صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۵ - ۲۲ مهر ۱۳۹۵

سرنوشت بازار نفت در مثلث الجزایر- استانبول- وین

قیمت نفت در بازارهای جهانی سیر صعودی را طی می کند تا امیدها به ایجاد شرایط مساعد قیمتی برای کشورهای تولید کننده نفت بیشتر شود.
کد خبر : 125314

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، در هفته های اخیر قیمت های جهانی نفت افزایش پیدا کرده است که از مهمترین دلایل آن می توان به توافق ایجاد شده بین کشورهای اوپک در نشست الجزایر اشاره کرد.


در کنار آن نزدیک شدن به فصل سرما نیز یکی از دلایل افزایش قیمت نفت به شمار می رود.


اما با وجود اینکه توافق برای کاهش سقف تولید بین اعضای اوپک ایجاد شده است، این کشورها در ماه گذشته میلادی رکورد بیشترین تولید نفت خام را به ثبت رساندند؛ ر کورد تولیدی که نتوانست جلوی افزایش قیمت را بگیرد و قیمت سبد نفتی اوپک، با ٥٠ سنت افزایش به ٤٨ دلار و ٨١ سنت برای هر بشکه رسید.


از سوی دیگر خبر ملاقات مقام‌های برخی کشورهای بزرگ تولید کننده نفت عضو و غیرعضو اوپک، برای دستیابی به توافقی ٦ ماهه در استانبول نیز امید را به بازار طلای سیاه بازگرداند.


امیدها آنجا رونق گرفت که خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی، گفت که طرح محدود کردن تولید از حمایت برخوردار است و و روسیه نیز برای همکاری در این باره اعلام آمادگی کرده است.


هدف از ملاقات وزیران و مقام‌های بلندپایه برخی اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) با همتایانشان از کشورهای تولید کننده غیر عضو، تعیین و مشخص کردن جزئیات توافق جهانی برای محدودکردن تولید به مدت دست کم ٦ ماه است.


وزیران نفت و انرژی برخی کشورهای عضو اوپک در حاشیه کنفرانس انرژی استانبول به مذاکرات گسترده ای برای کسب حمایت از توافق ماه سپتامبر اوپک در الجزیره روی آورده اند که قرار است در نشست پایان ماه نوامبر این سازمان در وین، تصویب شود.


الفالح همچنین گفته که بسیاری از کشورهای غیرعضو اوپک مایل به پیوستن به این طرح هستند. ما درباره حمایت صحبت نمی کنیم، بلکه در باره مشارکت و همکاری سخن می گوییم.


محمد بارکیندو، دبیر کل اوپک، نیز با تاکید بر اینکه هرگونه توافق ابتدا در مدت ٦ ماهه به اجرا گذاشته خواهد شد، اطمینان داده که دیگر کشورهای تولید کننده غیرعضو نیز به این توافق خواهند پیوست، زیرا به نفع همه تولیدکنندگان و همچنین مصرف کنندگان است.


امیدها به توافق و افزایش قیمت های نفت در حالی قوت می گیرد که قیمت‌های نفت از میانه ٢٠١٤ که عرضه جهانی نفت بدون محدودیت صورت گرفته، تقریبا نصف شده است و حتی در زمانی کوتاه قیمت ها در این بازار به زیر 30 دلار نیز رسید.


از همین رو اعضای اوپک در نشست ماه سپتامبر الجزیره درباره کاهش متعادل تولید نفت توافق کردند که هدف از آن رساندن مجموع تولید اوپک به دامنه ٣٢ میلیون و ٥٠٠ هزار تا ٣٣ هزار بشکه در روز است. این توافق از سال 2008 تا کنون در بین اعضای اوپک بی سابقه بوده است.


از سوی دیگر،دبیرکل اوپک خبر داد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه تعهدی سخت و جدی به کشورهای تولیدکننده نفت اوپک داده است تا این کشور نیز به توافق فریز نفتی بپیوندد.


محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک گفت: ما به تعهد روسیه کاملاً اطمینان داریم و گفت‌وگوها با روسیه کاملاً سازنده بودند.


با این وجود نواک، گفته که روسیه در هر توافقی سطح تولید خود را کاهش نخواهد داد.


امید به توافق در نشست استانبول با وجود صحبت های ضد و نقیض روسیه به منظور کاهش تولید، همچنان بالاست و اگر بتواند تصمیم مشخصی از این نشست بیرون بیاید، مسیر برای ایجاد توافقی پایدار در وین هموار خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر