌های مستعد برتر برای هزینه دادن و کمک به کشور است. به‌عبارت دیگر این نهاد قصد ندارد به‌عنوان مرکز رفاهی عمل کند بلکه در تلاش است مستعدان‌ برتر را به مسیری هدایت کند که برای ایجاد تغییر در جامعه خود را مسئول دانسته و داشته‌های خود را هزینه کنند. باید دانست اخذ رتبه‌ برتر در کنکور سراسری ابتدای راه است و افراد برگزیده بیش از هر کس باید برای استعداد خود ارزش قائل شده و آن را برای ایجاد تغییر مثبت در جامعه توانمند و در نهایت هزینه کنند.»


استخدام دولتی و تفکر کارمندی آفت فضای نخبگانی است


ستاری به مشکلات موجود در صنعت کشور اشاره کرد و گفت: «آنجه امروز به‌عنوان صنعت مطرح می‌شود در واقع کارخانه است و نه صنعت! صرف افزایش تعداد کارخانه‌ها و تولیدات آنها کشور را به کشوری صنعتی تبدیل نمی‌کند. صنعت در ماشین‌سازی و طراحی، دانش‌فنی و فناوری، ایده‌نو و عملیاتی کردن آن معنا می‌شود.»


او با اعلام خبر ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به بورس گفت: «جامعه برای پیشرفت و رسیدن به توسعه نیازمند تفکر دانش‌بنیان است. ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان امروزه به موجی بزرگ شده و در آینده‌ای نزدیک به یک سونامی تبدیل می‌شود که همه ارکان اقتصادی کشور را در برمی‌گیرد. در حال حاضر نیز اشتغال‌زایی و درآمدهای بسیار بالایی در شرکت‌های دانش‌بنیان حاصل شده است. این مسیر، راه صحیح برای رسیدن به توسعه است. باید دانست هیچ کشوری با خام‌فروشی و یا فروش ماده اولیه به توسعه نرسیده است.»


معاون علمی‌وفناوری رئیس‌جمهوری به لزوم حرکت دانشگاه‌ها به سمت استقلال و خودکفایی مالی اشاره کرد و دانشگاه دولتی را یکی از سدهای بزرگ کشور برای رسیدن به هدف تعیین‌شده دانست و گفت: «نگرش دانشگاه باید تغییر کند! دانشگاه باید به نقطه‌ای برسد که فارغ از پول دولت و با تکیه بر تولید دانش‌فنی و فناوری و همچنین ایجاد شرکت‌ و فروش ایده خود را اداره کند. دانشگاه دولتی هرگز نمی‌تواند و نمی‌خواهد در رقابت اقتصادی شرکت کند چرا که نیازی احساس نمی‌کند.»


او افزود: «مستعد برتر باید خود را به فردی تاثیرگذار در جامعه تبدیل کند، تغییر نگرش اشتغال یکی از ملزومات فضای نخبگانی و استخدام دولتی و تفکر کارمندی آفت فضای نخبگانی است. مسستعد برتر فردی است که می‌تواند با استعداد برتر و اعتماد به‌نفس خود در عرصه کارآفرینی و اشتغال‌زایی حضور موثر داشته و به جای اینکه بارمالی بر کشور تحمیل کند، اقتصاد را رونق بخشد.»


ستاری در پایان گفت: «مستعد برتر باید بداند کشور برای رسیدن او به این نقطه هزینه کرده و اجازه دیده‌ شدن به او داده است. پس اهداف خود را بلند و در راستای پیشرفت جامعه بومی ترسیم کرده و برای رسیدن به آنها از هیچ تلاشی کوتاهی نکند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر