صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۰ - ۲۴ فروردين ۱۳۹۴

جزئیات فعالیت ربات آینه‌کار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

تیم رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه در دهمین دور مسابقات ربوکاپ آزاد ایران، ربات آینه کار خود را معرفی کرد و توانست مقام سوم لیگ ربات‌های نمایشی را کسب کند.
کد خبر : 12467

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، این تیم رباتیک به سرپرستی علی الیاسی و متشکل از دانشجویان احسان رضابخش، سینا رضانژاد، رضا سخاوتی، عرفان رضانژاد، علیرضا اشرف زاده، حمزه ده نمکی، هادی رضایی، ابوالفضل فاتحی دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته‌های مهندسی الکترونیک، برق، مکانیک و کامپیوتر است.


به گفته احسان رضابخش، هنر آینه‌کاری یکی از هنرهای قدیمی و اصیل ایرانی است که متاسفانه به دلیل مشقت‌های فراوانی که ساخت آنها دارد، دیگر جوانان رقبتی به کار در این زمینه ندارند و این هنر رو به فراموشی می‌رود. حال این تیم رباتیک برای احیا و زنده نگه داشتن این هنر، ربات آینه‌کار را ساخته‌اند.


رضابخش گفت: «این ربات تلفیقی از ربات CNC یا کنترل برای طرح و آینه‌کاری است».


وی افزود: «این ربات به راحتی می‌تواند هر شکلی را از اشکال هندسی گرفته تا آیه‌های قرآنی و کاشی‌کاری‌های مساجد را هم روی کاغذ بکشد و هم آنها را روی آینه برش دهد».


رضابخش در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: «در بخش مکانیکی این ربات از استپ‌موتور استفاده شده که قابلیت حرکت پله به پله را به ربات می‌دهد. در نتیجه این ربات با دقت و نظم خاصی کار برش و تا ترسیم اشکال هندسی را انجام می‌دهد».



کاربردها


به گفته رضابخش، این ربات در صنایعی مثل پزشکی و عملیات جراحی کاربرد دارد زیرا به راحتی می‌تواند گام به گام و با دقت بسیار زیاد عملیات جراحی را انجام دهد.


وی گفت: «کاربرد دیگر این ربات در صنعت جواهر سازی است و با دقتی که این ربات دارد، فقط کافی است که طرح جواهر به ربات داده شود. این ربات اشکال بسیار ریز را نیز برش می‌دهد و در نتیجه جواهر بسیار ظریفی را بسازد».


انتهای پیام/

ارسال نظر