صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۲ - ۱۸ مهر ۱۳۹۵
معاون فنی مدیرکل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت:

گیلان و سیستان و بلوچستان، کم‌ترین و بیشترین نرخ باروری را دارند

معاون فنی مدیرکل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت عنوان کرد: هم اکنون استان گیلان با نرخ باروری کلی 1.4 و سیستان و بلوچستان با نرخ باروری افزون بر سه فرزند به ترتیب کمترین و بالاترین نرخ باروری را در سطح کشور به خود اختصاص داده‌اند.
کد خبر : 124643

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمد اسلامی در پانزدهمین همایش مدیران سلامت خانواده دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و مدیران وزارت بهداشت در این حوزه که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است، افزود: حد جایگزینی نرخ باروری کلی به معنای تعداد فرزندانی که یک زن در دوره باروری به دنیا می‌آورد 2.1 فرزند است و میزان پایین‌تر از آن نشانگر تهدید جمعیت محسوب می‌شود.


وی ادامه داد: هم اکنون استان گیلان با نرخ باروری کلی 1.4 و سیستان و بلوچستان با نرخ باروری افزون بر سه فرزند به ترتیب کمترین و بالاترین نرخ باروری را در سطح کشور به خود اختصاص داده‌اند.


معاون فنی مدیرکل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: طبق برنامه ریزی بنا است نرخ باروری کلی در طول اجرای برنامه ششم توسعه ایران به 2 فرزند برسد.


وی افزود: نرخ باروری کلی ایران در سال 1362 بیش از شش فرزند بود.


اسلامی ارتقا سواد زنان، بهبود شاخص‌های سلامت و اطمینان از زنده ماندن فرزندان و شاغل بودن زنان را از علل کاهش نرخ باروری کلی دانست و بیان کرد: کشورهایی که توسعه یافتگی بیشتری داشته‌اند نرخ باروری کلی پایین‌تری دارند.


وی همچنین پیرامون حمایت از زوج‌های نابارور گفت: پرداخت 85 درصدی هزینه‌های خدمات درمانی زوج‌های نابارور توسط وزارت بهداشت بزرگترین اقدامی بود که در این زمینه عملیاتی شد.


وی با بیان اینکه ایران و برزیل دارای بالاترین میزان موارد سزارین در سطح جهان هستند، افزود: با اجرای طرح تحول نظام سلامت و ترویج زایمان طبیعی طی سال‌های اخیر میزان سزارین در ایران سیر نزولی را طی می‌کند.


معاون فنی مدیرکل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: در سال‌های اخیر موارد سزارین در سطح کشور از 54 به 48 درصد کاهش یافته و روند نزولی آن امیدبخش است.


اسلامی کاهش تنوع زایمان در برخی کشورها، ترس از درد و نگرانی بابت زایمان طبیعی، نقش پزشکان و نیز تمایل بیمارستان‌های خصوصی به انجام سزارین از دلایل افزایش آن برشمرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر