صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۰ - ۲۳ مهر ۱۳۹۵

کشف یک سیاره کوتوله جدید در منظومه شمسی

«پلوتو»، «سرس»، «اریس»، «ماکی‌ماکی» و «هائومیا» تیم ملی سیارات کوتوله ای هستند که در منظومه شمسی وجود دارند. با این حال، گروهی از محققان دانشگاه میشیگان به تازگی یک کاندید جدید برای این تیم کوتوله‌ها کشف کرده‌اند که در کمربند کویپر قرار دارد و 13/7 میلیارد کیلومتر از خورشید فاصله دارد.
کد خبر : 125380

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، محققان نام این کوتوله تازه کشف‌شده را 2014 UZ224 نامیده‌اند زیرا تصویر این سیاره نخستین بار در سال 2014 گرفته شد و دو سال طول کشید تا دانشمندان بتوانند وجود این سیاره را تائید کنند.


قطر سیاره 2014 UZ224 فقط 531 کیلومتر است و بسیار کوچک‌تر از سرس (با قطر 590 کیلومتر) است که تا قبل از این کوچک‌ترین سیاره کوتوله جهان شناخته شده بود. این سیاره آنقدر کوچک است که حتی تیم تحقیقاتی هنوز بر سر این که آن را جزو کوتوله‌های منظومه شمسی بنامند یا خیر به توافق نرسیده‌اند و تصمیم در حال حاضر بر عهده هیات بین‌المللی ستاره شناسان است.


این جرم آسمانی همچنین فاصله زیادی از ما دارد و حدود 1100 سال نوری طول می کشد تا یک دور به دور خورشید بگردد. با توجه به ابعاد و همچنین فاصله دور این سیاره کوتوله از ما، به نظر می رسد که تاثیر چندانی روی کره ما نداشته باشد.


این سیاره نخستین بار توسط «دوربین انرژی سیاه» شکار شد. دانشمندان امیدوارند که با کمک این دوربین بتوانند درک بهتری از انرژی سیاه در فضا، یعنی نیروی اعجاب‌انگیزی که موجب تداوم انبساط و توسعه عالم هستی می‌شود، پیدا کنند.


مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر