ساخت نمایشگری به ضخامت کاغذ و کاملا رنگی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceDaily، محققان زمانی که در حال کار روی قرار دادن پلیمرهای رسانا روی نانوساختارهایی بودند، کشف کردند که این ترکیب میتواند گزینه بسیار خوبی برای ایجاد صفحهنمایشهای الکترونیکی به ضخامت یک کاغذ باشد. آنها سال بعد از این ماجرا، مادهای را ساختند که کمتر از یک میکرومتر ضخامت دارد و آنقدر منعطف است که قابلیت خم شدن دارد و رنگهایی را به نمایش میگذارد که یک نمایشگر LED استاندارد میتواند نمایش دهد.
آنریاس دلین، یکی از این محققان، میگوید: «این کاغذ بسیار شبیه به تبلت کیندل، محصول شرکت آمازون، است. البته شاید شبیه به نمایشگرهای استاندارد روشن نباشد اما نور خارجی را که به آن میتابد را منعکس میکند و همین باعث روشن شدن آن میشود. در نتیجه این صفحهنمایش کاغذی برعکس نمایشگرهای LED، که در جاهای تاریک کار میکنند، در جاهایی که روشن باشد، مثل مقابل نور خورشید، به خوبی کار میکند».
به گفته وی، این نمایشگر کاغذی مصرف انرژی بسیار کمی دارد و فقط به یک دهم انرژی مورد نیاز تبلت کیندل- که خودش کممصرفتر از صفحهنمایش تبلتهای LED است- نیاز دارد.
به گفته محققان، این ویژگیها به دلیل توانایی پلیمر در کنترل نور جذبشده و منعکسشده است. پلیمرهایی که تمام سطح این نمایشگر کاغذی را پوشانده است، سیگنالهای الکتریکی را در تمامی قسمتهای آن هدایت میکند و تصاویری را با کیفیت بالا خلق میکند.
این مواد هنوز برای تولید نمایشگر آماده نیست اما برای پایهریزی آن آماده است و این تیم با کمک آن توانستهاند تعدادی پیکسل درست کنند. آنها از رنگهای اصلی RGB یعنی قرمز، آبی و سبز استفاده کردهاند و توانستند با ترکیب آنها تمام رنگهای موجود در یک نمایشگر LED استاندارد را تولید کنند.
نتایج این تحقیقات خیلی خوب بوده اما در حال حاضر پیکسلهایی که این محققان تولید کردهاند، هر کدام به اندازه یک تبلت هستند. با این حال، محققان ادعا میکنند که به وزدی میتوانند اندازه این پیکسلها را به ابعاد دلخواه خود برسانند.
یکی دیگر از موانع امروزی ساخت نمایشگرهای استاندارد این است که در آنها از طلا و نقره استفاده میشود و این امر فرآیند تولید را پرهزینه میکند.
به گفته دلین، سطح طلایی نمایشگر کاغذی فقط 20 نانومتر ضخامت دارد و همین امر موجب شده که میزان طلای کمی در آن به کار برود. با این حال، میزان زیادی طلا در تولید این نمایشگر هدر میرود و ما در پی یافتن راهی برای کاهش این هدررفت هستیم.
مترجم: نسترن صائبی
انتهای پیام/