صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۴ - ۲۶ مهر ۱۳۹۵
معاون اول رئیس جمهوری اعلام کرد:‌

نقش برجسته صنعت نفت در تحقق  اهداف اقتصاد مقاومتی/ حفظ امنیت ملی با افزایش تولید و صادرات نفت

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اینکه صنعت نفت در اقتصاد مقاومتی نقش پررنگی دارد، ‌گفت: وزارت نفت بهترین برنامه‌ها را برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی ارائه کرده است که جلوگیری از خام‌فروشی، ایجاد پالایشگاه‌های جدید، افزایش فرآورده‌های نفتی، افزایش تولید نفت و مشتریان راهبردی برای نفت، بخش اعظم این فعالیت‌ها بوده است.
کد خبر : 126417

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، اسحاق جهانگیری،‌ معاون اول رئیس جمهوری در دومین کنگره راهبردی نفت و نیرو، با بیان این مطلب افزود: وزارت نفت سال گذشته علاوه بر این کارها، چارچوب الگوی جدید قراردادهای نفتی را نیز تدوین کرد که بر اساس این قراردادها علاوه بر جذب سرمایه‌ خارجی، فناوری‌های روزآمد دنیا نیز به کشور منتقل می‌شود.


جهانگیری همچنین به افزایش تولید نفت ایران با توان مهندسان داخلی در پسابرجام اشاره کرد و گفت: هیچ‌کس گمان نمی‌کرد تولید نفت ایران با این سرعت و در مدت زمان کوتاهی افزایش یابد، اما ما توانستیم با توان داخلی این مهم را محقق کنیم. البته برای تولید بیشتر نفت، نیاز به سرمایه‌ و استفاده از فناوری‌های روزآمد وجود دارد.


معاون اول رئیس‌جمهوری ادامه داد: ما برای حفظ امنیت ملی و قدرت باید تولید و صادرات نفتمان را به بهترین شکل ممکن توسعه و افزایش دهیم و این افزایش باید در جهت توسعه قرار گیرد.


جهانگیری افزود: اگر بخواهیم ایران توسعه پیدا کند، بدون درآمدهای نفتی و توسعه بخش نفت این مهم امکان پذیر نیست.


وی با تاکید بر این که در ایران هیچ موضوعی مهم تر از نفت و گاز برای توسعه کشور نیست، بر ضرورت سرمایه گذاری در این بخش تاکید کرد و گفت: استفاده از قراردادهای جدید نفتی یکی از راه های سرمایه گذاری در بخش نفت است.


وی افزود: مدل چارچوب قرارداد جدید نفتی که از سوی وزارت نفت تهیه شده در معرض توجه کارشناسان زیادی قرار گرفته است و ده ها جلسه و گفتگو با افراد و نهادهای مختلف در این زمینه برگزار شده است.


وی با اشاره به این که در جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی بحث های مفصلی درباره این قرارداد انجام شده است، گفت: نظر افرادی که برای بهتر شدن این قراردادها راهکار ارائه دادند پذیرفته شده و در نتیجه این قرارداد نهایی شد.


وی با بیان این که ما نباید اجازه بدهیم در کشور وقت کشی شود ادامه داد: در سال های گذشته همسایگان ما با سرعت به توسعه میدان های نفتی پرداختند و عراق هم اکنون بیش از چهار میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه در روز تولید دارد.


معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان این‌که نفت برای کشور ما و همچنین کشورهای منطقه تنها یک مسئله اقتصادی نیست، افزود: بسیاری از وقایع سیاسی منطقه وابسته به انرژی و نفت است.


جهانگیری ادامه داد: تصورم این است که رخدادهایی که در ١١ سپتامبر و پس از آن در منطقه خلیج‌فارس افتاد، بخش قابل توجهی از آن بر سر نفت بوده است.


وی گفت: متأسفانه برخی کشورهای منطقه که سهم عمده‌ای در تولید نفت دارند، در ایجاد مشکلات در منطقه نقش مهمی داشته‌اند؛ در حالی‌که این کشورها می‌توانستند از درآمد نفت برای توسعه استفاده کنند اما از آن به عنوان ابزاری برای بی‌ثباتی و بی‌امنی در منطقه استفاده کردند.


معاون اول رئیس‌جمهوری به توسعه و رشد در آسیا اشاره کرد و افزود: بسیاری از صاحبنظران بین‌المللی معتقدند توسعه قرن بیست و یکم در کشورهای آسیایی بیشتر است و این کشورهای آسیایی هستند که نقش مهمی در تجارت بین‌المللی و رشد اقتصادی ایفا می‌کند.


جهانگیری با اشاره به این‌که توسعه صنعت نفت برای ایران بسیار مهم است، گفت: این توسعه افزون بر جنبه اقتصادی سبب ارتقای ایران در منطقه می‌شود.


وی تأکید کرد: اگر بخواهیم ایران را توسعه دهیم بدون درآمدهای نفتی غیرممکن است؛ بنابراین هیچ موضوعی برای کشور مهمتر از نفت و گاز نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر