توصیه های بهداشتی در ماه محرم و ایام عزاداری امام حسین (ع)
جواد نظری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به برگزاری مراسم مذهبی و توزیع نذورات در ماه محرم اظهار کرد:توزیع نذورات در مساجد و برگزاری مراسم مذهبی در تکایا میتواند احتمال بروز بیماریهای مرتبط با آب و غذا به ویژه بیماریهای عفونی رودهای را افزایش دهد بر همین اساس رعایت مسایل بهداشت فردی و محیطی بسیار با اهمیت است.
وی به مردم و هیاتهای مذهبی توصیه کرد: از مواد خام مصرفی سالم و بهداشتی استفاده کنند به طوری که بسته بندی مواد غذایی مورد تایید وزارت بهداشت باشد و در هنگام تهیه و طبخ غذا از ورود و خروج مکرر افراد مختلف به محل توزیع جلوگیری کنند.
نظری با اشاره به استفاده مردم از ظروف یکبار مصرف برای توزیع نذری ادامه داد: متاسفانه پخش نذورات در ظروف پلاستیک یکبار مصرف در ایام محرم در اماکنی مثل منازل، مساجد، تکایا و کنار خیابان افزایش یافته است برهمین اساس باید از ظروف سفید رنگ با علامت PE، PP، PS استفاده کنند که البته این ظروف میتوانند برای بستهبندی مواد غذایی گرم و مرطوب مورد استفاده قرار گیرند اما برای نگهداری غذاهای داغ مانند آش و شله زرد مناسب نیستند و ظروف پلیاستایرنی فومدار (EPS) و پلیاستایرنی سفید رنگ (HIPS) نیز برای مواد غذایی گرم و مرطوب مناسب بوده ولی برای غذای داغ 140 درجه نامناسب است همچنین ظروف پلیاستایرنی شفاف (GPPS) مناسب برای نوشیدنی سرد بوده ولی برای چای و قهوه مناسب نیست.
وی در مورد مصرف آب آشامیدنی نیز گفت: مردم از آب آشامیدنی سالم استفاده کنند همچنین شستشو و پاک سازی مستمر ظروف چندبار مصرف مورد استفاده در توزیع آب، چای و مواد غذایی ضروری است و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم باید از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحا ظروف یکبار مصرف گیاهی و سلولزی استفاده کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یادآور شد: از ذبح و قربانی احشام مقابل هیاتهای عزاداری و یا تکایا و مساجد و در معابر خودداری شود یا حتی الامکان در محل های تعیین شده صورت گیرد به طوری که از پراکنده شدن خونابه و فضولات حیوانات در این مکان ها جلوگیری شود.
انتهای پیام/