صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۸ - ۱۸ مهر ۱۳۹۵
مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام کرد

ضرورت رعایت توصیه‌های بهداشتی در توزیع نذورات/ ممنوعیت نگهداری مواد غذایی پخته‌شده در دمای محیط

مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت رعایت توصیه‌های بهداشتی در توزیع نذورات اعلام کرد: سامانۀ 190 به صورت شبانه روزی شکایات مردمی در این خصوص را رسیدگی می‌کند.
کد خبر : 124621

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزاداری حضرت سید الشهداء (ع)اعلام کرد: عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری، مساجد، تکایا و هیات‌ها می‌تواند احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با غذا به وی‍‍ژه بیماری‌های عفونی روده‌ای را افزایش دهد و از هموطنان می‌خواهیم با رعایت موازین بهداشتی، سلامت خود و جامعه را تضمین کنند.


بر اساس اعلام مرکز سلامت محیط و کار هرگونه پخت و پز باید در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد. همه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.


همچنین مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه می‌شود از مواد غذایی مشمول بسته‌بندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود. از فراورده‌های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است استفاده شود.


بر اساس تأکید وزارت بهداشت در تهیه و پخت غذا، برنج و مصرف روی سفره‌ها باید از نمک‌های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو و در تهیه غذا نیز از روغن‌های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین و نیز از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود.


مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر این که در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره‌ها باید خودداری شود، تصریح کرده است: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر 4درجه سانتی گراد یا در بالای 63درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر 63درجه نرسد.


همچنین در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه می‌شود از سالاد و سبزی بسته‌بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.


بر اساس اعلام این مرکز استفاده از آب آشامیدنی سالم و شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می‌شود، ضروری است و ترجیحا از ظروف یکبارمصرف گیاهی ، کاغذی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود.


با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری‌ها از استعمال مواد دخانی در محل‌های مسقف خودداری شود و پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود.


بر اساس تأکید وزارت بهداشت توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم، با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد، از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری و در نهایت احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی نیز از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شود.


در ضمن با توجه به اهمیت موضوع و حفظ سلامت مصرف کنندگان جهت توزیع موادغذایی و نوشیدنی خصوصاً مواد غذایی و نوشیدنی گرم و داغ توصیه می‌شود که از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده نشود.


مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از هموطنان خواسته است در صورت مشاهده موارد مغایر با موازین بهداشتی اعلام شده، مراتب را به صورت شبانه روزی به سامانه بهداشت 190 با شماره تلفن‌های 1490 و 190 در میان بگذارند.


انتهای پیام/

ارسال نظر