تشخیص بیماری اندومتریوز حدود 7 سال طول میکشد
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر شاهین خزعلی در نشست خبری که به مناسبت کنگره بینالمللی اندومتریوز و جراحیهای کم تهاجمی زنان برگزار شد، گفت: در درمان جراحی اندومتریوز در تمام دنیا معضلاتی وجود دارد زیرا این بیماری علاوهبر رحم بر تخمدان، کلیه، روده، مثانه و سایر اعضای بدن را نیز درگیر میکند از این رو برای درمان و جراحی بیماران نیاز به تیمدرمانی (کار گروهی) هستیم به همین علت در بسیاری از کشورها به صورت کلینیکهای چند تخصصی اقدام به درمان بیماران مبتلا به اندومتریوز میکنند.
وی افزود: نتایج تحقیقاتی که در سال 1990 انجام شده نشان میدهد بیماران مبتلا به سرطان تخمدان که در مراکز چند تخصصی انکولوژی زنان مورد درمان قرار گرفتهاند طول عمر بیشتری داشتهاند از این رو از 10 سال پیش در انگلستان فعالیتهایی در این خصوص آغاز شد یعنی بیماران مبتلا به اندومتریوز در مراکز چند تخصصی که هم تجربه درمان و هم تعداد بیماران زیاد بوده به گونهای که میتوان کار تحقیقاتی نیز انجام داد مورد درمان قرار گرفتهاند.
دبیر علمی این همایش در ادامه با توجه به فعالیت کلینیک تخصصی پژوهشگاه ابنسینا یادآور شد: این کلینیک از سال 2014 مورد تایید انگلستان قرار گرفته است. تا امسال این مرکز جزء 5 مرکزی بوده که از لحاظ تعداد درمان بیماران مورد توجه قرار گرفته ولی در سال 2016 از لحاظ تعداد و شدت بیماران توانسته رتبه اول را کسب کند.
خزعلی تصریح کرد: در این مرکز چند تخصصی از ابتدایی که بیماران وارد میشوند اطلاعات و شرح حالشان دریافت و تا 24 ماه بعد از جراحی دادهها ذخیره و با مرور آن گزارشات ایمنی استخراج میشود.
وی با بیان اینکه جراحی اندومتریوز جزو جراحیهای پر عارضه است، خاطر نشان کرد: چون این بیماری اعضای مختلف بدن مانند مثانه، روده و لوله حالب را درگیر میکند عوارض بیماری موجب ایجاد چسبندگی در قسمتهای مختلف بدن میشود.
وی افزود: طی سه سال اخیر که جراحیهای اندومتریوز در کلینیک تخصصی پژوهشگاه ابنسینا انجام شده تا کنون حتی عارضه ناشناختهای و تشخیص داده نشدهای شناسایی نشده است.
دبیر علمی کنگره بینالمللی اندومتریوز درباره علائم این بیماری عنوان کرد: درد در دوران قائدگی در هنگام اجابت مزاج و بروز ناباروری از علائم این بیماری است. مطالعات نشان داده حدود 7سال زمان به طول میانجامد تا این بیماری تشخیص داده شود و از طرفی دیگر متخصصان زنان تجربه کافی در زمینه جراحی ندارد.
وی با بیان اینکه اندومتریوز درمان دارویی ندارد، عنوان کرد: تنها به کمک دارو میتوان زندگی بیمار را بهبود بخشید.
خزعلی در ادامه یادآور شد: علل مختلفی برای بروز این بیماری مطرح شده است اما هنوز علت مشخص و ثابت شدهای عنوان نشده اما عواملی مانند ژنتیک، ایمونولوژی و محیطی برای این بیماری مطرح شده است.
به گفته وی اکنون عوامل محیطی و آلودگی محیطی برای ابتلا به این بیماری مطرح شده اما به اثبات نرسیده است.
وی با توجه به برگزاری کنگره گفت: در این کنگره 75 عضو هیات علمی و 21 مهمان خارجی حضور خواهند داشت و در 23 پانل به بحث و گفتوگو خواهند پرداخت.
بر اساس این گزارش کنگره بینالمللی اندومتریوز و جراحیهای کم تهاجمی زنان چهارم تا ششم آبان در مرکز همایشهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/