صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پیکر سعید کشن‌فلاح تشییع شد/ شفیعی: نسل جدید تئاتر حضورشان را مدیون کشن‌فلاح هستند

پیکر سعید کشن‌فلاح صبح امروز 26 مهرماه در حوزه هنری تشییع شد و پس از همراهی هنرمندان و شاگردان وی تا چهارراه کالج به سوی آرامگاه ابدی‌اش بدرقه شد.
کد خبر : 126332

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، محسن مومنی‌شریف، رئیس حوزه هنری درخصوص سعید کشن‌فلاح گفت: «او کسی بود که سال‌ها از بیماری رنج می‌برد و بیماری را به زانو درمی‌آورد و هرگز اجازه نداد بیماری‌اش باعث شود از فعالیت و کار او کاسته شود. در میان ما کسی نبود که گمان کند که او این روزها از میان ما برود.»


وی اظهار کرد: «بارها در محضر وی درباره او صحبت کرده بودم اما امروز متاسف هستم که در مقابل پیکرش از افعال ماضی استفاده می‌کنم.»


وی افزود: «کشن‌فلاح شخصیتی ارادت‌برانگیز بود و مجموعه‌ای از خصایل نیکو و صفات زیبا و دوست‌داشتنی در این شخصیت بزرگوار وجود داشت که انسان را مجذوب خود می‌کرد. مگر ممکن بود کسی با او برخورد داشته باشد و مجذوب و شیفته او نشود، البته منطق قرآنی می‌فرماید: کسی که ایمان به خدا داشته باشد و عمل صالح انجام دهد، خدا محبت او را در دل دیگران قرار می‌دهد.»


وی یادآور شد: «زنده‌یاد کشن‌فلاح اهل ایمان بود، ایمان داشت و انسان مومنی بود. انسانی مجاهد به معنای واقعی خود کلمه و اهل جهاد و کار بود. از زمانی که در حوزه هنری در خدمت وی بودم و همچنین مکان‌های دیگر، همیشه می‌دیدم که شخصیت اهل عمل، خستگی‌ناپذیر، مجاهد و با ایمانی دارد و در پرتوی ایمان خود کار می‌کند. البته او بی‌اعتنا به شهرت و بروز و ظهورهای رسانه‌ای بود و به همین دلیل نیز امروز حق او آن‌طور که باید و شاید ادا نشد و از مرگ وی تنها اخباری مربوط به درگذشت و مراسم تشییع او در اکثر رسانه‌ها منتشر شد.»


رئیس حوزه هنری تاکید کرد:‌ «او بی‌تردید از پیشگامان هنر انقلاب اسلامی است و در این راه در قامت معلمی مهربان و راهبری مشوق دست جوانان فراوانی را گرفت که امروز از هنرمندان بنام کشور هستند. او شخصیتی پرکار بود و در هرجا که قرار گرفت در آنجا تحولی ایجاد کرد، ولی اهل خود نشان‌دادن‌های مرسوم نبود. امیدوارم بعد از این درباره ایشان بیشتر صحبت شود و حق وی که بر گردن هنر ما حق عظیمی است، رعایت شود.»


وی همچنین اظهار کرد: «کشن فلاح زحمات زیادی کشید و کارهای بزرگی انجام داد که بستر کارهای بزرگتری شد.»


وی در ادامه سخنانش از ایجاد مرکز هنرهای نمایشی تئاتر، دست‌گیری از جوانان، همراهی و کمک به هنرمندانی که از شهرستان می‌آمدند و همچنین فعالیت‌های کشن‌فلاح در دانشگاه هنر سخن گفت و در ادامه افزود: «با اینکه کشن‌فلاح دچار بیماری شد و بعدها ویلچرنشین شد، اما از فعالیت خود دست نکشید و تسلیم بیماری نشد و در رختخواب در انتظار مرگ نبود. او بعد از شرکت در مراسم تاسوعا و عاشورا در این مسیر رحلت کرد و انشاء‌الله روح وی با سیدالشهدا محشور شود.»


کشن فلاح فردی پاک و زحمتکش بود


در ادامه این مراسم، تاجبخش فناییان به عنوان دیگر سخنران این مراسم پشت میکروفن قرار گرفت و گفت: «سعید مثل همه ما زندگی کرد، مهربانی کرد، نامهربانی کرد و مهربانی‌ها و نامهربانی‌ها دید، ولی خدا می‌داند که او فردی پاک و زحمتکش بود.»


وی اظهار کرد: «کسی که برای خانواده‌اش تا آخرین لحظه زندگی کار می‌کند لابد جامعه‌اش را فراموش نمی‌کند. لابد خیرخواه، وفادار و مرد است. کشن فلاح به خانواده‌اش خیلی عشق می‌ورزید و خانواده‌اش نیز متقابلاً خیلی دوستش داشتند و دارند. همسر وی همواره می‌گفت که سعید روز به روز خوشگل‌تر می‌شود و حتما هم همین‌طور بوده و حتما وی زیبایی‌های سعید را می‌دید. »


فنائیان تصریح کرد: «شما همه آنقدر بامعرفت و دوست‌داشتنی هستید که در تشییع جنازه این مرد شرکت کرده‌اید. خدا سعید را بیامرزد و به نظرم خداوند از گناهان کوچکش به خاطر خوبی‌های بزرگش می‌گذرد.»


ردپای کشن فلاح در تمام بخش‌های هنرهای نمایشی


محمود عزیزی دیگر سخنران این مراسم بود که با اشاره به فعالیت چهار دهه‌ای سعید کشن فلاح در زمینه تئاتر و آموزش بیان کرد: «هر جایی از این حوزه را در این برهه تاریخی نگاه کنیم، رد پای سعید کشن فلاح محکم به عنوان مرد صاف، پاکدل و دوست‌داشتنی دیده می‌شود چراکه او یکی از ستون‌های محکم برای فعالیت در تمام بخش‌های هنرهای نمایشی بود.»


وی افزود: «آرزو می‌کنم هرازگاهی یاد بگیریم ذهن‌هایمان را شستشو دهیم و البته طبیعی است وقتی کسی در یک جایگاه قرار می‌گیرد، نتواند به همه خدمات و سرویس بدهد اما سعید کشن‌فلاح هر جا که می‌رفت سعی می‌کرد بدنه هنرهای نمایشی آسیب نبیند.»


وی با اشاره به فداکاری‌های کشن‌فلاح برای لطمه نخوردن تئاتر بیان کرد: «او تمام توان خود را در خدمت این هنر قرار داد و آنطور که بادی مورد قدردانی قرار نگرفت، در حالی که اگر کمی تنگ‌نظری‌هایمان را کنار بگذاریم، چهار دهه فعالیت‌های علمی و آموزشی او را به عنوان یک ستون پابرجا خواهیم دید.»


اکرمی، رئیس دانشگاه هنر نیز که دیگر سخنران این مراسم بود گفت: «برگ زرین دیگری از اهل هنر به خزان پیوست. مرحوم کشن‌فلاح یکی از هنرمندان متعهد و رنج‌دیده بعد از انقلاب بود. ایشان تمام فرصت زندگی و حرفه‌ای خود را در جهت اعتلای هنر نمایش کشور ثبت کرد و این کاری ارزشمند و قابل ستایش است. »


وی افزود: «کشن فلاح هم در بخش حرفه و هم در بخش آموزش خیلی پرتلاش بود و از هنرمندان موثر در رشته تئاتر بود. او شاگردان و هنرمندان زیادی را در عرصه آموزش تربیت کرد که انشاء‌الله ادامه‌دهنده راه آن بزرگوار باشند.»


هنرمندان سنگ زیربنای فرهنگ کشور هستند


وی تاکید کرد: «هیچ ارثی بهتر و گرانقدرتر از این نیست که انسان راه خود را در میان انسان‌ها باقی بگذارد. او به عنوان معلم این رسالت را به انجام رسانید و ای کاش که ما این هنرمندان را تا زمانی که در بین خود داریم ارج نهیم و به آنها احترام گذاریم و فقط در چنین اتفاقاتی دور هم جمع نشویم.»


رئیس دانشگاه هنر عنوان کرد: «فرهنگ و هنر و به خصوص هنرمندان سنگ زیربنای فرهنگ کشور هستند و این سنگ‌های زیربنا تمام رنج‌ها و نامهربانی‌ها و بداخلاقی‌ها را تحمل می‌کنند به خاطر اینکه جامعه با فرهنگ و شاد داشته باشیم و ارزش‌های فرهنگی ملت و اجتماع حفظ شود.»


اکرمی عنوان کرد: «مرحوم کشن‌فلاح که علاوه بر تأملات جسمانی، تأملات روحی را نیز مثل برخی از هنرمندان تحمل می‌کرد. ما هنرمندان باید قدر خود را بدانیم و نباید تمام تمجید محاسن و ارزش‌ها را بعد از رفتن از میان هم بگوییم. کشن‌فلاح‌ها در میان شما و جامعه زیاد هستند و هنرمندان زیادی تربیت می‌شوند که به این آب و خاک خدمت می‌کنند، بنابراین اگر فرهنگ‌مان را دوست داریم هنرمندان را ارج نهیم و تنها احترام گذاریم.»


ما نامهربانی و بداخلاقی‌ها را از غیرهنری‌ها داریم


وی بیان کرد: «متاسفانه با همه شعارهایی که دادیم که انقلاب ما انقلاب فرهنگی است، اما هنرمند در این کشور مظلوم است در حالی که فرهنگ و هنر برای بالندگی نیاز به آزادی بیان و نیاز به امکانات مناسب دارد، ما همه اینها را برای هنرمندان دریغ می‌کنیم. همه ارزش‌های هنر ما بر این است که هنرمندان با تمام مضیقه‌هایی که هنر دارد آن را بالنده نگاه داشتند.»


رئیس دانشگاه هنر اظهار کرد: «ما نامهربانی و بداخلاقی‌ها را از غیرهنری‌ها داریم اما حداقل آن این است که هنرمندان و جامعه هنری کشور قدر هم را بدانند و یکدیگر را تقویت کنند و اجازه دهند که هنر بتواند خود را عرضه کند. مرحوم کشن‌فلاح از افرادی بود که با ناملایمات جسمانی مشکلات روحی را تحمل می‌کرد و خدمات زیادی را به کشور ارائه کرد.»


مهدی شفیعی، مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام اینکه علی مرادخانی در حال‌حاضر در جلسه کمیسیون فرهنگی مجلس است و به همین دلیل نتوانسته در این مراسم حضور پیدا کند، تصریح کرد: «سیل پیام‌های تسلیت و یادداشت‌هایی که از سوی هنرمندان در فضاهای مجازی و رسانه‌ها منتشر شده حاکی از این بود که همه هنرمندانی که استاد را می‌شناختند سوگوار و عزادار وی هستند.»


نسل جدید تئاتر حضورشان را مدیون کشن‌فلاح می‌دانند


وی اعلام کرد: «من از جانب اصغر همت، ایرج راد، خانه تئاتر و تمام اصناف مرتبط با جامعه تئاتری این مصیبت را به همه تسلیت می‌گویم. کشن‌فلاح در تئاتر کشور بخصوص در دوره بعد از انقلاب اسلامی جایگاه ویژه‌ای داشت و از جمله برخی از دوستان بود که تئاتر بعد از انقلاب را رسمیت بخشیدند. تمام دانش‌آموختگان و هنرمندان یا شاگرد مستقیم وی در دانشگاه بودند و یا شاگرد دانشجویان کشن‌فلاح هستند. به همین دلیل نسل جدید تئاتر حضورشان را مدیون کشن‌فلاح در جامعه تئاتری و اتفاقات تئاتر می‌دانند.»


وی اظهار کرد: «با وجود اینکه در این سال‌ها با بیماری دست و پنجه نرم می‌کرد، حضور موثری در تمام جایگاه‌های مسئولیتی دانشگاه داشت و به یاد دارم که در زمانی که خواستم در شورای ارزیابی با ما همکاری داشته باشد، با وجود تمام شرمساری که به خاطر وضعیت جسمانی‌اش داشتند اما با بزرگواری درخواستم را پذیرفت و با ویلچر در کنار همسرش در مرکز هنرهای نمایشی حضور می‌یافت.»


وی با اشاره به اینکه این روزها هنرمندان بزرگ زیادی را از دست داده‌ایم، عنوان کرد: «رضا کمال علوی، داوود رشیدی و امروز سعید کشن‌فلاح ستون‌هایی هستند که نبودن‌شان خسران بزرگی است اما هنرمند وقتی در کنار ما نیست با آثاری که بر جای گذاشته ماندنی می‌شود.»


در ادامه این مراسم نماز میت خوانده شد و پیکر مرحوم سعید کشن‌فلاح تا چهارراه کالج تشییع و پس از آن به سمت آرامگاه ابدی وی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه شد.


رحمت امینی، حسین پارسایی، کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، امیر عبدالحسینی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، یزدان عشیری، شهرام کرمی، نصرالله قادری، محمد حیدری دبیر جشنواره فیلم فجر، فرهاد توحیدی، پیمان شریعتی و رحمت امینی از جمله افراد حاضر در این مراسم بودند.


انتهای پیام/

ارسال نظر