علت کم بودن تولیدات علمی کشور سیاستگذاری غلط در آموزش عالی است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از رادیو گفتوگو، دکتر محمد جعفر صدیق، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: «موضوع توسعه فناوری در چند دهه گذشته به طور جدی در دستور جوامع بشری از جمله ایران قرار گرفته است. برنامه چهارم توسعه اولین برنامهای بود که به طور جدی موضوع توسعه علمی و فناوری را در دستور کار قرار داد و حتی بحث اقتصاد دانشبنیان را مطرح کرد.»
او افزود: «چندین دهه قبل اگر میخواستند بگویند یک کشور از نظر علمی جلو است یا خیر، تعداد دانشمندان آن کشور را میشمردند و مبحث کمی مطرح بود، اما امروزه موضوع علم سنجی خودش به یک علم تبدیل شده است و ابزارهای موجود کمک میکند با دقت زیادی بتوانیم میزان موفقیتهای علمی یک جامعه را بسنجیم.»
معاون برنامهریزی دانشگاه تهران به ذکر شاخصهای سنجش پیشرفت علمی یک کشور پرداخت و گفت: «یکی از این شاخصها میزان انتشار مقالات یک کشور در مجلات رفرنس و شناخته شده است. به این مسئله در جامعه ایران و در چند سال گذشته توجه شده است و از این نظر شرایط خوبی داریم.»
او ادامه داد: «یکی دیگر از شاخصهای مهم، میزان ارجاعات به این مقالات است. آیا دنیا به علمی که تولید میکنیم، توجه میکند یا خیر؟ علمی که کسی با آن کاری نداشته باشد علم مهم و جدی نیست. متاسفانه در برخی ارجاعات، در تعداد چاپ مقالات در رده 140 الی 150 هستیم. علت این مسئله به عمق کم علم تولید شده در ایران بر میگردد که ناشی از سیاستگذاریهای غلط در آموزش عالی است.»
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به تعاونیها اشاره کرد و گفت: «تعاونی یک ساختار حقوقی برای فعالیت در پارکهاست. بنده به جوانها توصیه میکنم برای موفقیت در یک کار، همه جا تعاونی جواب نمیدهد. وقتی تولید داشته باشید ولی در عرضه دچار مشکل باشید، ایجاد تعاونی به شما کمک میکند.»
انتهای پیام/