صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۳ - ۲۴ فروردين ۱۳۹۴
غفوری‌فرد در گردهمایی اصناف و بازار:

دغدغه‌های رهبری باید مورد توجه تیم مذاکره کننده قرار گیرد

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه گفت: در بخش دیگری در متن انگلیسی بیانیه آمده که ایران با پروتکل الحاقی موافقت کرده است در صورتی که موافقت با این پروتکل در هنگامی انجام می‌شود که به تایید نمایندگان مجلس شورای اسلامی برسد.
کد خبر : 12484

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، گردهمایی اصناف و بازاریان صبح امروز (دوشنبه) در مسجد امام خمینی(ره) بازار تهران با حضور حسن غفوری‌فرد رئیس هیئت نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو ارشد حزب مؤتلفه اسلامی برگزار شد.


غفوری‌فرد در این مراسم با اشاره به بیانیه اخیر هسته‌ای لوزان اظهار کرد: باید این نکته را در نظر داشت که قرار گرفتن ایران اسلامی در یکطرف و 6 کشور قدرتمند جهان جهت مذاکرات در طرف دیگر، نشانه اصلی اقتدار نظام ما است.


وی افزود: در 100 سال اخیر چنین مسئله‌ای سابقه نداشته و در 50 سال اخیر نیز هرگاه کشوری در مقابل آمریکا ایستادگی می‌کرد از حمایت شوروی سابق و بلوک شرق سود می‌جست و بالعکس این مسئله نیز صادق بود اما مسئله هسته‌ای ایران آنچنان مهم است که بلوک شرق و غرب در یکطرف و ایران در طرف دیگر مذاکرات است.


غفوری‌فرد تاکید کرد: اینکه در 18 ماه اخیر توانستیم اینچنین با قدرت با آنها مذاکره کنیم و تحت رهنمودهایی رهبری به موفقیت‌هایی دست یابیم، جای تشکر و قدردانی از تیم مذاکره کننده دارد.


عضو حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: وقتی دیپلمات‌های ما مقابل قریب 40-30 دیپلمات قدیمی و کارکشته که 6 قدرت را نمایندگی می‌کنند، قرار گرفته و برسر تأمین منافع ملی مبارزه می‌کنند، لازم است که از مأموریت تیم دیپلماسی حمایت شود.


وی با تاکید بر اینکه بیانیه لوزان صرفا یک بیانیه است و هیچ تعهدی را برای طرفین ایجاد نمی کند، گفت: اما این بیانیه (لوزان) دارای نکاتی است که باید بدان توجه داشت نخست اینکه در این بیانیه بیش از 10 بار ایران را مکلف به انجام اموری کرده که جای بحث دارد. البته شاید تا سه ماه آینده و زمان بررسی توافقنامه اصلی ایران هیچکدام از آنها را نپذیرد اما مکلف کردن ایران در بیش از 10 بار جای بحث و جدل فراوان دارد.


غفوری فرد اضافه کرد: آنها (غرب) چون دارای دستگاه رسانه‌ای بسیار قوی هستند همیشه سعی کرده تا ذهنیت مردم جهان را نسبت به برنامه هسته‌ای ایران به سمت منفی پیش ببرند.


رئیس هیئت نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فرمایشات مقام معظم معظم رهبری گفت: ایشان(مقام عظمای ولایت) فرمودند که در جزئیات دخالت نمی کنم اما چارچوب اصلی را مشخص نمودند یعنی ایران صنعت هسته‌ای خود را تحت هر شرایطی ادامه می‌دهد و توسعه علمی و هسته‌ای کشور نیز ادامه خواهد یافت.


وی با بیان اینکه در 40 سال گذشته آمریکا و غرب با ظلم آشکار تحریم‌هایی را بر ضد ایران تصویب و اجرا کرده است، گفت: مقاومت مردم ایران و رهنمودهای رهبری و طرح‌هایی در قالب اقتصاد مقاومتی که از طرف معظم له ارائه گردید آنچنان استکبار جهانی را مایوس نمود که علنا اوباما در مصاحبه اخیر خود از ناتوانی تحریم ها بر ضد ایران سخن گفت. پس لغو تحریم ها که در این بیانیه به آن اشاره شده ، امتیاز مورد توجهی نیست که غرب و آمریکا می خواهد به ایران بدهد.


غفوری‌فرد به قوانین NPT و سازوکار هسته‌ای در دنیا پرداخت و تصریح کرد: در قانون NPT که در مورد برنامه هسته‌ای کشورهای جهان است، آمده که کشورهای دنیا به دو دسته کلی تقسیم می شوند: آنهایی که دارای این صنعت هستند که در واقع همان 5 کشور اصلی هستند که در سازمان ملل هم حق وتو دارند و میتوانند این صنعت را حفظ و توسعه دهند و دوم بقیه کشورهای جهان که این صنعت را ندارند، و حق هم ندارند که تا ابد این صنعت را داشته باشند.


عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: بعد از آنکه کشورهایی مانند پاکستان، هندوستان و کره شمالی توانستند به این فناوری دست پیدا کنند این تقسیم‌بندی از دو قسمت به سه قسمت تبدیل شد، یعنی تقسیم بندی در دو بند فوق الاشاره یکطرف و سومین مورد کشورهایی که دارای فناوری دست یابی به بمب اتم هستند و فقط باید در همین حد باقی بمانند. این مورد همان پروتکل الحاقی است و ظلم بزرگی است که به جهانیان تحمیل شد.


وی خاطرنشان کرد: از دیگر مواردی که در بیانیه جای بحث و بررسی دارد این مسئله است که بعد از امضا توافقنامه محدودیت‌هایی برای ایران در نظر گرفته شده است، بنا بر متن انگلیسی قرائت نشد ایران ملزم است سایت فردو که سایتی نفوذ ناپذیر از لحاظ نظامی و تسلیحاتی است بکلی برای مدت 15 سال تعطیل شود و هیچ غنی سازی در آن انجام نشود اما آنچه که آقای ظریف در متن فارسی به آن تاکید دارند استفاده از این سایت در جهت مسائل تحقیقاتی است.


غفوری‌فرد با بیان اینکه ایران دارای 19000 سانتریفیوژ فعال است که توسط متخصصین خودمان طراحی و ساخته شده است، گفت: سانتریفیوژها به سرعت از مدل IR1 به مدل بسیار پیشرفته IR8 رسید اما در متن بیانیه داریم که حداکثر باید 6000 عدد از این این دستگاه‌ها با پایین‌ترین مدل فعالیت کنند که با تلاش آقای ظریف و تیم همراهشان از این تعداد 1000 عدد در سایت فردو قرار می‌گیرد که عملا اگر کار تحقیقاتی هم انجام دهند، یعنی از سیکل غنی سازی خارج می‌شوند.


«ما در نطنز در حال حاضر 10000 کیلوگرم اورانیوم 5% داریم ،این مقدار غنی سازی جهت سوخت راکتورها مورد استفاده قرا میگیرد،اگر بخواهیم جهت بمب اتمی استفاده نماییم باید به بالای 90% غنی سازی برسد،اما دربیانیه اجازه غنی سازی حداکثر تا 4/3 % به ما داده شده است و در بخش دیگری مقدار اورانیوم خود را به 300 کیلوگرم باید کاهش دهیم و در ادمه فعالیت نیز این 300 کیلوگرم نباید افزایش پیدا نماید. یعنی دو سوم سانتریفیوژهای خود را تعطیل نماییم و مقدار غنی سازی شده نیز ثابت بماند.»


وی ادامه داد: رهبر انقلاب تاکید بر رفع و توقف تمام تحریم‌ها دارند اما اوباما با وقاحت تمام صحبت از تعلیق تحریم‌ها می‌کند.


دبیر کل جامعه اسلامی ورزشکاران با اشاره به تفاوت متن انگلیسی و فارسی بیانیه گفت: در متن انگلیسی بیانیه راه حل بدست آمده برای 15 سال است و آنچه در متن فارسی می‌بینیم برای 10 سال.


عفوری فرد اظهار کرد: در خصوص آنچه آمریکایی‌ها در این بیانیه ادعا می‌کنند که ایران موافقت کرده تا 15 سال هیچ تحقیقاتی را در فردو به انجام نرساند، در خطوط قرمزی که رهبری اعلام کردند این نکته ذکر شده است که نباید توسعه علمی و هسته‌ای متوقف شود و در این بیانیه تاکید شده که در سایت فردو هیچ مواد قابل شکافی نباید وجود داشته باشد.


وی گفت: در بخش دیگری در متن انگلیسی بیانیه آمده که ایران با پروتکل الحاقی موافقت کرده است در صورتی که موافقت با این پروتکل در هنگامی انجام می‌شود که به تایید نمایندگان مجلس شورای اسلامی برسد.


عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی گفت: در مورد لغو تحریم‌ها گفته شده که بستگی به گزارش آژانس دارد در حالی که تجربخ ما نشان می‌دهد آژانس در این مورد همواره دوپهلو صحبت کرده است. حتی در این بیانیه داریم که کوچکترین شبهه در هر مکانی باید مورد بازرسی قرار گیرد. ضمن اینکه تحریم‌های حقوق بشر، تروریسم و موشکهای بالستیک همچنان پابرجا باقی خواهد ماند.


غفوری‌فرد اضافه کرد: برداشتن گام‌های اساسی از طرف ایران باید بوسیله آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای تائید شود و این تایید ممکن است چندین سال به طول انجامد.


وی در پایان خاطرنشان کرد: در حالت کلی آنچه دیپلمات‌ها و مذاکره‌کنندگان انجام داده‌اند باعث افتخار است اما باید دغدغه‌های رهبری را در نظر گرفت زیرا رهبری از توطئه‌های طرف مقابل آگاه است و حتما باید رهنمودهای معظم‌له مورد توجه قرار گیرد. زیرا گروه مقابل به سرکردگی آمریکا همیشه نشان داده‌اند که به هیچ وجه قابل اعتماد نیستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر